reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

aga-pik daj nam znać jak tam po piątku, a jeżeli chodzi o liczenie tc to jest tak W pierwszej kolejności liczy się od daty ostatniej miesiączki, lekarz natomiast pisze zawsze o 1 tydzień mniej niż ty wiesz bo dla lek liczy się tydzień który już skończyłaś. Natomiast tak jak pisała fioletowa na każdym USG lek mierzy dziecko i program automatycznie określa na tej podstawie tc. Ja np w ostatniej ciąży, pod sam jej koniec, na USG wzrost dziecka wskazywał na co najmniej 2 tc mniej niż byłam w rzeczywistości.Ale synek po prostu był mały i już, ważne że wszystko z nim było w porządku i faktycznie jak się urodził to w porównaniu do pozostałych dzieci na sali to był szczypior.

reklama
Dzięki dziewczyny,trochę czuje się z tym lepiej że to 22tc.i tego bedę się trzymać,szkoda że lekarz nie wpisuje w kartę według OM,nawet daty porodu mi nadal nie ustalił:-(mam wpisane tylko ostatni dzień miesiączki 17 kwiecień.Jutro będę mieć dzień nerwówki,mam nadzieje że będzie Ok,myśle jeszcze o konsultacji z innym lekarzem,ale to dopiero jutro po wizycie zadecyduje.Dzięki że trzymacie kciuki jesteście kochane;-)

Hey dziewczyny,jestem po wizycie.Na szczęście wszystko w porządku,szyjka nie skraca się,huurraaa!!Mogę już więcej się ruszać i funkcjonować ale dużżżooooo odpoczywać ,leżakować i broń boże nie przeforsowywać się.Duphas...już mi odstawił,została luteinka i magnez.Jedyne co mnie martwi to to że lek.powiedział że łożysko jest nisko:-(jak spytałam czy to jest coś groźnego i co się z tym wiąże to odpowiedział cyt.''trzeba to będzie sprawdzić'' i po rozmowie...więc znów po wizycie zostały jakieś obawy i niedosyt... powinnam zawsze po wizycie być spokojniejsza,ale u tego gin.się nie da zawsze coś...i nigdy nie wytłumaczy:no:Poważnie zastanawiam się nad zmianą lek.

Dziewczyny mam do was pytanie w związku z waszym dużym doświadczeniem :)

Poroniłam pierwszą ciążę w czerwcu, 10 sierpnia miałam ostatnią miesiączkę. Co prawda cykle mam długie, ale według kalkulatorów to może być 6 tydzień ciąży.

Odebrałam wyniki bety i mam 566. Czy to waszym zdaniem nie przy mało? W środę powtarzam. Progesteron 39.

Z góry dziękuję za info!

aga gratki :-D

demonique niestety nie pomogę, powinnaś mieć przy wyniku podany zakres, a i tak najważniejszy jest przyrost

a ja dziewczyny choruję, jakaś grypa czy inny badziew, leżące L4 [taa jasne że będę leżeć ;-) ]

Czesc, Dziewczyny! Wracam do gry. Decyzja jest taka, ze odpuszczamy cala "inzynierie" typu ovutesty, mierzenie tempki i inne metody dzialania z premedytacja, po prostu zabawiamy sie bez trzymanki. Probuje odpuscic wewnetrzna presje, uniknac frustracji kiedy kolejny cykl zakonczy sie @. Leku nie unikne, to juz mam wpisane w caloksztalt poczynan.

reklama
Ja nie musze brac nic poza kwasem foliowym, a ze zre go od z gora dwoch lat to jakbym raz nie wziela, poczulabym sie jak cpun na odwyku. Z jednej strony zdaje sobie sprawe ze nic na sile, z drugiej ze jesli chce jeszcze urodzic dziecko, to powinnam to zrobic jak najszybciej. Najlepiej wczoraj. Moj zegar biologiczny nie tyka - on ledwie zipie. Normalnie w tym wieku to sie wnuki wita na swiecie. :-D

Do góry