reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Rysia nie karmie, tzn wczoraj jeszcze jej dawalam raz ale ona chwile podoi, drze sie, wypluwa i chce butle. Takze to nie dla mnie, ale wiem ze jakbym nie miala Patryka i sie uparla to bym karmila tylko piersia, bo zeby byl konkertny pokarm dziecko musi byc przystawiane ciagle. Czyli czesto i dluuugo bo Mia zeby sie najesc musialaby wisiec i wisiec na cycku. Takze jak sie zawezmiesz to Ci sie uda:-)

reklama
Słuchajcie, przed chwilą myślałam, że zejdę, kran mnie zaatakował, chyba chciał mnie zabić
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif

ja tu sobie grzecznie odkręcam wodę, żeby umyć truskawki w siteczku a "słuchawka" kranu wystrzela prosto na mnie, ja unik, a słuchawka leeeci przez całą kuchnię, za nią strumień wody, ja biję kran, żeby wodę zamknąć, ale już po ptokach, cała kuchnia zalana, truskawki za to suche... ściana cała mokra, ślad po uderzeniu słuchawki jest... Nosz, czego jak czego ale tego się nie spodziewałam !!!!!!
Nie kupujcie takich kranów jak Wam życie miłe
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

paffoni-bateria-kuchenna.jpg

Za to zaczęło mnie boleć jak na okres :/ nie wiem, czy to z tego zdenerwowania, ale mam nadzieję, że po tym wszytskim nie zacznę rodzić... Monika też się mocniej wierci, chyba też się zdenerwowała... Na dodatek sama całą kuchnię musiałam umyć a właściwie wytrzeć, bo mąż w pracy
confused8gj.gif

witam sie

ja ledwo zywa...
chłopaki spia

JaM no ja mam nadzieje, ze lekarka powie, ze wsio ok:)

Rysica:D:D u mnie podziałal olej rycynowy, ale zaczelam po temrinie eksperymentować :D

Pajkaa, ja nie eksperymentuję, żeby urodzić, tylko mnie kran zaatakował, oblał mi pół kuchni a mnie tak to zaskoczyło i zestresowało, że aż skurczy dostałam ale mi przeszło. :)
Ja jeszcze nie chcę rodzić ;P
Jeszcze ze dwa tygodnie ;)

Rysica ja pierdziele z tym kranem, a w ktorym miejscu on sie urwal bo tak zrozumialam, normalnie historia jak z filmu since fiction

ja za to posprzatalam chalupe i znowu mam bole kuzwa mac! chcialam byc dobra dla emka zeby sie nie pzemeczal no ale obiad to juz bedzie musial zrobic a ja potem zrobie ciasto z truskawkami jak troche odpoczne kurcze a juz wczoraj no spe odstawilam bo wydawalo misie ze jest lepiej a naczytalam sie ze no spa nie jest obojetna dla plodu

Rysia ale czad! A tak serio to wspolczuje! Ja kilka dni temu sama sobie narobilam roboty... braklo mi tabletki do zmywarki to nalalam plynu.....kuzwa piana byla na calej kuchni ;-))))

Czesc dziewczyny

na poczatku wszystkim Wam dziekuje za kciuki i modlitwe, za mysli i w ogole za wszystkie cieple slowa wsparcia, kochane jestescie!

Jestesmy juz w domu. Maja urodzila sie z rozszczepem podniebienia i wargi, na usg 4d mam napisane "gorna warga prawidlowa", wiec mam duzo pretensji do gina, ale wiadomo, ze nic by to nie zmienilo nawet jakbysmy wiedzieli wczesniej, oboje z M bardzo ja kochamy i dla nas jest najpiekniejsza na swiecie.
Pisalam nie o operacji tylko o konsultacji - mielismy miec jedna w srode, ale nie wyszlo i zatrzymali nas dluzej, wczoraj odbyla sie w koncu ta konsultacja, Maja byla przewozona karetka do Zabrza - no i za 2 mce mozemy zapisac sie na operacje, ktora ma odbyc sie jak Maja bedzie miala ok. pół roku, to bedzie operacja wargi i nosa, a druga operacja podniebienia i dziąseł ma być do roku. Rozszczep jest całkowity, ale jednostronny i dobrze rokujący. Malutka dostanie za 2 tyg specjalną płytkę na podniebienie i moze będę mogła ją karmić piersią, na razie mam w ruchu laktator i karmię taką specjalna butelką.

Jestesmy w domu, rodzina bardzo ciepło powitała Majunię, jest kochana i Bogu dziekuje za to, ze to tylko ten rozszczep, nic gorszego. Wszystkie inne badania wyszły dobrze i prócz tego malutka jest zdrowa, normalnie się karmimy, robi śliczne kupki i odbija po jedzeniu i jest naszym największym szczęściem :-) No i wszystko będzie dobrze. Musimy swoją drogę jeszcze przejść i swoje wycierpimy, ale pocieszam się myślą, że Maja nie będzie tego pamiętała.

Poród był bardzo bolesny,wody zielone bo Maja owinięta pępowiną dwa razy wokół szyi. 8pkt w skali Apgar.

Najważniejsze, ze mamy naszą córeczkę w domku już :) dzięki Wam wszystkim jeszcze raz, będę teraz rzadko tu bywać, ale za wszystkie trzymam kciuki bardzo mocno :-)

aldo kochana, dobrze, że jesteście już w domku i że oprócz rozszczepu wszystko jest w porządku. Jeśli mogę coś doradzić...sprawdźcie dobrze, gdzie najlepiej operować Maję, tutaj znalazłam portal na ten temat. Kategorie - Forum.

Za rok będziecie już po wszystkim, a wiesz, że pierwszy rok w życiu maluszka mija bardzo szybko:-). Całym sercem jestem z Wami.

martusia - 70% kobiet w ciąży bierze no-spę i dzieci rodzą się zdrowe. Jak sie uprzesz to nawet na temat witaminy c znajdziesz informacje, że komuś na coś zaszkodziła. Lepsza no-spa niż przedwczesny poród.

A ja dzisiaj, choć nie planowałam, "sprzedałam" Piotrka - zadzwoniła jego kuzynka, że przyjechała i czy nie chciałby z nią pójść do schroniska dla psów pomóc przy psiakach. No i zawiozłam go, został też na obiedzie i na popołudnie, po 18tej pojadę z Pawłem go odebrać.

A Paweł dzisiaj w nocy najpierw spał do północy, wypił mleko i spał do czwartej, hurraaa:-)

Ostatnia edycja:
Sweety bardzo Ci dziekuje, ja dopiero teraz weszłam na neta i szukam, szukam, szukam. Leczyć i przygotowywac do operacji bedziemy sie w Zabrzu, a sama operacja to zastanawiam sie nad trzema osrodkami: warszawa, katowice i polanica zdroj. Poczytam to forum, wielkie dzieki za link :-)

reklama
aldo kochana super, ze do nas wróciłaś, tulam, tak jak piszesz dobrze, ze to wada, ktora mozna cofnac, kiedys bedzie to tylko wspomnieniem

Do góry