reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Co do bajek...to można np. w nocy włączyć dziecku mini-mini i pokazać, że rybka śpi:-), mojego Piotrka to przekonywało:-).

Dzisiaj trochę lepiej. Muszę zawieźć mocz do badania, mam nadzieję, ze będzie ok.

reklama
hej
ollena u nas też nie działa [hehe teraz idż daj buziaka Patrykowi] u nas po tekście że trzeba spać jest "już jest dzień" "nie, jeszcze jest noc" "ale trochę jest dzień" i gadaj z cwaniakiem :-D
sweety my nie mamy telewizji [w sensie żadnej anteny, kablówki czy satelity] telewizor jest podłączony do dvd ;-)

trzymam kicuki za wyniki badania

Agula - ja Szymkowi w tym wieku mówiłam, że jest już jasno ale jest jeszcze bardzo wcześnie, skutkowało :) A teraz sprawdza w kuchni jaka jest pierwsza cyferka na kuchence, i jak jest 6 to idzie się położyć, a jak jest 7 to przychodzi i mówi "już wstałem jest dzień i jest siódma godzina, mogę odsłonić okienka?" - u nas jeszcze działa to, że ma rolety zasłonięte - niby jest widno, ale słońce mu w nos nie świeci (ma okna od wschodu, my od zachodu)...

Cześć Wam :) Piję kawkę z mlekiem :)

rysia my mamy rolety zewnętrzne, ale na przeciwko wejścia do sypialni jest okno dachowe i tam nie ma rolety, więc gnojka nie oszukasz ;-)

Próbowałam wszystkiego. Ze śpiącą rybką też, ale on odrazu zapowiada, ze nie chce śpiącej rybki, wie że są inne kanały. I jak rano wstaje to pyta czy rybka już wstała. Rolety mamy antywłamaniowe, ze w pokoju ciemna noc i tak wstaje. Czsami jak pózno pójdzie spać to mam nadzieję, ze pospi a tu nic z tego. 6.15 to max możliwości. Już sięnawet do tego przyzwyczaiłam.

Byłąm zanieść podanie do przedszkola. Jest 30 miejsc w 3 latkach a już jest ponad 30 podań haha. Przynajmniej nie będe mieć dylematu czy z prywatnego przenośić bo chyba marne szanse, ze się dotanie. Zawze to by było parę stów w kieszeni.

Ostatnia edycja:
Agula u nas też mały wstaje po 6 - ja tak do roboty wstaję, ale w weekend mógłby pospać... ale czasem jak wstaje wcześniej, wypije mleko to jeszcze dośpi... u nas przedwczoraj miał kolejną noc gdzie dospał w łóżeczku do 4.30 a nie jak zwykle między 24 a 2 już u nas w łóżku...

Ja pracuje zmainowo, więc mógłby obrać wersję zmiany drugiej i weekendow. No nic nie można mieć wszystkiego ja się ciesze, ze przesypia noce bo z tym też był problem.

Fioletowa, on do Was do łóżka przychodzi? Szymek miał taki okres, ale my go twardo odprowadzaliśmy do łóżka za każdym razem, ani razu nie pozwoliliśmy mu się z nami położyć. Raz skubaniec cichaczem przyszedł, że nas w ogóle nie obudził, ja się budzę rano a tem koło mnie pod kołdrą ;P Nawet nas nie obudził ani celowo ani przypadkowo... Ale sam chyba wtedy lunatykował, bo jak się obudził to się zdziwił "a dlaczego ja śpię z Wami, gdzie mój Tygrysek?" ;P

Agula - też mam czasem takie pobożne życzenie, żeby dłużej pospał ;P ale on jak na złość, jak jest weekend, to właśnie wstaje najwcześniej... Chcoiaż w sumie nie powinnam narzekać, ale teraz 7 to standard, że wstaje, a przez dłuuugi okres czasu po 8 wstawał i tęskni mi się do tego ;P
ciekawe jak u Moniki będzie - póki co jak się w nocy budzę, to ona twardo śpi, nie wariuje w nocy z brzuchu, Szymek też w nocy spał i po porodzie też. A rano Monika zaczyna ok 9 wariować...

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie
piszecie o spaniu dzieciaków pamiętajcie że dzieciaki to sprytne bestie i testują na co im pozwolicie ja pod względem spania jestem nie ugięta jak Wiki przychodziła do nas do pokoju w czasie kiedy powinna spać to ją odprowadzałam do łóżka i tak do skutku nieraz i 10 razy na noc owszem umęczyłam się ze 2 noce ale potem rok spokoju bo mniej więcej tak mnie testowała raz na rok i nawet teraz czasem testuje:-D

u mnie cudne słoneczko a mnie leci z nosa gardło pobolewa i szczerze to nie mam sił ale będę musiała jakoś to zorganizować bo żal mi trzymać Wiki w taka pogodę w domu ... po za tym wieczorem mam dentystę bo nie pisałam wam ale niestety zaczął mnie bolec ząb no i nie było wyjścia ma załozone lekarstwo już się boje normalnie jak ja nie nawidzę dentysty

ollena
co ci się podziało z awatarkiem i suwaczkami????
dla pozostałych buziaczki

Do góry