reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

dziewczyny a w jakim odstepie wprowadzałyście nowe smaki? jak wczoraj dałam jej marchewke to co dac nastepne bo jakos zdecydowac sie nie moge owoc czy warzywko i kiedy? doradzcie cos :-)

wasze niunie o miesiąc starsze od Amelki :-D ani sie obejze a moja będzie w wieku waszych dziewczyn :-) powiem wam że moja leżec tez nie lubi, głowe podnosi jak szalona jak leży to ciągle brzuszki robi ...

reklama
Iwonka jest z 15 wrzesnia, tylko sowaczek nam sie cos przesowac niechce. a Ania z ktorego jest pazdziernika? Iwonka powoli bierze sie juz do siadania , ale jak na razie buja sie jeszcze na boki i denerwuje sie ze musi lezec :-). nawet nie zauwazymu a zaczna nam raczkowac:-)
Ania jest z 29 września:-), miała być pażdziernikowa, ale chciała troszkę wcześniej do mamy i taty:-)

Marzena może ziemniaczek za jakieś dwa dni lub jabłuszko

Marzena może ziemniaczek za jakieś dwa dni lub jabłuszko

a ile Twoja mała zjadała, bo naszej udało sie wczoraj zaledwie dwie łyżeczki:-) reszta poleciała na boki ... i powiedz mi jeszcze przechylałaś łyżeczke jak dawałaś do buzi czy czekałaś aż mała sama sobie zsunie z łyżeczki bo wyczytałam na necie że nie można przechylać tylko dziecko samo musi zsunąć :-)

ja mysle tak jak Asienka tez bym podala teraz jablko albo ziemniaczka. mi na poczatku Iwonka zjadala dwie lyzeczki a teraz po miesiacy zjada pol sloiczna na obiad i na podwieczorek malego danonka albo kawalek banana.ja jak daje mojej malej jesc to zsuwam jej o podniebienie jedzenie, ale nie duzo tak na samym czubeczku lyzeczki jej nakladam.

a ile Twoja mała zjadała, bo naszej udało sie wczoraj zaledwie dwie łyżeczki:-) reszta poleciała na boki ... i powiedz mi jeszcze przechylałaś łyżeczke jak dawałaś do buzi czy czekałaś aż mała sama sobie zsunie z łyżeczki bo wyczytałam na necie że nie można przechylać tylko dziecko samo musi zsunąć :-)
Na początek wystarczą te dwie łyżeczki, ja jej daję tylko na koniuszku, żeby łatwiej złapała. Teraz to ona wcina nawet całego małego banana:-)

Asienka to miedzy naszymi kruszynkami tyklo dwa tygodnie roznicy. ja jestem ciekawa ile teraz ma kilogramow , moze jutro nam sie uda to sprawdzic.

reklama
Do góry