reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

wiem, tylko mi chodzi o to żeby cieplej było - teraz kwestia miesiąca, półtora powinno być lepiej
a on już prawie rok chodzi do przedszkola, a łapać zaczął teraz w okresie jesienno zimowym [pewnie głównie od taty]

reklama
witam sie

zalatana wczoraj bylam dopiero dzisiaj mam czas wejsc na BB :)

Aldo szkoda gadać tacy znajomi to masakra...

Iza jejku Ty juz jutro bedziesz miala synka aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:):)

Nikolaa ja sie zastanawiam czy tacy znajomi rozumu nie mają??

Rysiu a bylaś u lekarza z tym bólem?? moze skontroluj to co?

Fiolecik dzieki :) kotek rewelka:)

Aldo i dobrze powiedzialaś...

Ullana dzieki z ainfo dotyczące ząbkow...

Sweety gratuluje wyników:)

Aldo ja w życiu bym na CC na życzenie nie chciaął :):) tylko przymus:)

Sweety tak szybko aaaaa to super:):)

ja jeżeli chodzi o szczepienia na grypy i ospy szczepic nie bede :)ja bardzo szczepiłam sie na grype i co roku chorowalam na grype i to dosc powaznie odkąd moj M mi powiedział przestań sie szczwepic przestałam i na grype nie choruje... a tak po każdej szczepionce chora... i antybiotyki za 100 zł...

Jestem i witam sie,
MUsialam odpoczac, choc nie powiem stesknilam sie... Musze dystansu nabrac do tego wszystkiego.
Pamietam i licze teraz juz h do porodu IiM dlatego weszlam. KOchana trzymam mocno kciuki, oby poszlo szybko i zebys doszla do siebie bardzo szybko bo zdrowego synka to nie musze zyczyc znowu, tak ma byc i juz!!
Czekam na sms albo tutaj bede czekac az ktoras napisze:-)
7.30....co za czas, cala noc bym nie spala! Napij sie lampke wina wieczorem na rozluznienie:-)

Tez mialam mega baby bluesa, mialam mame przy sobie i mm a ryczalam za tata...;-) Teraz inaczej do tego podchodze ale dzis w nocy obudzilam sie na siku i pomyslalam chwile, ze jestem przerazona! najbardziej tym wyczerpaniem i brakiem cierpliwosci z tym zwiazanym... No ale nie ma co gdybac.
A co do wstawania na siku (pisalyscie o tym) to ja teraz wstaje w nocy nawet 5 razy...przed ciaza 2-3, zalezy, ale od malego mialam tak, ze siku musialam w nocy zrobic ze 2 razy min i nie bylo innej opcji:(

martusia co do ostatniej rozmowy to myslalam troche i chcialam Ci napisac ze nigdy celowo Cie nie krytykowalam i przykro mi, ze sie tak poczulas, bardzo Cie lubie i szanuje i mam nadzieje ze wybaczysz.

Aldo, IiM i reszcie dziekuje za pamiec i nawolywania :*

Pajkaa - w sobotę był ten ból mocny ale tylko przy poruszaniu, i tylko po bokach od pachwin aż do żeber, a dziewczyna z innego forum mi napisała, że ona identyczny ból, jakby zakwasy, ma po skurczach. No i ja podejrzewam, że do było tak, że po serduszkowaniu zasnęłam a mnie zaczęły w nocy skurcze chwytać, i stąd rano zakwasy, bo ja nie miałam nigdy takich skurczy więc mięśnie nie przyzwyczajone ;P W niedzielę było lepiej, ale jeszcze bolało a dziś już nic nie boli, a to był no mówię identyczny ból co przy zakwasach! Więc pewnie to to. Wizytę mam w poniedziałek to zapytam, mam nadzieję, że nie przykaże celibatu. Ciekawa jestem jak szyjka, bo coraz większy nacisk czy raczej ciężar na dole czuję... skończyłam dziś 27 tc, oficjalnie jestem w III trymestrze! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!:szok:

wierzba mi się zaczyna robić zielona za oknem balkonowym :D
pąki wypuszcza :D zielone :D

co jak co, ale uwielbiam tę wierzbę za oknem balkonowym (mam jeszcze dużą wysoką brzozę koło balkonu) :D w ogóle ładnie mam tam gdzie balkony i już się nie mogę doczekać jak będzie zielono, bo wtedy jest tak:

