reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

IiM - mnie przez nawracające problemy z nerkami strasznie się dłuży...każdy dzień jak nic się złego nie dzieje, traktuję jak dzień darowany, każde kłucie, najmniejszy ból mnie przeraża. Pewnie przesadzam, ale jestem już zmęczona i przewrażliwiona.

reklama
iza no w koncu zes sie odezwala, a cisnienie masakra,

pokaze wam moje najladniejsze moim zdaniem ubranka z lumpow zeby udowodnic ze za grosze mozna dziecie ladnie ubrac heh

1)kurteczka mini mode, stylizowana na odwrocona skorke, ale to nie jest skora, cala na takim puszku jak u dolu, kosztowala 7,80zl firma mini mode

2) kombinezonik polar na zewnatrz plus od spodu bawelna, cherokee, 4,50zł
url=http://naforum.zapodaj.net/2014335d78d2.jpg.html]
2014335d78d2.jpg
[/url]
3) pajacyk disney 2,50zł

4) pajacyk welurowy next 3,00zł

Sweety masz racje, z takimi "przebojami" jakie przeszlas w tej ciazy i z tyloma pobytami w szpitalu, to czas moze sie dluzyc. Dobrze, ze juz jestes prawie na finiszu. wcale Ci sie nie dziwie, ze jestes przewrazliwiona. Ja po plamieniach w poprzedniej ciazy, do tej pory zerkam na papier toaletowy...

Martusia - bardzo fajne zdobycze:-) Ja w PL tez mam taki jeden second hand , do ktorego lubie zagladac. Pokupowalam w nim przesliczne ubranka dla Melisy, nie zadne szmaty tylko piekne sukienki dobrych marek, plaszczyk itp. Dzieci tak szybko rosna, ze czasami zal wydac kilkudziesiat zlotych na sukienke wiedzac, ze mozna w second handzie upolowac jakas za 10 zlotych. U mnie nawet nie rozchodzi sie o kase, ja lubie tak poszperac i cos fajnego znalesc:-) ostatnio kupilam zima Melisie bardzo ladna sukienke z H&M za kilka zlotych. A moja bratowa to w ogole jest mistrzynia takich lowow. Ma bardzo duzo swietnych ciuchow, sukienki renomowanych marek itp....ale do tego potrzeba fajnego sklepu i smykalki szamteksowej:-)

Sluchajcie dzisiaj kupowalam znajomej test ciazowy, mina aptekarza, gdy poprosilam go o test byla boska:-) Spojrzal na moj brzuch z niedowierzaniem:-)))))

IiM tak myslalam, ze masz co robic:-)
28 marzec, ale szybko zleci! ja licze do dni nastenej wizyty u poloznej a to 30marca, a Ty juz wtedy bedziesz pooooooooo!!!! :-)))))))))) nie moge sie doczekac jak zobacze Twojego Deniza z czarna czupryna!
A aptekarz musial Cie wziac za nawiedzona ;-) hahaha

Patryk dobe w szpitalu przespal, sama z siebie go do cycka przystawialam, podoil, ale nic nie lecialo, wiec spal dajej. Druga noc (juz w domu) byla tez prawie idealnie, raz sie obudzil a tak to spal. Pozniej sie hardcore zaczal ;-)))

Martusia fajne ubranka.

Ja dzis tez buszowalam po sklepach, wiele rzeczy mi sie podobalo i mimo, ze jestem prawie pewna ze to chlopak to nie kupowalam kolejnych czerwonych bodziakow czy niebieskich... Wstrzymam sie, pozniej odbije sobie przed latem:)

A ja przezylam chwile grozy...
Patryk przedtem spadl z krzesla i uderzyl sie tylek glowy, lod itd ale guz zostal.
Jakies 40min obudzil sie, zaczelo go pociagac i dlugo, intensywnie wymiotowal. Rozmawialam z mama, mialam dzwonic na pogotowie ale przeszlo wiec dzis z nim spie i obserwujemy. Jak sie powtorzy to dzwonie po karetke...
Prosze o kciuki :-((((((

Ollena - Wy nie powinniście czekać, tylko od razu jak zaczął wymiotować, to dzwonić po karetkę...
Na przyszłość - dziecku, które uderzyło się mocno w głowę, nie powinno się pozwolić zasnąć przez CO NAJMNIEJ 2h po uderzeniu, i w razie wymiotów od razu po karetkę! Bo może wystąpić obrzęk mózgu...

Rysia to sie stalo ok 17 a on poszedl spac o 20.
mama mi kazala obserwowac narazie.bo w szpitalu tez tylko obserwuja wiec nie chce go stresowac niepotrzebnie jesli nie jest to konieczne. spi narazie kolo mnie,oby juz sie nic nie dzialo.

reklama
Ollena - w szpitalu mu zrobią na pewno rezonans magnetyczny, albo USG, żeby zobaczyć czy nie ma obrzęku, czy mu się krwiak nie robi (który może pęknąć i spowodować wylew krwi do mózgu) czy się woda nie zbiera. Ja bym pojechała...

Do góry