reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Martusia dzieki:) z zyly, a tzn ze bedzie koszmarek :-(
Pajka no wlasnie mi sie skrocila z powodu noszenia Aleksa. Wlasciwie do ok 22 tygodnia nosiłam go normalnie, teraz nosze bardzo sporadycznie, najczesciej tule go na kolanach, wiec uwazaj z noszeniem Sebusia, lepiej nie ryzykowac.
Ollena a Ty dalej nie wiesz KTO TO, ja bym juz chyba padła ;-) ale Ty masz stalowe nerwy! :-) ale juz niedlugo :-)

...dziewczyny ja mam dosc, nie mamy wciaz imienia, miala byc Maja, ale jednak mi jakos przeszlo........ Moj M po raz pierwszy sam wyskoczyl z propozycja imienia i wymyslil... Amelia. Slicznie, ale teraz tyle dziewczynek sie tak nazywa :-( Ech ja chce imie dla mojej coreczkiiii!!!!

reklama
sweety niby tak z tym panadolem ale inaczej mi goraczka nie spada w ogole a to bardziej niebezpieczne z tego co czytalam dzis.
Aldo ja juz nawet o plci nie mysle:-) ale tez nie mam imienia dla dziewczynki jakby co...A dzis nawet mialam Cie pytac czy macie imie:-)

hej dziewczyny

ja wyjątkowo usiadłam przy necie w weekend ;-)

wczoraj byłam u ginki z moimi wynikami
kazała brać więcej magnezu, wyluzować się i dała dwie recepty
bromergon i dostinex
powiedziała że to pierwsze na nfz, ale ma milion skutków ubocznych, a leczenie może trwać do półtora roku
pierwsza kontrola po tym za pół roku, a generalnie po tym nie można prowadzić samochodu [a ja codziennie wożę moje dziecko] i jakbym miała stłuczkę, to mam się nie przyznawać bo kasy z ubezpieczenia nie będzie
drugie działa szybko, bierze się jedną tabletkę na tydzień, kontrola za 2 miechy, a niektóre dziewczyny nawet szybciej zachodzą... minus tego - 350 zika

i mam pytanie czy macie jakieś doświadczenia z tymi lekami? któraś to brała? nikola ty pisałaś coś zdaje się o bromergonie? jak długo to brałaś?

u nas samopoczucie troszkę się poprawiło, zjadłam kanapkę ale na wymioty mnie ściąga... myślałam że serce mi dzisiaj wysiądzie... cisnienie miałam 158/98.... w głowie mi się kręciło a ręcę i nogi latały jak bym napad padaczki miała, na szczęście szybko przeszło... Matko jak ja tak będę miała dalej po lekach to nie wiem czy dam radę je brać i chyba będę wolała iść do szpitala... oby mała w brzuszku posiedziała do 35tc...

hej dziewczyny:)

wieki mnie tu nie bylo ale jakos tak sie wszystko potoczylo ze nie mialam kiedy na spokojnie usiasc do kompa i dopiero dzisiaj mnie naszlo zeby zajrzec i zobcayc co sie tutaj dzieje;))
wiedze ze IM juz z synkiem...wielkie gratulacje!!!:)
my jutro zaczynamy 33 tydzien i bedziemy mieli Natalke:)) ja juz mam wielkie trudnosci z funkcjonowaniem...szymek ma rok i 4 miesiace i jest bardzo aktywnym dzieckiem i oczywiscie na mnie sie to odbija a to na raczki a to wskakuje na mnie a to ucieka i musze go gonic itd. takze caly dol mnie strasznie boli szczegolnie wieczorem ...pachwiny miednica i klucie w szyjce ale gin mowi ze nic sie nie dzieje...szyjka dobrze trzyma wiec nie ma sie co denerwowac...w kazdym razie juz sie boje co bedzie z dwojka;pp

aldo pamietam ze mamy praktycznie ten sam termin porodu powiedz mi prosze jaka wyprawke szykujesz jesli chodzi o ciuszki? szymka rodzilam w listopadzie a teraz koniec maja i zastanawiam sie czy wtedy dziecko tylko krotki bodziak czy cale pajace czy jak? zeby nie bylo za zimno ale zeby tez nie przegrzac i juz sama nie wiem...;/

fioletowa ja bralam bromergon ale w polaczeniu z clo i luteina no i za pierwszym razem zaszlam w 2 miesiacu a za drugim w 4 miesiacu brania lekow takze raczej szybko chociaz oczywiscie nie ma reguly ale leczenie bylo tanie...moze najpierw sprobuj to...moj gin mowil ze jak przez 6 miesiecy sie nie uda to zaczniemy z lekami na leczenie nieplodnosci juz bez refundacji wlasnie za kilkaset zlotych ale nie mowil o nazwach wiec nie wiem czy to to samo co tobie zaproponowala ginka ...w kazdym razie trzymam kciuki;)
Rysica nie wiem czemu w szpitalu jestes ale zycze zdrowka i wytrwalosci:)

dzieki trix
jeśli jeszcze mogę dopytać jak się po tym czułaś, jeździłaś samochodem?...

trzymam kciuki za spokojną końcówkę ciąży, a na początku będzie o tyle prościej że Natalka nie będzie się sama przemieszczać... :-D

witam sie i ja, wczoraj juz spalam jak m wrocil, w nocy wciagnelam snickersa, a rano dwa trojkaty pizzy i actimel, heh pizza i snickers w nocy alez ja sie zdrowo odzywiam, tym co maja problemy z zaparciami z calego serca polecam jogurty probiotyczne typu actimel, ja mialam takie problemy, ze hej a jak zaczelam pic actimel to jak reka odjal, w tym tygodniu byly, i chyba jeszcze sa do srody w carrefour w cenie 5,49 za 4 pak plus drugi 4pak za grosz, niby mozna bylo wziasc tylko 2 opakowania na osobe ale ja bylam sama, a potem wyslalam jeszcze mame i tate wczoraj i mam zapasik, za calkiem niewielka kwote, czasem w tesco sa tez w takiej promocji, ale tam to raczej za 8 pak placi sie normalnie, a drugi 8 pak za grosz
snilo mi sie dzisiaj, ze m mnie zostawil ale tak realistycznie, ze szok, nawet w czasie i w wydarzeniach bylo dobrze osadzone, strach sie bac, bo czasem mi sie sny sprawdzaja :crazy:

aldo no z tym pobraniem krwi to masakra jakas, my musimy isc jak Oliwka sie wyleczy z zapalenia pluc, ja musze wyjmowac Oliwke z wanny i zanosic do pokoju, tam ja wycieram i ubieram a to 15kg, troche sie obawiam, ale co zrobic, ja tez nadal nie wiem KTO mieszka w brzuszku
:(, i ja tez nadal nie moge sie zdecydowac na imie, chlopak bedzie Aleksy a dziewczynka nie mam pojecia :rofl2:

fioletowa
ja bralam bromergon, mialam wtedy 17 lat przez przypadek wyszlo, ze mam problem z prolaktyna, ale nie pamietam zebym sie zle po nim czula
snoopy dasz rade musisz, kobieta silna jest :-)

Witam!

Nie miałam czasu w weekend. Poczytałam co u was.

Rysica Dobrze, ze już ok. Oby Cię do domku puścili.
Aldo Ja też nie mam pomysłu na imię, mój m chce Stefana, ale ja mówię stanowczo nie!!
Zastanawiałam się ostatnio dlaczego w ciąży nie można dzwigać i już wiem. Ja noszę młodego czsami w pracy też mi się zdarza coś lub kogoś dzwignąć. Chyba muszę bardziej uwazać.
fioletowa A może warto się nad tym droższym lekiem zastanowić. jeżeli oczywiście możecie sobie na to pozwolic. Trochę kiepsko z tym, ze auta nie można prowadzic a ryzykować jeżdząc z dzieckiem... no nie wiem, bałabym się.

A ja się podle czuje i fizycznie i psychicznie. Czasami zastanawiam sie po co mi to było, boje się że nie dam rady z dwójką. Czasami jestem zmęczona jednym małym szybkim człowiekiem. Jeszcze miesiąc pracy może potem będzie lżej jak trochę odpocznę. Przepraszam za smęty od rana.

właśnie dlatego ja jeszcze nie wykupiłam recept, po tym drugim niby też nie powinno się, ale tam jest inne dawkowanie - raz na tydzień, opakowanie powinno mi na dwa miechy wystarczyć, więc się koszt rozkłada [trochę kiepsko że w tym miesiącu musiałabym kupić, ale trudno jakoś dalibyśmy radę] i wiesz mogłabym w piątek po południu brać taba i mieć te dwa i pół dnia bez jeżdżenia samochodem...
myślimy myślimy...

a właśnie zjarzyłam że mamy dzieci w tym samym wieku :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry