reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się i ja
Gratuluję nowym mamusiom
Dzisiaj zaczynam 36 tydzień :) Lekarz daje mi jeszcze 3 tyg, choć młody jest już duży (3 z przodu na wadze juz się pojawiła) i wszystkie pomiary do przodu ma, ale mam nadzieję, że sie grzecznie nie bedzie spieszył.
Te wczorajsze salcesony sprawiły że i u mnie w lodówce dzisiaj sie pojawił razem z kaszanką za którą przepadam, a wczoraj to skrzydełka z biedronki musiały wystarczyć. Niebezpiecznie jest was podczytywać wieczorami i jeszcze oglądając TopChefa bo ślinka zaczyna kapać.
Sterta ciuchów do prasowania czeka a ja mam leeeeniaaa, ale w sumie to pierwszy dzień od 2 mc kiedy od rana siedzę sama, młoda sprzedana do dziadków i błoga cisza i spokój w domu.
AgutkaZG, Auliya trochę późne pytania- ale macie jakąś fajną położną środowiskową do polecenia? Prze poprzedniej ciąży nie przypadła mi pani do gustu bo większość czasu narzekała jak jej trudno wejść na moje 3 piętro a chyba nie o to chodzi. Poza tym wasze okolice to także moje przyszłe miejsce zamieszkania :)

reklama
Gratuluję kolejnym rozpakowanym mamusiom :-)
Coś te dzieciaczki zaczęły się pchać na świat.

Ja trochę się uspokoiłam po ktg, chyba te skurcze to są przepowiadające skoro doktor nic nie mówił. Co prawda za wiele nie mówił, ogólnie wizyty nie miałam, tylko ktg, opis i szybkie usg.
Teraz wizytę mam 31.03 i mam nadzieję, że wtedy dowiem się że coś się szykuje.

Jak znowu będziecie pisać o jedzeniu to ubiję :-p Coś czuję, że znowu będę miała żarty dzień.

Ancona dużo siły życzę. Kurcze ja też za 1 razem nie czułam obkurczania, a teraz to nie wiadomo :baffled:

Agutka trzymam kciuki za wizytę.

Kroczek fajnie, że jesteś zadowolona z zakupów.
Ja nie daję ceratki do łóżeczka, pod prześcieradło położę kocyk w razie czego ;-) A mam tych kocyków kilka, bo jeszcze ostatnio brat jakieś dowiózł.

O kurcze salceson :no: nawet patrzec sie na niego nie moge. Mam awersję jeszcze z przedszkola, za moich czasów to na śniadanie dawali, a ja płakałam jak miałam jeśc, i jak pani nie widziała to chowała do fartuszka ( tak tak miałam tez fartuszek w przedszkolu), i pamiętam ze dopóki nie zjadło sie sniadania to nie można było bawić sie, tylko trzeba było siedzieć i jeść:szok:

Wszystkim rozpakowanym dziewczynom życzę wytrwałości i zdrówka dla dzieciaczków:-)

A ja dzisiaj troche pochodziłam, miałam parę spraw do załatwienia, to księgowa, to hurtownia spożywcza, musiałam kupic piwo do lokalu, to hurtownia opakowań, pózniej pojechałam do hurtowni dla dzieci po pieluchy, a na koniec do LIDL na zakupy i powiem Wam że ledwo doszłam. Tak mnie ciagnie juz na dole a młody wbrzuchu tez szaleje:-)

Kręgosłup juz mi odmawia posłuszeństwa, wieczorami prasuje max po 1 godz bo nie daje rady stac przy desce. I stwierdziłam, że jednak przesadziłam z ciuszkami na 62cm, za dużo.

Dobra jade po synka do przedszkola a pózniej na rower z nim, bo trzeba wykorzystac tak ładną pogodę

