reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Widzę, że niespanie na tapecie.. Moja wczoraj mało spała, ale obstawiałam reakcję po szczepieniu. Na szczęście wieczorem zasnęła szybciej niż zwykle. Zrobiła pobudkę o 12, a później dopiero o 6 :szok: teraz też śpi.

Mam pytanie, może któraś z was używa termometru bezdotykowego i może coś polecić? bo zastanawiam się nad kupnem

reklama
Mam pytanie, może któraś z was używa termometru bezdotykowego i może coś polecić? bo zastanawiam się nad kupnem

My mamy taki Termometr BRAUN IRT 4520 - Ceneo.pl i gorąco polecam a tutaj recenzja z którą się zgadzam w 100% Opinie: Termometr BRAUN IRT 4520 - Bycie Mamą

U nas dzisiaj znowu dzień marudy... ostatecznie skapitulowałam i wsadziłam małego do fotelika samochodowego bo działa on jak przycisk "WYŁĄCZ" do Olusia... ale wzbraniam się przed tym i stosuje w ostateczności, bo wiem że pozycja nie jest tą najlepszą, a po drugie nie chcę żeby się znudziło małemu bo jakiś sposób muszę mieć na jego marudzenie.

Hej. U nas też mała coraz mniej sypia w ciągu dnia, ale za to odpukać...puk....puk....od dwóch dni odpuściła karmienie w nocy i zasnęła mi około 22ej, potem karmienie i pielucha koło 2:30-3ej, chwile pomarudzi i budzi się znów koło 7ej. Dziś zjadła o 7:35 i potem znów spała do 10:15. Tylko ma jazdę po kąpieli, która przeważnie jest koło 18ej, nie ma spania do 21:30.
Uczymy ja spać w łóżeczku bo kosz Mojżesza już trochę mały i widzę że Emmie jest w nim niewygodnie. Wczoraj spała pół godzinki, dzisiaj śpi już jakieś 40 minut, ale słyszałam bąki więc pewnie dłużej to nie potrwa ;-). Ogólnie moje życie toczyło się w salonie, tam stał kosz bo w sypialni nie było miejsca, więc tam też zrobiłam sobie przebierak i spałam na kanapie. Teraz staram się małym kroczkami przenieść się do sypialni. Problem tylko, że Emma śpi ładnie pod warunkiem, że śpi ze mną. Potrafi spać 4 godzinki koło mnie gdy w koszu maks godzinę, półtorej. Mam nadzieję, że uda się ją przestawić bo nie chcę, żeby dziecko spało cały czas że mną.

Łaskawie pojawiła się połoznai dowiedziałam się o kupkach tego co mi napisałyście więc i tak niewiele mi pomogła bo dzięki Waszym radom już to wcześniej zrobiłam i Kubulek zrobił mega dużą ale kurcze rzadką kupkę:( Okropna jestem ale teraz mnie martwi czy nie za rzadka:)

Poza tym polozna przyszla jak byl mega glodny wiec wrzasku narobil. A ze sama dzis jestem w domu to chwile po tym jak polozna wyszla robilam mu butelke a on sie tak drapnal w oczko ze myslalam ze sobie cos w srodku uszkodzil. Na szczescie chyba nie. Przemylam sola fizjologiczna i patrze ale na razie ma tylko troszke spuchnieta powieke:(

Moj Szkrabik dzis spi po dwie godz ale zjada juz 90ml prawie za kazdym razem. Wazy juz klocus 3900g i polozna stwierdzila ze ciut za duzo:/

Co do termometru to my mamy z firmy Misure model HTD8808 i się sprawdza:)

Madzikim ja też staram się Kubusia usypiać w łóżeczku bo nie chce żeby sie bardzo przyzwyczajal do spania z nami

Ostatnia edycja:
Kroczek spokojnie kupy mogą być rzadkie. No i żółte to jak najbardziej prawidłowe. No a oczko obserwuj czy się nic nie dzieje, ale myślę że zwykła sól fizjologiczna powinna wystarczyć.

