reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

miałam. Dostałam w styczniu. GONAL F 300 j.m brałam od 2 dc przez 4 dni i na wizycie okazało się że jest pęcherzyk który ma 28 mm i już zluteizowal, dostałam antykoncepcję na tydzień i wizyta, na wizycie pęcherzyk gigant wciąż był, ale pojawiły się małe pęcherzyki więc dostałam ovitrelle na pęknięcie giganta, kilka dni na antykoncepcji i podalam dwa pozostałe zastrzyki z gonalu, po tym, wizyta. Na wizycie już było po wszystkim, żadnych pęcherzyków. Więc wleciała antykoncepcja i miałam wybrać ją do końca, a po tym clo, i po cło pojawiły się 3 pęcherzyki. Myślę że lekarz chce dmuchać na gorące niż kombinować i zaprzepaścić te 3 pęcherzyki bo więcej może już ich nie być….

Tak w ogóle. To normalne że dalej czekam na wyniki amh z alabu? Wczoraj o 10 byłam na pobraniu krwi.
Na wynik amh z alabu czekalam kiedys 5 dni :/

reklama
0.68 wcale nie wydaje być sie aż tak małym amh, byly na forum happy endy z mniejszymi. Mam nadzieje, ze u Ciebie tez tak bedzie 🫶
czytalam wiec bylam pozytywnie nastawiona, zrobilam ponownie aby sprawdzic, ale czekam na wyniki dalej…. Pierwszy raz tak dlugo….

Ogolnie chodze do Invimed Wrocław, do dr. G, mowil ze mial takie przypadki, i sa z tego dzieci.
Widzi szanse, wiec liczę na niego, złego słowa o nim nie znalazłam….

Ale niecodziennie rozwiązanie. Oby jednak coś się udało pobrać o zapłodnić :)
to taka mini stymulacja jesli sa problemy z wytworzeniem pęcherzyków na zastrzykach. Bo czasem jajniki nie reagują na duże dawki stymulacji a reagują dobrze na słabszych. Jest to indywidualne podejście do pacjentek. Tutaj nie zawsze duże dawki oznaczają dobrze. Czasem mniej znaczy więcej.

to taka mini stymulacja jesli sa problemy z wytworzeniem pęcherzyków na zastrzykach. Bo czasem jajniki nie reagują na duże dawki stymulacji a reagują dobrze na słabszych. Jest to indywidualne podejście do pacjentek. Tutaj nie zawsze duże dawki oznaczają dobrze. Czasem mniej znaczy więcej.
otóż to, tak to właśnie wyglada…. Mam nadzieje ze skoro chujowe jajniki to chociaż będą jajeczka na konkrecie.
Oczywiscie ponowię pytanie😅 INVIMED Wrocław, co wziąć na punkcje?

otóż to, tak to właśnie wyglada…. Mam nadzieje ze skoro chujowe jajniki to chociaż będą jajeczka na konkrecie.
Oczywiscie ponowię pytanie😅 INVIMED Wrocław, co wziąć na punkcje?
Niczego nie potrzebujesz specjalnie. Pelerynkę dają, i jednorazowe woreczki na stopy. Można mieć stanik (ja zostawiłam sobie sportowy dla komfortu) i można mieć skarpetki. Wiadomo że trzeba być na czczo więc po możesz sobie naszykować kanapeczki i herbatkę jeśli jesteś głodomorem. Panie są tam mega miłe, więc niczym się nie stresuj.

Jak bierzecie progesteron besins?
Lekarz mi kazał 1h przed posiłkiem.
Czy jak biorę rano o 6 (bo tak jadę do pracy) to druga dawka ma być o 18 czy nie ma to takiego znaczenia?

reklama
Do góry