reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas nocka w miare. Oczywiscie od 4 jak zwykle plytki i niespokojny sen. No ale nawet sie niezle wyspalam.

U nas dzisiaj nie pada ale jest zimno i brzydko. No i na dzialce jest tak duzo wody ze sie mozna w blocie utopic. Tesciowa siedzi w domu na zwolnieniu to moze sie do niej wybierzemy. Musze pranie zrobic ale tyle mi sie nazbieralo ze nie dam rady tego recznie poprac to moze u tesciowej wypiore. Ooo wlasnie tesciowa dzwonila i sama zaproponowala zebysmy przyjechali :-) dobra lece wypic kawe i sie ogarnac. Milego i spokojnego dnia pomimo brzydkiej pogody Wam zycze

Marcia mój też nad ranem już wyspany i śpi już jak zając pod miedzą tylko że mój marudzi:-(

Witam. U nas noc w miarę ok. Tylko tak jak u Marci mała od mniej więcej 4ej śpi, ale niespokojnie, wierci się, macha łapkami i bąki puszcza ;-). Wstaje okolo szóstej, siódmej i ma momenty wariata, cieszy się, gaworzy i ma ochotę się bawić :-)
Dziś rano mieliśmy wizytę w szpitalu. Na zastępstwie za naszą lekarkę była lekarka-pediatra Polka:-). Wszystko nam super wytłumaczyła, pokazała wyniki badań. I tak bilirubina wciąż wysoko ale spada, enzymy wątroby (nawet nie wiedzieliśmy że je robili) 6-ego były takie sobie, 27-ego już były w normie. Badali od razu ilość czerwonych krwinek i tak samo, były zbyt nisko 6-ego, teraz już są w porządku a to znaczy ze szpik ruszył z produkcją . Pani doktor zbadała Emmę, wątroba niepowiększona :-). Umówiła nas na usg wątroby, bo chcą być pewni, że ten wciąż podwyższony poziom bilirubiny nie jest spowodowany czymś poważniejszym. Idziemy w poniedziałek a za trzy tygodnie kolejna wizyta, wtedy poznamy wyniki i dodatkowo znów pobiorą krew do badania. Ogólnie jestem zadowolona z wizyty. :-)

No i było się martwić:-D?

Mika odkurzacz i prysznic dają radę:tak: Zasypia w mig:-)

reklama
Widze dziewuszki, ze nie tylko moj z rana sie kreci i wierci, chyba tak juz jest, ze w nocy sie wyspi, a nad ranem juz wyspane.
Moj od wczoraj przesypia rowniez caly dzien z maymi przerwami :-)
Tez mam dzis wizyte u ginki, zeby wszystko sprawdzic, mama zostaje z malym! wyczowam przy odbycie jakby golke i zastanawiam sie, czy to nie jakis hemoroid, ale mnie nie boli :/

Ja nie moge sie ogarnac jesli chodzi o sprzatanie i ogarnianie mieszkania- nie chce mi sie!!! aaaaaaaaaaa
pogoda u mnie rowniez nieladna, ale uwaga! ida upaly!

Witam i ja. Już po szczewpieniu i starszak marudera włączył a teraz śpią obaj. Ciekawe co w nocy będą robić. Mąż jeździ i załatwia to się zbytnio teraz wolnością nie będę smuciła niech wstaną jak tatuś wróci (ale zołza ze mnie) wczoraj grał do 1:30 w nocy po tym jak ja odpłynełam

Ja czasami na działeczce pozwalam sobie nawet na żywca pseudo bezalkoholowego, bo ma najbardziej zbliżony smak do normalnego piwa

madzikim ładnie Ci mały klocuszek rośnie :-) No i dobrze, że w końcu bilirubina spada.

Madziolina, zuzanka też byłam dzisiaj u gina i w moim prawym jajniku do boju ruszają już dwa pęcherzyki ;-)

To takie prawdziwe :-D

image-841113881101994d78637d4c91cb99712ace690f1ffac6412849295f60c3beed-V.jpg

"więc powiadasz, wystarczy że zapłaczę i pojawi się cycek"

Załączniki

• image-841113881101994d78637d4c91cb99712ace690f1ffac6412849295f60c3beed-V.jpg
    image-841113881101994d78637d4c91cb99712ace690f1ffac6412849295f60c3beed-V.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
A ja mam wizyte dopiero 11 czerwca. Zobaczymy ale w sumie to sie jeszcze nie oczysciłam do końca.

Agunia - to do dzieła :D

A ja dzisiaj jakbym dziecka nie miała, je, śpi, leży sobie grzecznie, kupa i dziekuje za uwagę. To chyba pierwszy taki luzacki dzień od porodu :D :D
Tyle rzeczy dzisiaj zrobiłam, że padam na ryjek :D uwaga dzisiaj na obiad były krokiety i barszczyk własnoręcznie robiony a na deser deser ciasto z rabarbarem :D
A na jutro pomysłu nie mam :/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Madziolina - nie widziałaś mojego mieszkania :-/ nie jestem w stanie go ogarnąć... i tak od ponad tygodnia wszystko się gromadzi. Tylko kuchnia i pokój Młodej jako tako wygląda.
U mnie też jajniki pracują pełną parą - a że na razie nie ma mowy o dodatkowych siostrach czy braciach to się chyba zdecyduję na miedzianą wkładkę (z tego co mówił gin nie polecana jest tylko przy obfitym miesiączkowaniu)
Mika - mmm ale mi smaka narobiłaś :-) muszę jutro zająć się czekającą w lodówce botwinką. Na razie szybkie dania królują. Na szczęście mam nasmażonych naleśników to na sniadanie coś już będzie.

Do góry