reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ooo widzę dużo się zmieniło na forum :)

OGROMNE GRATULACJE WSZYSTKIM ROZPAKOWANYM MAMUSIOM !!!

Nie wiem kiedy doczytam bo Hubcio postanowił sobie nie spać w dzień (wszystkiego może 3 godzinki) i to tak czujnie że jak tylko odchodzę na chwilę to jest straszny wrzask :baffled: nic nie mogę zrobić, całymi dniami jest na rękach albo siadam i kładę go sobie na kolanach bo ręce mi wysiadają i kręgosłup :crazy: A odłożyć się nie da :confused2:. Ładnieśpi tylko na spacerach. Teraz znowu jest trochę podziębiony - nosek ma przytkany, ciężko mu się oddycha a najgorzej jest w nocy. Ja padam po całym dniu a tu jeszcze nockę trzeba zarwać. Pogoda też do d... zimno i wiatr Kuba prycha małego zaraża i tak w kółko... Ajjj..

Może nie długo synuś da mamusi troszkę odpocząć to będę mieć dla Was więcej czasu bo w tej chwili nie mam go nawet dla siebie.
Teraz zmykam zdrzemnąć się chociaż chwilkę bo nie długo mój cukiereczek się obudzi i trzeba będzie po flaszkę biec ;-).

Trzymajcie się cieplutko i jak najwięcej odpoczynku Wam życzę :tak:. :*

reklama
Ancona rozumiem doskonale bo mój Smyk też tak śpi w dzień:/ Dobrze że chociaż nocki przesypia na mm i cycu i w sumie śpimy do 6h łącznie:) Oczywiście razem w łóżku bo mamusia jest wygodna:)

Byłam pewna, że wczoraj pisałam a tu postu nie ma ;-)
Agmaa - gratulacje :-)
Niunia - oj jak dobrze, że udało się bez operacji .
Kroczek - będzie lepiej - daję gwarancję ;-)
Ancona - wymagające dziecię Ci się trafiło

Witam :-)
Moja córcia też do południa mało co śpi. Większość czasu wisi na cycu. Dopiero zasypia koło południa jak idziemy na spacer. A tak to od 6 prześpi się może godzinę. Jednak jak już jej się uda dobrze zasnąć to pośpi dłużej, budzi się dopiero po 3 godz. na jedzonko i jak zje to potrafi jeszcze pospać. Choć to też zależy od dnia.

No moj tez do poludnia marudzi! Ale dzis pogoda nieladna! To mamy weekend majowy!
Zobaczcie, ze jak sie porodzily PRAWIE wszystkie maluszki to nasze forum ciut stanelo :-) kazda ma pelne rece roboty!

Chyba wszystkie dzieci marudza do poludnia, moja tez. Uda jej sie zasnac na dluzej dopiero kolo poludnia. Ale w nocy spi ladnie takze nie narzekam poki co.

Dziękuję bardzo za trzymanie kciukow i Gratulacje :) Szymus jest bardzo grzeczny, wlasnie wrócił ze szczepienia i nawet nie zaplakal tak sie objadl. Bo jesteśmy na etapie nauki karmienia. Mleka mam dużo, synek ładnie ssie ale mam wklesle brodawki i mam z nimi trochę klopotu. Ale nie poddajemy się i będziemy się uczyć z nimi karmić. I jutro wypisują nas do domku jak Maluszek przejdzie pozytywne poranny obchod :)

Mika a jak u Ciebie?

Oj jak dobrze wiedziec ze nie tylko moj ma takie "gorsze" poranki. Dzisiaj od 6 do 11 wisial prawie non stop na cycu. Przysypial niby na troche ale zaraz sie wybudzal. Za to jak zasnal o 11 to spal prawie 4h! Teraz oproznia juz drugiego cyca i zobaczymy czy pospi jeszcze. A w nocy nie jest zle, pobudki co 2,5-3 godziny, ale karmienie nocne zazwyczaj krotsze bo szybciej odlatuje. Na razie nie mam co narzekac. Z Tymkiem mialam inaczej, zazwyczaj wieczory byly gorsze i wisial dlugo i czesto na cycu. Ale to by sie zgadzalo bo teoretycznie popoludniu najmniej prolaktyny sie wydziela. No nic, teraz nie marudze tylko jak ma potrzebe to go zostawiam bo wiem ze tym sobie laktacje pobudza. Za pare dni powinno byc lepiej.
Ja mam znowu luzne popoludnie, bo maz zabral Tymka na rodzinna impreze. My jeszcze gosci w domu nie przyjmowalismy bo maly po tym zapaleniu pluc, wiec tym bardziej nie bedziemy sie wybierac na rodzinny zjazd. Chociaz powiem Wam szczerze ze nawet mialabym ochote wyjsc "do ludzi". No ale jeszcze troche. Jutro tesciowie maja do nas przyjechac popoludniu.
Agmaa oby was jutro wypuscili do domku.

reklama
AGMAA - cieszę się, że u Was wszystko super. Życzę Wam niedzielnego obiadku w domowym zaciszu :D

A u mnie ....jestem na etapie obojętności :(

Fizycznie rewelacja : sprzątam, gotuje, piorę, prasuje :)

Do góry