reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

dagmar witaj! jejku jak to możliwe? a tą spiralkę Ci już wyjeli/wyjmą? można do sądu podać producenta? ;-)

reklama
dagmar witaj! jejku jak to możliwe? a tą spiralkę Ci już wyjeli/wyjmą? można do sądu podać producenta? ;-)

Witaj, cóż możliwe, ale niezwykle rzadkie, tym bardziej, że moja spiralka była/jest z zwiększoną ilością miedzi. Niestety nie wyjęli jej i nie wyjmą, bo grozi to poronieniem a ja nie chcę ryzykować... postanowiliśmy, że zostanie, więc niestety były słowa, które musiałam usłyszeć i nie mam pewności, że uda się donosić ciążę :-( Cóż staramy się myśleć optymistycznie, mąż wybiera imiona dla syna :D

Kurcze, właśnie nie mogę ich zaskarżyć, bo napisali w ulotce "działa w 99,9% przypadków" :-D:-D:-D no zabezpieczyli się normalnie ;)

Witaj dagmar :-) jak widac nie ma 100% zabezpieczenia. Ale widocznie tak mialo byc :-) trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

Malinka, Tymek wazy 12 kg, moze z malym hakiem. Normalnie wychodze z nim na spacer na nogach prowadzac go po schodach za raczke, a na dole wyciagam sobie wozek z samochodu zeby byl jak sie Tymek zmeczy. Ale dzisiaj mialam wozek w domu i musialam go zniesc razem. Co prawda to lekka parasolka ale chyba sam fakt chwytu i znoszenia i potem wnoszenia tak zadzialal. Musialam sie nadwyrezyc.
Rety w pracy tak jak myslalam byla masakra, 20 szczepienia w ciagu 3 godzin. Padam na twarz. Ale jak wroce do domu to czeka na mnie pizza :-)

Witam Was dziewczyny, dołączam do Kwietniowych Mam 2014 :)
Termin mam na 22 kwietnia i jest to moja pierwsza ciąża. Bardzo się cieszymy! Dowiedzieliśmy się o niej równo w 2. rocznicę naszego ślubu więc mieliśmy piękny prezent :D

Na razie czuję się w miarę OK, poza ogólnym zmęczeniem, przysypianiem w dzień, i podjadaniem non-stop... :p

Może macie jakieś fajne pomysły na podzielenie się nowiną z rodzinką? :) A Wy już to zrobiłyście?
Pozdrawiam!

witam nowe mamusie
kurcze ja też miałam spirale:tak: I mój gin mówił, że przez 30 lat trafiła mu sie 1 ciąża ze spirala:-) Ale mówił też, że jeśli tak się stanie to nie ma co sie martwić o dzidziusia, a spirala wyjdzie z łożyskiem:happy: WIęc głowa do góry, będzie ok:-D To mówię ja-największa panikara na forum:-D

witam nowe mamusie
kurcze ja też miałam spirale:tak: I mój gin mówił, że przez 30 lat trafiła mu sie 1 ciąża ze spirala:-) Ale mówił też, że jeśli tak się stanie to nie ma co sie martwić o dzidziusia, a spirala wyjdzie z łożyskiem:happy: WIęc głowa do góry, będzie ok:-D To mówię ja-największa panikara na forum:-D

U mnie 4ech mówi, że nie przeszkadza 3ech by wyciągało i ryzykowało :angry: a mój miał 2 takie przypadki- w jednym do porodu cacy a w drugim w 23 tygodniu spirala rozerwała pęcherz i dziecko zmarło w macicy :-(. Koleżanki pytały znajomych ginów i też mówią różniale fajnie słyszeć kolejną pozytywną opinię :tak:
Niech się Stach, Stefan, Franek, czy jak mu tam trzyma :-D

Witam,
ja juz po USG, lekarz stwierdził po badaniu że to 5 tydzień więc dopiero za tydzień na serduszko, dziś widać było pęcherzyk ciążowy i zarodek. Wszystko wydaje się być w porządku.

wichurka82 u mnie taż w 5 tygodniu nie było serduszka ale niestety było plamienie :(
idę na wizytę w poniedziałek więc oby serduszko zabiło

dagmar witam
no to miałaś niespodziankę :D ale wszystko będzie dobrze

Dagmar- witaj na kwietniówkach, a tak sie ostatnio zastanawiałm kiedy dołaczysz:-)

truskawkowa - udanego masz synka:-D dzieci potrafią nas rozbroić swoim zachowaniem czy tekstami.

Marcia- co uc ciebie? jak brzuchol nadal boli?

Malinaa- my jutroo tez wybieramy sie do lasu ale na gdrzyby. Tez lubię las jesienia zwlaszcza w takie żeśkie poranki.

Co do dżwigania czy stosunku to u mnie obie te czynności zabronione:-( We wtorek będę pytać się o jakąś taryfę ulgową bo już mi sie teśkni za przytulaskami z meżem.

A u nas dzisiaj jakaś pechowa seria " staraliśmy się o dosinansowanie na własną działalnośc i niestety nie dostaliśmy, do tego mąż nie zdał egzaminu kompetencji zawodowych i ogólnie jakos tak humor nam sie popsuł.

reklama
Dagmar- witaj na kwietniówkach, a tak sie ostatnio zastanawiałm kiedy dołaczysz:-)

truskawkowa - udanego masz synka:-D dzieci potrafią nas rozbroić swoim zachowaniem czy tekstami.

Marcia- co uc ciebie? jak brzuchol nadal boli?

Malinaa- my jutroo tez wybieramy sie do lasu ale na gdrzyby. Tez lubię las jesienia zwlaszcza w takie żeśkie poranki.

Co do dżwigania czy stosunku to u mnie obie te czynności zabronione:-( We wtorek będę pytać się o jakąś taryfę ulgową bo już mi sie teśkni za przytulaskami z meżem.

A u nas dzisiaj jakaś pechowa seria " staraliśmy się o dosinansowanie na własną działalnośc i niestety nie dostaliśmy, do tego mąż nie zdał egzaminu kompetencji zawodowych i ogólnie jakos tak humor nam sie popsuł.

ooo tu jesteś a ja się zastanawiałam, gdzie się podziewasz :-D
gadaj jak się sprawa rozwiązała i jak dzidziorro?

Musiałam zebrać się na odwagę i pozbierać psychicznie, aaa 20tego o 18.20 mam badanie prenatalne :tak:

Do góry