reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Zgadzam sie - zima w tym roku jest wszedzie okropna :wściekła/y:
Wedlug amerykanskiego sposobu zywienia, miesko powinno sie wprowadzac w 7 miesiacu zycia....najpierw trzeba dawac warzywka (4-6 miesiac), a potem owoce (6-7 miesiac). Widac, ze co kraj to inny obyczaj :-) ja jednak zaczelam od owocow, potem warzywa. Z mieskiem jeszcze poczekam z miesiac :-) Czy macie sweet potatoe? Moj Lukasz uwielbia to!
Aha, a ten moj maly brzdac to mnie rowno dzisiaj zalatwil....ja go wsadzam do wanny zeby go wykapac a on mi kupe zrobil w wodzie :no: . Musialam sposcic wode i wlac nowa :-D

reklama
Anna to jeszcze pol biedy... Iwonka wczoraj zrobila kupe wiec zdjelam jaj pamper , wytarlam pupe i poszlam po czyste ubranka bo wybrudzila wszystko. a ona w tym czasie zrobila mi kupe na lozko, musialam prac materac:-)

Anna to jeszcze pol biedy... Iwonka wczoraj zrobila kupe wiec zdjelam jaj pamper , wytarlam pupe i poszlam po czyste ubranka bo wybrudzila wszystko. a ona w tym czasie zrobila mi kupe na lozko, musialam prac materac:-)
haha, no to ty Wiola mialas wiecej sprzatania :-)

a bylam zla sama na siebie, nie polozylam ja na przewijaku bo wychodzilam z pokoju wiec moglaby spasc ale moglam podlozyc ceratke... ale co tam :-)

Zgadzam sie - zima w tym roku jest wszedzie okropna :wściekła/y:
Wedlug amerykanskiego sposobu zywienia, miesko powinno sie wprowadzac w 7 miesiacu zycia....najpierw trzeba dawac warzywka (4-6 miesiac), a potem owoce (6-7 miesiac). Widac, ze co kraj to inny obyczaj :-) ja jednak zaczelam od owocow, potem warzywa. Z mieskiem jeszcze poczekam z miesiac :-) Czy macie sweet potatoe? Moj Lukasz uwielbia to!
Aha, a ten moj maly brzdac to mnie rowno dzisiaj zalatwil....ja go wsadzam do wanny zeby go wykapac a on mi kupe zrobil w wodzie :no: . Musialam sposcic wode i wlac nowa :-D

Ja wczoraj kupiłam słoiczek z sweet poatoes i czymś jeszcze, mam nadzieję, że posmakuje. Na szczęście u nas takich kupkowych atrakcji nie ma:-D:-D:-D

Ja zawsze podkładam taki podkład do przewijania mięciutki

tez staram sie uzywac ceratki kiedy przebieram Lukasza. Pomaga to na kupke ale nie na sikanie :-) Zdarza sie, ze jak sciagne mu pampersa to on nagle zaczyna robic siusiu, no i wiecie jak to jest z chlopakami - jak leci to pod wielkim cisnieniem i daleko :angry: nie raz bylam cala mokra albo lozko bylo zalane. raz nawet jego siusiak byl skierowany do gory to sobie nasikal na twarz - az zaczal plakac bo nie wiedzial co sie dzieje :-D

a to ja 6 dni przed porodem:-)

Załączniki

• DSCN2185.JPG
    DSCN2185.JPG
    27 KB · Wyświetleń: 30
reklama
hejka!!! Szkocja piekna jest,naprawde! ale tu tez jak snieg spadl to wszystko obumarlo,szkoly zamkniete,samochody zablokowane i wogole masakra heheh,tylko ze ja pracuje za miastem w gorach a tam to juz wogole porazka!

Macius zaczal ostro brac sie za raczkowanie,stanie juz opanowal wiec inna umiejetnosc szkoli,dzielny chlopak,tylko ze nie chce nawet na chwile usiasc by cos zjesc ,w biegu mu podaje jedzonko,jak stoi albo sie bawi... urwanie glowy heheh.jeszcze sie bawi z psem naszym... tak za godzinke moze pojdzie spac,bo drzemka od 18 przedluzymu sie do po 20... pozdrawiam mamuski

Do góry