Co do spania to odpukać mój od początku sypia w łóżeczku i nawet nie próbowałam go inaczej usypiać. To znaczy on usypia przy cycu, ale odkładam go zaraz do łóżeczka i ładnie śpi.

Kroczek a ile Kubuś miał przy urodzeniu, bo nie pamiętam? 3900 to chyba nie jest jakaś strasznie duża waga. Mój klocuś za to jakieś 4400 pewnie waży, przynajmniej tak mi wychodzi na wadze łazienkowej, a jak wychodziliśmy ze szpitala to ważył 3900g, więc w 16 dni przybrał pół kilo więc całkiem ładnie jak na cyca. Zresztą widzę że mi chłopak rośnie.

Juz sobie sprawdzilam ile Kubus wazyl i jakies bzdury gada ta Twoja polozna. Zupelnie normalnie Kubus przybiera na wadze. Nie wiem jaki mial ubytek wagi ale w 3 tygodnie po porodzie wazy 400g wiecej niz po porodzie wiec wcale nie za duzo tylko normalnie!

Ostatnia edycja:
Witamy się po długim czasie, ale jakoś czasu na wszystko brak. Czasami uda mi się na chwlkę tutaj zaglądnąć, ale zaraz młody się budzi albo starsza zaczyna swoje "mamo, ja coś chciałam" i tak w kółko. Z jednym dzieckiem to jednak łatwiej jest a tak to nawet chcili nie ma odpocząć więc podziwoam te, które większą gromadkę mają. Córa stara się pomagać, ale widać, że zazdrosna jest i znów zaczło się siuranie w majty chyba by uwagę zwrócić i jakieś jęki i piski, które młodego budzą a u mnie ogromnie cierpliwość ćwiczą.
Młody rośnie fajnie, w 4 tygodnie 1 kg przytył i dzisiaj nic lekarz nie mówił, że dużo, niby książkowo. Z kupkami to mamy dziwnie, jeden dzień przesikany a drugi przesrany bo jak zaczyna robić to przez kilka pieluch się ciągną a też na mieszanym karmieniu jest. Już zaczyna się cudnie uśmiechać i to wynagradza wstawanie co 2 godzinki w nocy.
Macie jakies pomysły co można na chrzciy chłopakowi kupić? Nam powoli się zbliżają, ale nie wiem co mam powiedzieć chrzesnym. Wiem,że inna jest idea chrztu, ale prezent zawsze jakiś się daje a chciałabym aby miał coś na pamiątkę.
No i dzieciaczki to cudna sprawa :) nawet jak dają ostro popalić

Hej dziewczyny

Zaliczylismy z Szymkiem dzisiaj pierwszy spacer, po ochrzanie od położnej. Jestem przewrazliwiona i trzese się nad nim jak diabli ale boję się żeby się nie przeziebil ale przegrzewac go też nie chce. Nie wiem do konca jak go ubierać, żeby było dobrze. Trochę mnie przeraża jak mało wiem i ile jeszcze muszę się nauczyć żeby być dobrą mamą

Marciu no właśnie mi też się wydaje że Kubuś prawidłowo przybiera bbo gdzieś wyczytałam, że powinno być 30g dziennie i tak mniej więcej przybywa:tak: Na wyjście ze szpitala ważył 3310g ale to i tak tragedii nie ma. Wkurza mnie ta moja położna:wściekła/y: Taka rozlazła że szok i nic ciekawego nie powie tylko pierniczy jakieś banialuki.

To dobrze,że kupka jednak w porządku :tak: Ehhh te dzieciaczki tylko się człowiek będzie martwił;-) A oczko całe tylko troszkę dolna powiek spuchnięta i podrapana:no: Ufff bo az mnie zmroziło jak sobie to zrobił:-(

reklama
Teraz dopiero zauważyłam, że z moim suwakiem jest coś nie tak, bo cały czas Mały ma tydzień i jeden dzień. .

Do góry