reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

jesli dziecko samo wykonuje pewne czynnosci to nie ma obaw,ono samo wie co dla niego dobre... bo gdtbys sama zmuszala je do siadania to byloby niezbyt wskazane.
uciekam,przyszykowalam wszystko na jutro dla moich chlopach i ide lulu...poczytam jeszcze troche i rano do pracy.dobrej nocki

reklama
Witajcie dziewczyny ale u nas cicho;-)Powiedzcie mi kochaniutkie czy wasze brzdace tez nie chca pic zadnych płynów,bo ja własnie z małym mam ten problem,nie przejmowałam sie tym dopóki karmiam piersia ale odkad jest na butli troche mnie to martwi:-(

Witam .Mój synuś też odmawia picia.od 3 miesięcy jest na butli a herbatki mu nie smakują.Zdarzy sie raz w tygodniu troszkę wypije.Do jabluszka próżonego dolewam soku może to błąd,już nie wiem co myśleć?

Witam was kochane. Po dlugie nieobecnosci jestem!!!!:-)
Moj Kacper wciaz choruje. Zwraca niby juz mniej bo okola 2 razy na dobe ale jednak
chlustajaco. I tez mam problem bo nie chce pic. A przeciez nie chce zeby sie odwodnil. Jest na piersi ale 2-3 razy w dzien daje mu butle. Oczka ma bidulek takie podkrazone... ile mozna zwracac. Juz 1,5 tyg to trwa. Bylam u lekarza, 2 razy w szpitalu i, jak to w irl, kazali czekac az samo przejdzie. :szok: Mam czekac i patrzec jak moje dziecko sie meczy. Idioci!!!!!!!!!. Jak nie przejdzie to w sobote ide i powiem zeby w koncu ruszyli dupy i cos zrobili!!!!
Honda napisz jak dzis maz radzil sobie z dzieciaczkiem????:-) Ale jak ostatnio sobie poradzil to bedzie dobrze. A ty jak znosisz rozlake (jak jestes w pracy)???
Dyta cos sie nie pokazuje!!! Pewnie siedzi na mamy z Irlandii:-D
pozdrowionka

Witam was kochane. Po dlugie nieobecnosci jestem!!!!:-)
Moj Kacper wciaz choruje. Zwraca niby juz mniej bo okola 2 razy na dobe ale jednak
chlustajaco. I tez mam problem bo nie chce pic. A przeciez nie chce zeby sie odwodnil. Jest na piersi ale 2-3 razy w dzien daje mu butle. Oczka ma bidulek takie podkrazone... ile mozna zwracac. Juz 1,5 tyg to trwa. Bylam u lekarza, 2 razy w szpitalu i, jak to w irl, kazali czekac az samo przejdzie. :szok: Mam czekac i patrzec jak moje dziecko sie meczy. Idioci!!!!!!!!!. Jak nie przejdzie to w sobote ide i powiem zeby w koncu ruszyli dupy i cos zrobili!!!!
Honda napisz jak dzis maz radzil sobie z dzieciaczkiem????:-) Ale jak ostatnio sobie poradzil to bedzie dobrze. A ty jak znosisz rozlake (jak jestes w pracy)???
Dyta cos sie nie pokazuje!!! Pewnie siedzi na mamy z Irlandii:-D
pozdrowionka
Witaj aaniaa a ja sie zastanawiałam co tak długo Cie nie ma.Wiesz moim zdanie jedz z małym prywatnie do jakiejs lekarki,bo to trwa troszke za długo...szkoda dziecka

Witaj aaniaa a ja sie zastanawiałam co tak długo Cie nie ma.Wiesz moim zdanie jedz z małym prywatnie do jakiejs lekarki,bo to trwa troszke za długo...szkoda dziecka
Tylko ze wlasnie ja bylam juz u Polki- pediatry, zaplacilam 50E a ona mi nic nie powiedziala tylko wyslala do szpitala. Wiec jak w szpitalu mi znow powiedza ze ma samo przejsc to pojade do Pl. Nie bede miala innego wyjscia.

anka faktycznie musisz ostro zadzialac w szpitalu.postrasz ich ze zglosisz zaniedbanie z ich strony do nhs... to za dlugo trwa,szkoda dzieciatka!
no chlopaki radza sobie super,ogolnie maly zachowuje sie tak jak ze mna czyli jest wesoly ,psi i je normalnie,czasem pomarudzi tacie ale to normalne hehe. a ja w pracy zaczynam juz dochodzic do siebie, bo wiem ze z malym jest dobrze,oczywiscie dzwonie jak tylko moge i doradzam... i pytam.chlopaki chodza na spacery,przyjezdzaja po mnie do pracy. a ja potem sie nacieszyc synkiem w domu nie moge bo o 20 kapiel,smarowanko,kolacja i szkrab idzie spac... nie moge sie nacalowac go,naprzytulac,bardzo mi go brakuje,ale czuje,ze kwestia przyzwyczajenia,ze to normalna kolej rzeczy....
bardzo nas tu malo... dziewczyny pisac,gadac ja zagladam jak tylko mam chwilke,do dziela!!!

Tylko ze wlasnie ja bylam juz u Polki- pediatry, zaplacilam 50E a ona mi nic nie powiedziala tylko wyslala do szpitala. Wiec jak w szpitalu mi znow powiedza ze ma samo przejsc to pojade do Pl. Nie bede miala innego wyjscia.
No to co to za szpital?A ja myslałam ze za granica jest lepiej niz u nas w Polsce.A zwracasz uwage czy mały Ci sie nie odwadnia,bo to taka kruszynka,a tyle musi przejsc,odwodnic takie dziecko moze sie bardzo szybko.Aaniaa a moze poszukaj w internecie jakiejs sttrony gdzie bedziesz mogła poradzic sie ekspertów.A próbowałas przejsc na jakas diete,moze mały ma jakies uczulenie i w ten sposób jego organizm reaguje?! A jak do tej pory,wymiotował cos?

reklama
Wlasnie tak mi doradzili ze moze to byc od mleka. I od 3 dni przeszlam na Aptamil (polski odpowiednik to bebilon). No i mniej zwraca dlatego czekam az mleko sie dobrze przyswoi i zobacze czy to napewno mleko. Narazie czekam. Jak nie bedzie poprawy to jak pojade do szpitala to powiem ze nie wyjde dopiuki nie zrobia potrzebnych badan i nie poweidza co to moze byc. Ogolnie u nas w Ie teraz panuje jakis wirus przez ktory duzo dzieci wymiotuje. No ale chyba nnie 10 dni:szok: No ale ogolnie to i tak jest lepiej jak wczeniej bo wczesniej bylo okolo 6-7 razy na dobe a teraz 2. Zobaczymy jak to bedzie.

A to szpital panstwowy.
Tu w Ie ogolnie wszystko traktuja ze tak powiem naruralnie. Oni tu rzadko daja antybiotyki bo wszystko przejdzie samo naturalnie. Dzieci sa ubierane w zime jak u nas w lato. Ale za to sa dobrze zachartowane. Np bylam kiedys w listopadnie nad oceanem i ja bylam grubo ubrana w kortke kozaki bo wialo (ale zimno nie bylo) A dzieci sie kapaly w oceanie!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry