reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Cholera .. napisalam post i mi zjadło.

U nas tak sonie - bylismy dzis u pediatry, mały ładnie przybiera ale musimy isc do neurologa bo cos z miesniami moze miec nie tak.

Co do sexu - ja mam ochote, nie bedziemy sie zabezpieczac bo chcialabym mies szybko drugie dziecko a biorac pod uwage nasze starania to i tak za szybko nam nie pojdzie :)

Maluch w nocy budzi sie 2-3 razy na karmienie i zmiane pieluchy ale szybko zasypia wiec u nas luz.

Ktos pytal o pepek - u nas tez ok 16 dni trwało zanim odpadł, pozniej jeszcze krewka podchodzila i od 2-3 dni narazie jest czysciutko.

Trzymajcie sie :)

reklama
Czesc
Co do sexu to bym już chciała ale mam jakies opory chyba z powodu mojego brzucha wiszącego
Chociaż moj mąż ostatnio strzelił taki komplement że nie potrafi się do mnie przyzwyczaić bo mnie tak mało że aż się chce sciskac :)
Tak czytam że wasze dzieciaki śpią po 3 godziny to zazdroszczę moj maksymalnie śpi 1,5. A potem cyc ale żeby dużo zjadł to nie tylko troche i za chwile znowu:(
Właśnie od godziny czekam na położenia i już mi się nie chce :( normalnie chyba jej drzwi nie otworze

Ja tez caly dzien czekalam na polozna ale doszla wkoncu. Viki wazy 4.680 czyli troche przybrala bo mo juz sie wydawalo ze coraz lzejsza jest :-p

A ja zaczynam się denerwować bo Mały od wczoraj kilka razy zakaszlal i ciągle kicha... Może faktycznie u teściów było za chłodno. Mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie. W ogole Szymus pospal sobie w dzień dobrych kilka godzin i nawet dolaczylam do niego ale jak tylko zdążyłam zasnąć to ktoś dzwonił ale nawet 5 minut jest dobre :D Teraz K ululal szkraba więc czekam aż wstanie żebym mogła go przebrać... W ogóle goście się zeszli i nie wykapalismy Malego i zła jestem jak osa.. w końcu jak wyszli to Maly był juz wymeczony i marudzil to warunki do kapania beznadziejne. Czasami mam ochotę zamknąć drzwi i nikogo nie przyjmować.

Uff dzieciaki już śpią a ja delektuje się błogą ciszą. Dzisiaj zeszliśmy poniżej godziny z usypianiem obojga. Z czego Ignaś zasnął w 15 minut. Reszta to usypianie Tymka. Rety gdzie się podziały te czasy kiedy była kąpiel, buziaki dla wszystkich, mleko, misiu i 5-10 minut i spał. Nie wiem czy go trochę babcia nie rozpuściła z południowym zasypianiem, bo wdawała się z nim w dyskusję. Ja zawsze siedziałam z nim i nie było odzywania się. A teraz on to wykorzystuje. Teraz zaczynam go przetrzymywać i znowu się do niego nie odzywać i dzisiaj wieczorem się udało. I nawet bez krzyku było.

Ehh tak mnie dzisiaj głowa koszmarnie boli, że dopiję herbatę i lecę się wrykąpać i spać.

Loka czyżby chcieli Wam diagnozować obniżone lub wzmożone napięcie mięśniowe? Strasznie popularne rozpoznanie to teraz jest. Tak samo jak alergie. Najczęściej to nic groźnego, sprawdzą wszystko i w razie czego pokażą jakie ćwiczenia z dzieckiem robić. A same ćwiczenia są bardzo przydatne bo pomagają w rozwoju dziecka. A zauważyłaś żeby mały się jakoś układał na jedną stronę, albo dziwnie wyginał? Co pediatrę zaniepokoiło?

Agmaa współczuje takich gości. U nas wczoraj teściowie wieczorem byli i też już tylko patrzyłam na zegarek bo już był czas kąpieli małego a im się jakoś nie spieszyło do wyjścia. A musiałam go wykąpać, bo już nie był kąpany dzień wcześniej bo przespał czas kąpieli. A mnie się akurat już chce żeby nas jacyś goście odwiedzili. Mam wielką ochotę na jakieś towarzystwo szczególnie znajomych. Potrzebuje z kim pogadać, pośmiać się, trochę rozerwać.

Agmaa no to nezle - wpsolczuje gosci. My kapiemy Malego wieczorem ale nie dokładnie o jakiejs godzinie. Staramy sie miedzy 20 a 22 :) bo mąż czasem wróci o 20 z pracy a czasem ok 21 wiec zebysmy razem byli przy kapieli. Ale widze ze maluch juz sie uczy rytualu: kapiel, cyc i spanie :)

Marcia a jak Ty usypiasz Ignasia? ja nie mam specjalnie metody, poprostu klade go spac i on chwile cos sobie gaworzy i zasypia.

Co do miesni to tak - mamy ponoc wzmozone napiecie miesniowe. Ale kolezanka sugeruje mi zeby jeszcze sie wybrac do innego pediatry. Ponoc mamy wyzsze ryzyko - synek ma zoltaczke, a ja w ciazy leczylam sie na tarczyce. Ale i tak przejde sie do neurologa - niech lepiej zerknie. A Maluch wygina sie do tyłu le jak mu cos przeszkadza czy boli, np brzuszek. Dzisiaj na wizycie nie wyginał sie zbytnio wiec nie wiem skad pediatra to wymysliła, no ale skoro zauwazyla to nie bede bagatelizowac.