Witam się i ja
Gratuluję nowym mamusiom
Dzisiaj zaczynam 36 tydzień :) Lekarz daje mi jeszcze 3 tyg, choć młody jest już duży (3 z przodu na wadze juz się pojawiła) i wszystkie pomiary do przodu ma, ale mam nadzieję, że sie grzecznie nie bedzie spieszył.
Te wczorajsze salcesony sprawiły że i u mnie w lodówce dzisiaj sie pojawił razem z kaszanką za którą przepadam, a wczoraj to skrzydełka z biedronki musiały wystarczyć. Niebezpiecznie jest was podczytywać wieczorami i jeszcze oglądając TopChefa bo ślinka zaczyna kapać.
Sterta ciuchów do prasowania czeka a ja mam leeeeniaaa, ale w sumie to pierwszy dzień od 2 mc kiedy od rana siedzę sama, młoda sprzedana do dziadków i błoga cisza i spokój w domu.
AgutkaZG, Auliya trochę późne pytania- ale macie jakąś fajną położną środowiskową do polecenia? Prze poprzedniej ciąży nie przypadła mi pani do gustu bo większość czasu narzekała jak jej trudno wejść na moje 3 piętro a chyba nie o to chodzi. Poza tym wasze okolice to także moje przyszłe miejsce zamieszkania :)
podesłałam na PW... a teraz biegiem do wychodzenia bo mi autobus zwieje grrr zagapiłam sie z godzinką

Ja wciągnęłam zupkę Kapuśniaczek:)

A przepraszam Was Laseczki tak mnie wczoraj Kubuś zaniepokoił że zapomniałam napisać o zakupach:)

Hmm napisze tutaj bo zdjecia ciezko mi z tableta wstawiac. Kupilam gruby kocyk zielony z żyrafką, kilka pieluch tetrowych, aspirator do noska, prześcieradełko do wózka i łóżeczka, termometr do wody i taką ceratkę z jednej strony a flanelke z drugiej ale chyba nie zaloze tego do lozeczka bo mi sie dziecko zapoci:( Musze zakupic cos innego bawelnianego ale nieprzemakalnego.. Może uda mi sie zdjecie kocyka zrobic bo jest boski:)

no to zakupy udane :) czekamy na fotki kocyka jakby sie udalo wstawic

Kroczku, gratuluje zakupów!
AgutekZG, powodzenia na wizycie, nie stresuj się :-)
Auliya, no boli parszywie, niestety....
L-oka 8 fiolek :szok:, jak to zniosłaś, kobieto????????
Niunia, też tak sie czuję, samoloty i chętnie łóżeczko bym zaliczyła znowu.

Warszawianki, pilne zapytanie na naszym wątku, zajrzyjcie, plisssssssss
nooo.. ja tez nie wiem jak znioslam :) sama sie dziwie, chyba sobie jakas nagrode powinnam kupic :-D

tygryseczek Gratulacje! Ja tez urodzilam synka pierwszego troche wczesniej (37t 3dc). Dostalam po prostu skurczy. Nic tego wczesniej nie zapowiadalo. Synek jest bardzo zdrowy (oprocz tego, ze ma alergie na orzechy i sezam; tylko raz byl przeziebiony a ma ponad 2 latka). Wszystko bedzie dobrze i u Was. Trzymam kciuki :)

Chcialam Was zapytac o karmienie. Moje piersi, zarowno w pierwszej ciazy jak i teraz, nie powiekszyly sie. A mam male piersi (male A). Mialam problemy z karmieniem synka. A! Nawet jak juz mialam mleko to one nie byly szczegolnie duze, po prostu nabrzmiale. Po wypiciu mleka byly male jak zwykle. Czy ktoras z Was tak miala? A moze ktoras z Was tak miala a mimo wszystko dziecko pieknie przybieralo na wadze?

Czesc zabiegane juz rozpakowane mamusie i te nierozpakowane tez
Jestem mama z BB i aktualnie w ramach programu aktywizujacego rynek pracy przygotowujemy z portalem RynekFranczyzy.pl program promujący Franczyzę w gronie młodych mam

Zwracam sie z wielka prosba - wypelnijcie ta krotka ankiete !! doslownie 10 pytan a dla nas bardzo wazne jest zeby uzyskac szeroki obraz calosci !!!

Na poczatku krotki wstep a potem przeniesienie do ankiety :D

Ankieta „Pracująca Mama” | Rynek Franczyzy

reklama
Niech moc będzie z Tobą :D

No następna- udławiłam się przez ciebie :D :D :D

Witaj Salcia!

Już wiem!!!! Kaszanki mi trzeba! Koniecznie na ciepło i z cebulką!!!!

Zabiję, jutro rano jestem u ciebie i uduszę gołymi rękami.. albo nie, poczekam aż bąbel wylezie i wtedy cię uduszę!!!!!
Jak mogłaś???

Wypełnijcie ankietkę mei :)
Toż to nasza grudniówka 2009 :)

Do góry