aga-pik daj nam znać jak tam po piątku, a jeżeli chodzi o liczenie tc to jest tak W pierwszej kolejności liczy się od daty ostatniej miesiączki, lekarz natomiast pisze zawsze o 1 tydzień mniej niż ty wiesz bo dla lek liczy się tydzień który już skończyłaś. Natomiast tak jak pisała fioletowa na każdym USG lek mierzy dziecko i program automatycznie określa na tej podstawie tc. Ja np w ostatniej ciąży, pod sam jej koniec, na USG wzrost dziecka wskazywał na co najmniej 2 tc mniej niż byłam w rzeczywistości.Ale synek po prostu był mały i już, ważne że wszystko z nim było w porządku i faktycznie jak się urodził to w porównaniu do pozostałych dzieci na sali to był szczypior.
reklama
aga-pik
szczęśliwa mama..
Dzięki dziewczyny,trochę czuje się z tym lepiej że to 22tc.i tego bedę się trzymać,szkoda że lekarz nie wpisuje w kartę według OM,nawet daty porodu mi nadal nie ustalił:-(mam wpisane tylko ostatni dzień miesiączki 17 kwiecień.Jutro będę mieć dzień nerwówki,mam nadzieje że będzie Ok,myśle jeszcze o konsultacji z innym lekarzem,ale to dopiero jutro po wizycie zadecyduje.Dzięki że trzymacie kciuki jesteście kochane;-)
aga-pik
szczęśliwa mama..
Hey dziewczyny,jestem po wizycie.Na szczęście wszystko w porządku,szyjka nie skraca się,huurraaa!!Mogę już więcej się ruszać i funkcjonować ale dużżżooooo odpoczywać ,leżakować i broń boże nie przeforsowywać się.Duphas...już mi odstawił,została luteinka i magnez.Jedyne co mnie martwi to to że lek.powiedział że łożysko jest nisko:-(jak spytałam czy to jest coś groźnego i co się z tym wiąże to odpowiedział cyt.''trzeba to będzie sprawdzić'' i po rozmowie...więc znów po wizycie zostały jakieś obawy i niedosyt... powinnam zawsze po wizycie być spokojniejsza,ale u tego gin.się nie da zawsze coś...i nigdy nie wytłumaczy
Poważnie zastanawiam się nad zmianą lek.

Dziewczyny mam do was pytanie w związku z waszym dużym doświadczeniem 
Poroniłam pierwszą ciążę w czerwcu, 10 sierpnia miałam ostatnią miesiączkę. Co prawda cykle mam długie, ale według kalkulatorów to może być 6 tydzień ciąży.
Odebrałam wyniki bety i mam 566. Czy to waszym zdaniem nie przy mało? W środę powtarzam. Progesteron 39.
Z góry dziękuję za info!
Poroniłam pierwszą ciążę w czerwcu, 10 sierpnia miałam ostatnią miesiączkę. Co prawda cykle mam długie, ale według kalkulatorów to może być 6 tydzień ciąży.
Odebrałam wyniki bety i mam 566. Czy to waszym zdaniem nie przy mało? W środę powtarzam. Progesteron 39.
Z góry dziękuję za info!
aga gratki 
demonique niestety nie pomogę, powinnaś mieć przy wyniku podany zakres, a i tak najważniejszy jest przyrost
a ja dziewczyny choruję, jakaś grypa czy inny badziew, leżące L4 [taa jasne że będę leżeć ;-) ]

demonique niestety nie pomogę, powinnaś mieć przy wyniku podany zakres, a i tak najważniejszy jest przyrost
a ja dziewczyny choruję, jakaś grypa czy inny badziew, leżące L4 [taa jasne że będę leżeć ;-) ]
Iza-i-Melisa
Mama Melisy i ....
Fioletowa prosze przekaz dziewczynom, ze nie dziala mi poprawnie FB i nie mam jak zagladnac do naszej grupy. Co z Lenka, urodzila?
Buzki
Buzki
Czesc, Dziewczyny! Wracam do gry. Decyzja jest taka, ze odpuszczamy cala "inzynierie" typu ovutesty, mierzenie tempki i inne metody dzialania z premedytacja, po prostu zabawiamy sie bez trzymanki. Probuje odpuscic wewnetrzna presje, uniknac frustracji kiedy kolejny cykl zakonczy sie @. Leku nie unikne, to juz mam wpisane w caloksztalt poczynan.
reklama
Ja nie musze brac nic poza kwasem foliowym, a ze zre go od z gora dwoch lat to jakbym raz nie wziela, poczulabym sie jak cpun na odwyku. Z jednej strony zdaje sobie sprawe ze nic na sile, z drugiej ze jesli chce jeszcze urodzic dziecko, to powinnam to zrobic jak najszybciej. Najlepiej wczoraj. Moj zegar biologiczny nie tyka - on ledwie zipie. Normalnie w tym wieku to sie wnuki wita na swiecie.