Ale jestem padnieta dzisiaj - niewysplam sie, od rana wizyta, pozniej Maluch dokazywł i tak minał caly dzien. Lece do lozka poki jeszcze moge :)

TruskawkowaMamba - mnie też oczyszczanie wkurza niesamowicie - 3 dni spokoju i ciach - niespodzianka i to oczywiscie w najmniej odpowiednich momentach. Z antykoncepcją to mam niemal tak samo. Tabletki odpadają, bo trudno mi pamiętać o braniu przez 3 dni antybiotyku, a co dopiero takie wyzwanie ;-), od gumek totalnie się odzwyczailismy. Zastanawiam się tylko co dokładnie sobie montować ;-)
Co do wygladu - u mnie nie jest źle, zostało mi jeszcze trochę brzuszka i 5kg na plusie, ale przy dwójce to myślę że w 3m-ce samo zejdzie. Bardziej mi się nie podobają wory pod oczami, ciuchy z plamami od mleka i poplątane włosy. Fajnie byloby trochę o siebie zadbać, ale to musi poczekać...
MamaO - dobrze ze piszesz. Że dziewczyny piszą. Przynajmniej wiem że nie tylko ja mam różne dziwne fazy, załamki itp. Poza tym zawsze jakaś motywacja - skoro Ty sobie radzisz z 3ką to ja moją 2 teź jakoś ogarnę.

Witam się wieczornie ;-).

Wpadam na chwilkę póki mały nie chce na rączki usypiam go od 19.30 i mam nadzieję że zaraz uśnie bo ja już nie wyrabiam a w międzyczasie trzeba było starszemu kolację zrobić i ogarnąć go do spania. Na szczęście jemu wystarczy misio, kocyk, buzi i śpi :-).

My dzisiaj po wizycie w przychodni zakaźnej. Nie dowiedzieliśmy się w sumie nic konkretnego, malutki dalej ma delikatnie podwyższone przeciwciała toxo i cytomegalii ale żeby mieć pewność to za miesiąc mamy powtórzyć badania i wtedy powiedzą nam coś więcej.

A w międzyczasie mamy zaliczyć okulistę (udało mi się zapisać na środę), audiologa (nie wiem jakim cudem bo zapisy na Chodźki były na sierpień a że dzisiaj było mało ludzi to nas pani dr przyjęła - wszystko jest ok) i neurologa - zapisani jesteśmy na 4 czerwca.

Pół dnia biegałam z małym w foteliku po lublinie, a mało to on nie waży i na dzisiaj mam już dość.
Także spokojnej nocki Wam życzę i niech dzieciaczki dadzą mamusiom odpocząć ;-).

TruskawkowaMamba - mnie też oczyszczanie wkurza niesamowicie - 3 dni spokoju i ciach - niespodzianka i to oczywiscie w najmniej odpowiednich momentach. Z antykoncepcją to mam niemal tak samo. Tabletki odpadają, bo trudno mi pamiętać o braniu przez 3 dni antybiotyku, a co dopiero takie wyzwanie ;-), od gumek totalnie się odzwyczailismy. Zastanawiam się tylko co dokładnie sobie montować ;-)
Co do wygladu - u mnie nie jest źle, zostało mi jeszcze trochę brzuszka i 5kg na plusie, ale przy dwójce to myślę że w 3m-ce samo zejdzie. Bardziej mi się nie podobają wory pod oczami, ciuchy z plamami od mleka i poplątane włosy. Fajnie byloby trochę o siebie zadbać, ale to musi poczekać...
MamaO - dobrze ze piszesz. Że dziewczyny piszą. Przynajmniej wiem że nie tylko ja mam różne dziwne fazy, załamki itp. Poza tym zawsze jakaś motywacja - skoro Ty sobie radzisz z 3ką to ja moją 2 teź jakoś ogarnę.

Ja miałam zwykłą wkładkę miedzianą zakładaną na 5 lat z czego po 4 gin zalecał wymianę. Płaciłam za założenie+wkładka-500zł:tak::tak: I teraz też sobie takową zafunduję-zero stresu (nie licząc przypadek Dagmar).

reklama
Witajcie

Może to głupie i pomyślcie, że jestem jakas szurnięta ale chyba na moje dziecko ktoś rzucił urok bo jak wytłumaczyć ponad 24 godzinny płacz gdzie nawet kąpiel była dla niego mega wyzwaniem. Moje dziecko nie spało tylko płacz. Miał suchutko, był najedzony, czyściutki i było źle. Jak na moment sie uspokoił to nim tak zrywało jakby sie czegoś przestraszył :( i odpalał syrenę :(
Na tą chwile jest super - śpi i cały czas sie uśmiecha. Obudził sie w nocy tylko o 1 i 5. Pomogło moim zdaniem zrobienie krzyżyka z wody święconej bo jak ręka odjął :)
Słyszałam też żeby przywiązać do wózka, rączki itp czerwona nitkę.

Prosze nie śmiejecie się ze mnie ale musiałam gdzies to napisac :)

Do góry