DSCF0007.jpgDSCF0010.JPGDSCF0011.jpgDSCF0013.jpgDSCF0013%u00252520%25282%2529.jpgDSCF0030.jpgDSCF0007.jpgDSCF0031.jpg
to wszystko widoki z mojego salonu :)
nieczęsto ma się tak ładne widoki mieszkając w bloku, nie? ;)
już się nie mogę doczekać, aż wszystko w koło się zrobi zielone :D

Ostatnia edycja:
Pajkaa - jak musiałaś brać antybiotyk to to nie była grypa. Grypa to choroba wirusowa, której nie leczą antybiotyki.
Zjedliśmy z Piotrkiem obiad, pozmieniałam dzisiaj pościel...qrcze...mam wrażenie, że brzuszek mi się opuścił...

Co do bólu, to dzisiaj w nocy myślałam, że zwariuję. Jak wiecie, ze względu na nerkę śpię tylko na lewym boku, ze zgiętymi nogami w kolanach...i dzisiaj w nocy chyba tak mi się wszystko w pachwinach "zastało", że jak chciałam zmienić pozycję, to ból przy rozprostowaniu był niefajny.
U mnie niestety nie ma to nic wspólnego z przytulankami, bo od miesięcy jestem "na głodzie"

Rysica - u mnie ogród też się zieleni, pierwszy raz jesienią posadziłam też w dwóch miejscach cebuki tulipanów i wczoraj zauważyłam, ze są już zielone listki na powierzchni. Boję się tylko, ze się zmarnują, bo zapowiadają na początek kwietnia zimno i śnieg z deszczem.

Ostatnia edycja:
Pajkaa, Sweety - to ja jeszcze dodam, że główna idea szczepionek na grypę jest taka, że poza tym, że mają osłabić objawy choroby, to niwelują ryzyko wystąpienia POWIKŁAŃ, które są częste po grypie, takich jak zapalenie nerwu słuchowego, zapalenie mięśnia sercowego, zapalenie kłębuszków nerkowych itd które to mogą spowodować na przykład głuchotę, kalectwo albo nawet śmierć...
to jest główna idea szczepionek na grypę.

Rysia piekny widok, u nas mozna pomarzyc bo wszedzie bloki naokolo, ale juz dalej idac kwitna drzewa, rosna zonkile i pieknie jest. Dzis znowu upal, ale dziecko moje 2 nocy przedwczoraj plakalo, ze boli go gardlo, dzis juz w nocy wymiotowal, budzil sie co chwile, gardlo czerwone i zawalone, oprocz tego nic, spi teraz, zmeczyl sie noca chyba.

Rysia a co do przytulanek to ja nadal przemoc sie nie moge:( juz ze 2 miesiace nie bylo nic...zbieram sie w sobie i zbieram a konczy sie na tym, ze ide spac i tyle:(

sweety tez posciel dzis zmieniam i wietrze, a fote brzucha pokaz z jakims wczesniejszym to porownamy. Ciekawam kiedy Twoje cc..

Pajkaa, Sweety - to ja jeszcze dodam, że główna idea szczepionek na grypę jest taka, że poza tym, że mają osłabić objawy choroby, to niwelują ryzyko wystąpienia POWIKŁAŃ, które są częste po grypie, takich jak zapalenie nerwu słuchowego, zapalenie mięśnia sercowego, zapalenie kłębuszków nerkowych itd które to mogą spowodować na przykład głuchotę, kalectwo albo nawet śmierć...
to jest główna idea szczepionek na grypę.

Dokładnie tak Rysica - my od kilku lat szczepimy się wszyscy (ja nie szczepiłam się ostatniej jesieni) i przyznam, że przeziębienia jeśli były, to raczej łagodne.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry