reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja na razie tylko na chwilę. Dzień wyszedł dość udany - tylko raz sie wydarłam na Młodą ;-), znów sie trochę najeździlam, żeby jakieś rzeczy pozalatwiać, godzinkę zaliczyłam na placu zabaw, nawet mieszkanie udało się jako-tako ogarnąć :-) Udało się też trochę w dzień przespać, więc może jeszcze wieczorem coś z papierów ruszę (bo.w dokumentach to mam taki bałagan że szok...).

Sandra - dobrze ze juz lepiej u Ciebie :-) co do rzeczy to ostatnio wychodziłam w tym samym, mąż mi tylko inne buty przywiózł.

Z przepuszczaniem to mam super w porównaniu z Wami, bo i w przychodni i na poczcie (dwa razy!) i w aptece. Choć nie wiem czy to nie przez to, że zawsze byłam z Oliwką. Tylko w marketach ludzie jakoś się nie garną, a ja też się nie proszę.

reklama
...
Niunia, Agmaa - ale Was zaszczyt kopnął !!! Moja kumpela twierdzi, że nie umiem wykorzystywać tego, że w ciąży jestem. Raz sie upomniałam i usłyszałam, że ciąża to nie choroba :D...
Fakt to nie choroba ale trochę kultury potrzebne... lepiej działa małe wrzeszczące dziecko ja specjalnie pocztę i aptekę załatwiałam ze szkrabem w wózku bo do 4lat u nas proszą poza kolejnością a i ludzie jakoś dzieci nie chcą męczyć
...Auliya znam ten ból smrodu na balkonie bo sąsiad pod rodzicami też kopci fajki na balkonie:confused2: Co jak co ale smrodka fajek po prostu nie znosze:/
A tak poza tym to gratuluję dotrwania do 38 tygodnia:) Rozumiem że masz już od jutra przyzwolenie męża na prace domowe;-)...
Ja się o tyle wkurzyłam, że materac i gondolę miałam na słońce wystawione.
Dziękuję za gratulacje ale z tym przyzwoleniem to nie ciekawie... no zabronił skubany w weekend robić i już. Stwierdził, że przecież on będzie (choć o 11 na budowę ma jechać :rofl2:) Mogę od poniedziałku co by w weekend kłopotu ze starszakiem nikomu nie robić. Ba nawet chciałam żeby z synem do kina poszedł a ja bym szlafroka w tym czasie poszukała w galerii to się krzywi "a co jak wody odejdą?"
Generalnie nie mam co narzekać obiad będzie w niedzielę podany jutro na śniadanie kupił mi zestaw kontynentalny tzn croissanty (do podgrzania), jogurt leśny, borówki i winogrona, ja mam od tygodnia chrapkę na kubełek z KFC więc to na jutro a i posprząta co może za mnie.
Tylko jak się uda to go namówię, że z młodym na plac zabaw pójdę na godzinkę i posiedzę sobie na słoneczku.

Syn mój w tym tygodniu wszelkie normy dobroci przekroczył włącznie z dzisiejszymi zakupami. Co prawda najpierw oglądał lego bo chcemy by nam podpowiedział z czego na urodziny dziadkowie mają wybierać. Czaruś dostał katalog i go oglądał 90% czasu w tesco (ponad 2h taką listę zrobiłam z gazetką promocyjną). W nagrodę tata mu fundnął minifigurkę na koniec !!

Truskawkowa Jotemka chyba bez żalu mogłabym się podzielić grzecznością mojego bo on niepodobny do siebie ostatnio.

no nic rozpisałam się a teraz spać póki zgaga przeszła

No niunia super, że się wreszcie rozkrecilo na dobre :-)! Ciekawe czy się załapała jeszcze na 4.04 czy już na 5.04

Co do wizyty u Kornelci to jutro,a nie dziś się wybieramy :-)

No to sie niunia w koncu doczekala. Nie wazne czy 4.04 czy 5.04 obie daty ladne. Obysmy rano przeczytaly dobre wiesci.

Ja bylam wczoraj niezle zmeczona mimo ze za wiele nie robilam. Jak przyjechalismy do tesciow to tesciowa od razu zauwazyla ze wymeczona jestem i ze brzuch mi sie porzadnie obnizyl w porownaniu do zeszlego tygodnia (gdzie tez juz byl nisko) ale jak ma mi sie nie obbizac skoro mlody tak mi na szyjke napiera ze szok. Stwierdzila ze chyba rzeczywiscie niewiele juz czasu zostalo i ze dobrze ze spakowana przyjechalam.

Na dzisiaj pogode ladna zapowiadaja, wiec posiedzimy sobie caly dzien na dzialce. Tymek sie wybiega a ja okna umyje. Ale tylko dwa 120x120 wiec szybko pojdzie. No i mam nadzieje ze wykopia nam w koncu ziemie pod fundamenty. Od dwoch tygodni deszczu nie bylo a u nas taka ziemia ze jak tylko przyjezdza koparka to sie zapada :-/ tydzien temu probowali ale nie dalo rady.

No dobra sprobuje usnac dalej, bo sie obudzilam na siusiu.

Niunia - trzymam kciuki, choć mam nadzieję, że już jesteś po :-)
U mnie pierwsza noc od bardzo bwrdzo dawna cała przespana :-) ale na koniec śniło mi się, że rodzę w aucie i nie mamy komu Młodej podrzucić i się przebudziłam z walącym sercem, więc teraz raczej już nie zasnę ;-)
Miłej soboty życzę :-)

Witajcie weekendowo! :-D
Niunia, trzymam kciuki za szybki rozwój akcji!!!

Ja jestem zła, bo jeszcze dwa dni temu czułam, że może coś się niedługo zacznie - częste twardnienia brzucha itp. a od wczoraj cisza i spokój... Nie to że mi się specjalnie spieszy, ale jak mała tydzień temu miała prawie 3200, to teraz pewnie z 3400 przynajmniej a ja nie chcę większej :szok:
No nic, dziś śmigam na ktg, może się czegoś dowiem... albo wkurzę jeszcze bardziej :sorry:

reklama
Dień Doberek kobitki:)

Marcia udanego weekendu na działce życzę:)

Dziewczyny się rozkrecily na weekend :) Jak w tygodniu to żadna nie rodzi a jak weekend przychodzi to się aż 3 znalazły:):-D

Powodzenia wszystkim życzę i czekamy na dzieciaczki:):tak:

Ogólnie dziewczynki miłego dnia Wam życzę:)

Do góry