reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

Nie spie...jak zwykle po sikaniu o 5 rano. Zasnelam o 1:30, wiec do wyspanych to mnie zaliczyc nie mozna.

Ollena mam nadzieje, ze wszystko dobrze. Tez bym jechala gdyby zaczal wymiotowac, ale mam nadzieje, ze juz sie to nie powtorzylo. Mi wczoraj Melisa tez spadla, ale lekko sie uderzyla, za to bardzo wystraszyla.

Mowie Wam dziewczyny aptekarz mial taka mine, ze sama zaczelam sie smiac i mu powiedzialam, ze to nie dla mnie:-)

Kurcze mam katar, oby przeszlo i oby Melisa obudzila sie zdrowa. Jesli jeszcze raz przyjdzie do nas ktos chory, to nie otworze drzwi:-) Powiesze na drzwiach kartke "chorym wstep wzbroniony", albo "uwaga zly pies".

reklama
Ollena u nas zakupy są ekspresowe :tak: te najdroższe rzeczy kupiłyśmy na początek, bo resztę można już spokojniej planować
a ja nie lubię długo się zastanawiać
analizuję wszystko, decyduję i tyle...szkoda mi czasu na zakupy

Wózek dziecięcy marki Bebetto - Solaris - WÓZEK DZIECIĘCY SOLARIS KOLOR GRAFITOWO-BŁĘKITNY NR 88 - BEBETTO
Tropical Island Premium

a to łóżeczko zamówiłyśmy u mojego stolarza
B Paso Doble biały — Łóżeczka — Mamoo

szuflady Daria chce dłuższe, dwukolorowe tzn część z szufladami będzie ciemniejsza i wymiary nieco większe
175/75/105
pokój ma długi i wąski, więc łóżko się zmieści, a że to będzie taki kombajn, to jeszcze jakąś wąską szafkę wymyślimy, fotel rozkładany i pokoik będzie gotowy :cool2:
stolarz policzył 900zł za łóżko, więc naprawdę super tanio, a wiem, że będzie zrobione solidnie, bo nam robił szafę u Pysi, jej łóżko i komodę, no i wypróbowałam go wiele razy u klientów
później wrzucę fotkę

a tu kupiłyśmy resztę:

Sklep z artykułami dla dzieci i rodziców

Rysica
- my też kupiłyśmy na próbę ten cieniutki smoczek - wydaje się sensowny
dla Lilki miałam Avent, ale w ogóle nie używałam i teraz też będę miała " w razie czego" ale wolę nie używać

u mnie poza tym dobrze, samopoczucie mi się utrzymuje na dobrym poziomie po tym szyciu
nie mam już czarnych myśli i wierzę, że się uda
i nawet te 4 wesela obskoczę, chociaż na siedząco :-D
a to jakoś tak się pozbierało w tym roku...w maju moja przyjaciółka jeszcze z piaskownicy, w czerwcu brat Alka i mój przyjaciel ze studiów a we wrześniu mój najmłodszy brat....no muszę być
jakby to jakieś koleżanki bliższe czy dalsze, to może bym odpuściła......ale tu bardzo chcę...
świadkiem nie będę, bo nie mogę, ale jako gość honorowy, to chętnie:-p

i właśnie wczoraj udało mi się kupić kieckę....jeszcze jedna i będę gotowa :-D

Ollenka - daj znać, jak synuś

Ollena - odezwij się, daj znać jak Patryk!

IiM - ja bym powiedziała, otwierając drzwi i widząc chore dziecko, że Melisa dopiero co wyzdrowiała, i nie chcesz, żeby znowu ona i Ty byliście chore... Ja bym nie wpuściła. A jak Deniz się urodzi, to też oni będą do Was przychodzić z chorym, uflikanym do pasa dzieckiem? JA bym napisała normalnie na drzwiach wejściowych "Chorych nie gościmy". I to całkiem na serio Ci mówię.

