reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

LOKA twój duży się urodził to przeskoczył jeden rozmiar,my już 2miesiące mamy jeszcze w 62śmigamy ale po urodzeniu w 56się topiła i też pewnie nie długo 68,na taki rozmiar mam ciuchy na lato;-),a pampersy zaczynamy lada dzień 3 bo 2cały czas mi przesikuje już.

TRUSKAWKOWA nie dołuj mnie ja z utęsknieniem czekam do przespania dłuzej niż 3h:-(,to ja też muszę jakąś herbatkę zakupić bo małą męczy i pręży się a granulowany hipp koperkowy nie daje rady.

reklama
TRUSKAWKOWA nie dołuj mnie ja z utęsknieniem czekam do przespania dłuzej niż 3h:-(,to ja też muszę jakąś herbatkę zakupić bo małą męczy i pręży się a granulowany hipp koperkowy nie daje rady.

Granulowana herbatka HIPP koperkowa, prawie nie zawiera kopru, to niemal sama glukoza... Kup jakiekolwiek ziele kopru w aptece, najlepiej w torebkach i zaparzaj taką cienką, co by ledwie żółta była i dawaj maluchowi do woli.

tylko problem jest taki że moja nie chce nie słodkiego pić,dawałam rumianek i wypluwała butlę,z koprem może być podobnie.

Nie straszcie z tym okresem. Poprzednio @ wracała po 5-6 m-cach, teraz też sobie tak życzę:tak:

Loka rośnie ci Mikołaj jak na drożdżach, 68 planowałam na jesień, ale może być wcześniej, bo 56 już w karton spakowany

Do przewijania w ogóle chusteczek nie używam, chyba, że w plenerze, waciki i woda, niczym nie smaruję i zero odparzeń, pupcia jak u niemowlaka;-)

Młoda już 4 dzień równo 20.30 zasypia, potem koło 22 dojada i śpi do 2, potem pobudka 4.30 i spanko do 7-8. Oby jej tak zostało.

Ewcia coraz bardziej kontaktowa się robi, uwielbia jak się z nią gada, z taką uwagą w oczy patrzy, co chwila uśmiech od ucha do ucha. Zacałowałabym za te uśmiechy:-)

Pochwalę się, że moje dziecię dziś za gwiazdę zrobiło i zagrało epizodzik w serialu Lekarze.

Agmaa spokojnie jeszcze troche i brodawki sie przyzwyczaja. Mnie tez jeszcze tydzien temu tak bolaly przy pierwszym pociagnieciu ze zaciskalsm zeby. Teraz jest juz znacznie lepiej. I nic z tym nie robilam, bo brodawki nie byly popekane ani nic. Poprostu musialy sie przyzwyczaic.

Kroczek potwierdzam ja tez mam takie mrowienie w piersiach i jest to zwiazane zprodukcja mleka. Wiec jesli to czujesz to znaczy ze wcale nie takie bezuzyteczne te twoje piersi.

Dobrej nocki dziewczynki życzę. Czekam aż się Kubus przebudzi, daje mu flaszke i zmykam spac. Ale sie splakal dzis przez ta kupke wieczorem. Musze zamienic ten koper niekoper z Hippa na cos innego bo to nie dziala:( Teraz zasnal ale pewnie niebawem wstanie...

Marcia to kurcze nie wiedziałam, że tak jest z piersiami jak mleko produkuja. No moze dlatego ze u mnie nie leci ciurkiem i zastanawialam sie co to jest za uczucie. Cos tam z nich lecini poki leci to odciagam ale z marnym 60ml skutkiem:(

Magda - no no :-) to pogratulować dziecięciu :-D
My właśnie się karmimy i mam nadzieję, że Misiek w nocy pośpi. Tzn jak dla mniez może się budzić i co dwie godz, ale niech zje i zasypia... Bo on lubi sobie w nocu urzadzać dwu godzinie niespanko-płakanko, a na to jakoś nie mam ochoty.
A tak ad rozmiarów - wczoraj dostaliśmy od znajomych pół paczki niewykorzystanych przez nich pampersow - "1" i Misiek spokojnie może jeszcze w nich chodzoc - nawet się trochę zdziwiłam ;-)

Hej laski
Moj tez nie lubi lezenia na brzuchu. Ale klade i tak. Dzis 1 raz pilismy herbatke koperkowa -ale zachwyt:-)
Kobiety tak o tym sexie pisałyście ostatnio.
Moj wczoraj zrobil mi niespodzianke i przyjechal na pare dni. Pomyslalam "Ale okazja zeby sprawdzic czy moge ".... No i skonczylo się na tym, że usnelam w ramionach lubego.....3 dni kolek moga czlowieka wykonczyc.:blink:Przynajmniej się pośmialismy.

Kocham być mamą

reklama
Dzien dobry. U nas po wczorajszym dniu bez spania noc byla fantastyczna 5h, 3h I spi dalej :-D . Co do koperkowej to mam wrazenie ze po tym jak ja wczoraj podalam byl bol brzuszka niestety stad chyba te nie spanie. Dzisiaj nie podam zobaczymy co bedzie.

Do góry