reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
oj czytam ws dziweczyny i powiem Wam ze ja to sie zastanawiam ile moj lekarz po terminie bedzie chcial czekac :) czy tydzien, czy dwa? Jakos mi sie wydaje i tak sie nastawiłam, ze juz urodze po terminie. Obecnie znaków porodu jakichkolwiek brak, nawet maleńskiego skurczyka nie czuje wiec co tu sie oklamywac - malemu dobrze i tyle :)

Patuska ja pisalam o tej cesarce na naturalnych skurczach bo czytalam ze taka jest lepsza. Moze pogadaj z polozna/lekarzem czy tak sie nie da? I co oni o tym mysla? :) Nie namawiam tylko sugeruje.

Magda no Ty to juz niedługo chyba powinnas sie szykowac :)

Jestem, żyję, nie rodze:-D
Mam gości na noc(kuzynka z moja chrześniaczką )więc odezwę sie jutro wieczorem. najwyżej z łóżku nadrobie Wasze wpisy w telefonie.

Trzymajcie sie kochane

Acha mamy kwiecień, więc pozwalam się rozpakowywać:-D:-D:-D

kochane mimi wszystko nie można za długo po terminie, to niebezpieczne. Po tygodniu powinno być wywoływanie! ale tak czy tak, każda z nas ładnie i grzecznie się rozpakuje :)

też nie mam już w co sie ubierać, każda bluzka kusa :D

Edysiek, Martusia - wczoraj była Wasza zmiana, dziś moja. Choć po całym dniu krzątania się teraz dosłownie ledwo chodzę.
DJMka, Evelinka, Martusia - to dobre, że wszystko u Was gra. Czekamy na dalsze sprawozdania :-)
Akana - w sumie z tymi klientkami to patowa sytuacja, bo nie chciałby człowiek stracić rynku, pracować za bardzo się nie da i nawet nie można powiedzieć: "zapraszam po 15-04", bo nie wiesz jak wyjdzie.

Współczuję problemów z garderobą. Ja jestem przygotowana, bo poprzednio rodziłam we wrześniu, więc letnich ciuszków trochę mam. Gorzej jak się robi chłodniej, bo wtedy katuję jakieś elastyczne nieciążowe swetry i właśnie dziś podziwiałam jakie są porozciągane na brzuchu.

zwariujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :angry:
ja nie wiem jak moj chłop sobie poradzi dzisiaj miał Ali dać kolacje, wykąpać i położyć spać
do kolacji nie zrobił jej nic do picia
potem kazał jej sprzatać zabawki więc był RYK bo na nią hasło ALA SPRZATAJ działą jak płachta na byka
teraz się kąpią a on zamiast z nia gadac, opowiadać coś przy wychodzeniu z wanny nic tylko ją strofuje więc RYK

Boże a jeszcze zęby i usypianie
ja zwariuję
już się boję co bedzie jak bede musiała po cesarce sie oszczedzać :baffled:

kochane mimi wszystko nie można za długo po terminie, to niebezpieczne. Po tygodniu powinno być wywoływanie! ale tak czy tak, każda z nas ładnie i grzecznie się rozpakuje :)

też nie mam już w co sie ubierać, każda bluzka kusa :D

U mnie wywoływane są 12-13dni po terminie a od terminu monitorowane: Ktg,usg

zwariujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :angry:
ja nie wiem jak moj chłop sobie poradzi dzisiaj miał Ali dać kolacje, wykąpać i położyć spać
do kolacji nie zrobił jej nic do picia
potem kazał jej sprzatać zabawki więc był RYK bo na nią hasło ALA SPRZATAJ działą jak płachta na byka
teraz się kąpią a on zamiast z nia gadac, opowiadać coś przy wychodzeniu z wanny nic tylko ją strofuje więc RYK

Boże a jeszcze zęby i usypianie
ja zwariuję
już się boję co bedzie jak bede musiała po cesarce sie oszczedzać :baffled:
Spokojnie, Ala nie umrze a Ty nie zrobisz z taty mamy. Ułoży sie ich ta relacja jak należy. Podpowiedź tylko mężowi co może mu ułatwić wieczór z Alą.
Sorki za błędy ale to tablet :-(

no tak Jotemka mamy z taty nie zrobisz Święte słowa
boje sie tylko że tu bede musiała być spokojna przy karmieniu dziecka a tu bedzie RYK ok ale nie mogę się nakręcać

reklama
no tak Jotemka mamy z taty nie zrobisz Święte słowa
boje sie tylko że tu bede musiała być spokojna przy karmieniu dziecka a tu bedzie RYK ok ale nie mogę się nakręcać
to duża dziewczynka i rykiem będzie protestować.... U mnie ryk będzie zwielokrotniony.... Tez sie martwię Powiedz małżowi jak do niej Ty mówisz ale on musi mieć z nią swoją relacje - ojcowską. I wiesz co działa? Słowa: ty jesteś dla niej prototypem mężczyzny, wzorcem na całe życie, jak z nią będziesz rozmawiał, jak będziesz traktował, to takiego mężczyzny będzie poszukiwała... I już teraz ją tego uczysz mimo, ze tego nie wie...

Do góry