Mężuś mi właśnie zrobił gorącą czekoladę do picia :D

Iza - zgadzam się z Rysicą , no przecież chyba wiedzą, że Ty w ciąży....wrrrrr, ja bym pogoniła

Ullana - ale IiM już pisała, że oni się tym nie przejmują, że co tam taki katarek, toż to zdrowe dziecko - jeśli dobrze kojarzę, że to ci sami...

witam sie

Rysica no przecież napisalam, ze zrtobisz jak uważasz, przecież nie moje dziecko tylko Twoje Ty wiesz co jest dla niego najlepsze... nie jak mojemu dziecku jest zimno to specjalnie otwieram jeszcze okno...takie głupie troche gadanie...napisałam jak bylo u mnie w szpitalu chyba sobie tego nie wymyśliłam:confused:też mam mieszkanie po dwóch stronach okna, ale zawsze zwracałam uwagę, zeby przeciągu nie było...bo to jest ważne choćby dlatego, zeby dziecka nie przewiało...

Ollena
ja nigdy na noc nie zakładałam bodziaka i pajacyka :):) ja miałam takie komplety połspiochy ale nigdy mi się nie zgarzylo, zeby pieluszka sie nie trzymała mimo, ze Sebcio do grubych dzieci nie należy:):) dobrze, ze z Patrykiem ok, ale powinnaś jechac do szpitala jak wymiotowal bo to od razu jest podejrzenie o wstrząsnienie mózgu ja chyba dla świętego spokoju bym pojechała...

Iza ja jak sie z kimś spotykam od razu pytam sie czy zdrowy czy nie... jak ktoś jest chory to przepraszam i przekładam spotkanie... mam to gdzieś co sobie ktoś pomyśli... bo potem Sebcio choruje i cierpi

Ullana jak sie czujesz?? mam nadzieje, ze ok:)

Martusia
super zakupki:) ja ostatnio byłam w realu i kupiłam śpioszki dla fasolki za 4,99 :):) jak będę miala wchilkę to wstawię fotki:)

Sweety u mnie Sebcio też większość czasu przesypial:):) budzil się co 3 h na jedzonko:):) mam nadzieje, ze Adrianek też taki będzie:):)

dobra cisnienie mi się podniosło znikam coby sobie niedzieli nie schrzanic...
buzka

Pajkaa - ale ja przecież nie powiedziałam, że ktoś źle robi, bo wiem, że mi dobrze radzicie, ale każde dziecko i sytuacja jest inna. Moja koleżanka na przykład hartuje swojego syna - od urodzenia (marzec) spał przy otwartym oknie w pokoju (uchylonym) był karmiony piersią do 10 m-ca życia, brali go na godzinne spacery na mrozie 15 stopniowym, a chory był już 5 czy 6 razy (Szymek tylko raz był chory do 1 urodzin). Każda matka wychowuje dziecko po swojemu. W UK czy krajach skandynawskich w ogóle dużo chłodniej się dzieci ubiera. Ja tylko siebie tłumaczę, czemu robiłam tak i tak.

reklama
Dzieki dziewczyny za rady i kciuki!

IiM wspolczuje tego nie spania, u mnie jeszcze tak zle nie jest, dzis spalam z Patrykiem wiec sie wyspalam, nikt mi nie chrapal za uszami ;) Wspolczuje przeziebienia, nastepnym razem faktycznie moj juz przez telefon zeby nie przycodzili z katarami..

Pajka ja (w grudniu) ubieralam body i pajac albo body z dlugim i spodenki/polspiochy. Samego pajaca nigdy bo pamper latal na wszystkie strony i zaraz siku bylo na zewnatrz i nie tylko;) Spiochy mialam i zakladalam body z dlugim+spiochy. Teraz mam jedne tylko bo nie lubie tego wynalazku;)
A do szpitala to ja nie ma co jechac bo tam sie czeka w kolejce nawet 12h, jedynie w gre wchodzi karetka ale to juz musi sie cos dziac w tym momencie i oby sie nie dzialo!!

Ullana podziwam za szybkosc zakupow, ja szczegolnie nad wozkiem zastanawialabym sie wieki;) Ale lozeczko wypasione!!!!!! pochwal sie jak juz stolarz zrobi :)

Nie uwierzycie co mm robi na sniadanie....kopytka!!!!!! aaaaaa

Do góry