reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

...
Auliya- ja pojechałam do przedszkola bo oczywiście na necie echo i okazało się, że dzisiaj to tylko listy dzieci zakwalifikowanych są ale wszystkich i tak nie przyjmą bo tyle miejsc nie ma. Szlag mnie trafił..... A dzisiaj to tylko liste podpisałam, że chcę by młoda chodziła tam do przedszkola i brała udział w dalszej rekrutacji a właściwe wyniki dopiero 17 kwietnia są....... Ty masz 5 latka więc musza go przyjąć i może dlatego wiesz, że go przyjęli, ale moją prawie 3 latkę mają głęboko w d... bo obowiązek przedszkolny jej nie obowiązuje
Ja jakiś dzień narzekania mam. Nie kupiłam tego co chciałam, podnieśli nam czynsz, pogoda do kitu i jeszcze wszystko mnie boli, ciągnie i jest mi niedobrze. Żyć nie umierać....
No ja za wczesnie sie cieszylam... decyzja jest pozytywna ale do 17.04 moga sie zglosic rodzice z przedszkoli tzw. drugiej preferencji i jesli beda miec wiecej punktow to nas moga wykreslic grrr nosz a ja w drugiej preferencji nie moge sie zglosic bo podpisalam (tzn. mąż) ze chcemy to miejsce. Ech szkoda gadać... takze prosze o kciuki do 17ego.
Niby gdzies go musza przyjac ale ja chcialam tu gdzie do szkoly pojdzie.
Nie mam sily doczytac choc to tylko 2 str.
Polozna na cwiczeniach powiedziala, ze jak organizm nie jest gotowy do produkcji oksytocyny to nawet skakanie na pilce mi nic nie przyspieszy a co dopiero mycie okien czy porzadki.
Co ma byc to bedzie ja juz temat odpuscilam teraz tylko syn z brzuchem gada zeby Olo jutro wychodził...

reklama
Skurcze nadal mam ale mam wrazenie ze troche lagodniejsze. Moze dlatego ze w koncu sie wyryczalam i jestem troche spokojniejsza. Maz powinien lada moment przyjechac. Juz sie nie moge doczekac az wykapie Tymka i polozy go spac. Ja tez zaraz potem padam do lozka. I znajac zycie jak tylko mnie sen zmorzyl to skurcze stopniowo ustapia :-( ale jeszcze jedna taka akcja i wysiade psychicznie.

Ja to w maju urodze:-D ladny miesiac pachnacy, co mi tam w swieta spokojnie pojem sobie odpoczne a potem moge rodzic, zreszta mlodej chyba dobrze w brzuchu wnioskuje:-D

Ja wlasnie porzadki skonczylam, ale sie zmeczylam. Mialam jeszcze w dokumentach poskladac dzisiaj ale nie wiem czy dam rade juz. Podłogi mnie dobily - najpierw porzadne odkurzanie a pozniej mycie. No i balkonik obrobilam z kafelkami wiec troche wyszlo (balkon mamy ok 10 m2).
Truskawkowa nic sie nie martw , dasz rade i niebawem juz znowu wszyscy bedziecie razem :)
Aulyia trzymam kciuki za przedszkole. 17 kwietnia moja tesciowa ma urodziny :D
Marcia wspolczuje bóli, moze jednak sie rozkreci czego Ci zycze.
Magda no ja wiem ze to czekanie jest dobijajace. Ale jeszcze troszke i bedzie dobrze.
co do karmienia to nie mam doswiadczenia ale chyba tez bede tak bez budzika karmic, bardziej na żądanie a nie co 3 h czy co 4 h. No ale czasem sa wskazania wiec pewnie moze byc tak, ze nie bede miec wyboru :)

Marcia, trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo!

Magda, alez Ty sie biedna nie mozesz doczekac... Oby juz lada moment!

Mi czop odszedl rowno 3 tygodnie przed porodem, nakrecilam sie ze zaraz sie zacznie i kicha ;)

Ja jestem wyrodna matka i malego nie budze na jedzenie, budzi sie sam, w nocy mniej wiecej co 4h, w ciagu dnia co 3h. Ja jestem wyspana i spokojna, a on na razie pieknie przybiera na wadze, wiec moim zdaniem nie ma co za bardzo w jego naturalny rytm ingerowac. W koncu dzieci jak i dorosli sa rozne i maja rozne potrzeby.

Masz rację, dzieci sa różne. Mój synuś w nocy jadł 2 razy, za to w dzień...o zgrozo...nawet co godzinę:szok: Pamietam jak przed chrztem go nakarmiłam to wychodząc z kościoła już w samochodzie dostał butlę bo wył:-D
Masakra!!! Bratanek męża ( 2 tyg młodszy od Igora) jadł co 3 godz, a on co 1-1,5...... i tak do 4 miesiąca az weszły kaszki:tak::tak: Ale noce były super;-) Mając 8 miesięcy już spał całe noce:-):-):-)

Jouluatto, super że taki mało problematyczny dzidzioch, ja też takiego zamawiam!

Marcia, Niunia, Magda i inne niecierpliwiące się- życzę szybkiego rozwiązania i nie dajcie się tym niedobrym hormonom:)

Ja jutro jadę z samego rana i mnie ciachną :-):-):-) Trzymajcie kciuki i odezwę się pewnie dopiero za jakiś tydzień, bo nie posiadam ani tableta, ani innego mądrego urządzenia, z którego można wejść na forum.

reklama
Do góry