Ja znajduję różne schematy żywienia i pogubić się można w tym wszystkim... ale myślę że jak skończy 4 miesiące zacznę podawać jej wieczorem kaszkę od 4 miesiąca, żeby miała coś sycącego przed snem... dopcha cycusiem i będę miała pewność że przez 8 godzin snu nie zabraknie jej składników odżywczych.
reklama
WIOLKA1509
Fanka BB :)
witam panie:-)
my zaczelismy wprowadzac produkty bez mleczne jak mala skonczyla 4 miesiace, pierw jedna lyzeczke, potem dwie.i po kolei pierw przez tydzien sam ziemniak, potem z marchewka. teraz jabluszko ze sloiczka. potrafi jednorazowa zjesc pol takiego sloiczka. mu jak narazie dajemy tylko jeden pomilek bezmleczny. no i mala czasem chrupka kukurydzianego tez dostaje.
my zaczelismy wprowadzac produkty bez mleczne jak mala skonczyla 4 miesiace, pierw jedna lyzeczke, potem dwie.i po kolei pierw przez tydzien sam ziemniak, potem z marchewka. teraz jabluszko ze sloiczka. potrafi jednorazowa zjesc pol takiego sloiczka. mu jak narazie dajemy tylko jeden pomilek bezmleczny. no i mala czasem chrupka kukurydzianego tez dostaje.
:-(witam po dluzszej przerwie:-)
jesli chodzi o wyparzanie butelek to tez juz przestalam sie w to bawic
Na poczatku wyparzalam, ale teraz tak jak honda robie, troche plynu z goraca woda i myje. Raz za czas wyparze.
A powiedzcie mi gdzie spia wasze dzieciaczki???
scarlet ty spisz z Zu. A wczesniej z dzieciakami tez spalas??? i jak pozniej zasypialy same w swoim lozeczku??? Kurcze odkad milan zachorowal to spi ze mna bo strasznie charczal i sie balam zeby sam spal i bralam go zawsze do siebie:-( A teraz chyba sie przyzwyczail i ciezko zeby zasnal w lozeczku na noc:-( Probuje co wieczor, ale sie buntuje i jak tylko polozy sie ze mna w lozku momentalnie zasypia:-( W ciagu dnia luz spi w lozeczku ale na noc juz nie chce .
Co do wprowadzenia drugiego posilku bezmlecznego to tez sie nad tym zastanawialam, ale chyba najlepiej bedzie zapytac lekarza bo ja nie mam pojecia. My narazie tylko obiadki badz deserki![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
jesli chodzi o wyparzanie butelek to tez juz przestalam sie w to bawic
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
A powiedzcie mi gdzie spia wasze dzieciaczki???
scarlet ty spisz z Zu. A wczesniej z dzieciakami tez spalas??? i jak pozniej zasypialy same w swoim lozeczku??? Kurcze odkad milan zachorowal to spi ze mna bo strasznie charczal i sie balam zeby sam spal i bralam go zawsze do siebie:-( A teraz chyba sie przyzwyczail i ciezko zeby zasnal w lozeczku na noc:-( Probuje co wieczor, ale sie buntuje i jak tylko polozy sie ze mna w lozku momentalnie zasypia:-( W ciagu dnia luz spi w lozeczku ale na noc juz nie chce .
Co do wprowadzenia drugiego posilku bezmlecznego to tez sie nad tym zastanawialam, ale chyba najlepiej bedzie zapytac lekarza bo ja nie mam pojecia. My narazie tylko obiadki badz deserki
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Anna28
Ja daje Łukaszowi rozgniecioneg banana raz dziennie odkad mial 4 miesiace i 1 tydzien. Na poczatku zjadal okolo 1/4 banana a teraz to juz czasami calego takiego mniejszego banana. Dalam mu tez kaszke, ale on jej nie lubi! a jak je banana to az mu sie buzia cieszy
witam panie:-)
U nas tez zaraz po 4 miesiacu wystartowalismy z jablkiem i pozniej powoli inne smaki. Ostatnio przez 4 dni dostawal Milan warzywa w lekkiej potrawce z krolikiem i nie wiem czy nie zaszkodzilo mu bo robi zielone kupki:-( myslicie ze mogla alergia wystapic z opoznieniem??? A moze zabki??? bo ja raczej nowosci nie jadlam
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
Anna28
fresh83, moj synek spal ze mna jak byl mniejszy i wtedy bylo go wygodnie karmic. Odkad przesypia cale noce to spi juz w lozeczku. Na poczatku tez nie chcial spac w lozeczku tak wiec musialam dac my cyca i potem jak zasnal to go przekladalam. Po jakims czasie zaczelam mu dawac mleko z butli i potem smoczek i kocyk kolo twarzy (zeby myslal ze sie przytula do cyca) i pieknie zaczal zasypiac.
o tym samym pomyslalm ze butla na nocfresh83, moj synek spal ze mna jak byl mniejszy i wtedy bylo go wygodnie karmic. Odkad przesypia cale noce to spi juz w lozeczku. Na poczatku tez nie chcial spac w lozeczku tak wiec musialam dac my cyca i potem jak zasnal to go przekladalam. Po jakims czasie zaczelam mu dawac mleko z butli i potem smoczek i kocyk kolo twarzy (zeby myslal ze sie przytula do cyca) i pieknie zaczal zasypiac.
reklama
WIOLKA1509
fresh mysle ze to nie alergia tyklo ta potrawka mogla byc za ciezka dla jego malutkiego zoladka, ja bym podala mu cos innego.
ja podalam kiedys malej ,,warzywa jesieni" (tak to sie nazywalo) i tam byla cykinia i mala dostala wysypke ale naszczescie znikla zaraz nastepnego dnia.wedlug mnie lepiej sie podawac pokarmy osobno pokoleji bo wrazie co to wiesz co uczulilo twoje malenstwo
ja podalam kiedys malej ,,warzywa jesieni" (tak to sie nazywalo) i tam byla cykinia i mala dostala wysypke ale naszczescie znikla zaraz nastepnego dnia.wedlug mnie lepiej sie podawac pokarmy osobno pokoleji bo wrazie co to wiesz co uczulilo twoje malenstwo