ja po pół roku przeszłam na większe kawałki a Milan mial wtedy dwa ząbki ale to nie ma znavzenia czy ma zęby czy nie dadzą sobie radę i nauczą sie odruchu żucia a to wazne bo mam kolezanke która dawała same papki i dziecko ma 3 lata i musza wszytko miksowac bo przy wiekszych kawałkach ma odruch wymiotny i nie chce jesc Na początku wszystko dziubałam widelcem tak solidnie z upływem czasu coraz mniej, ale wiadomo, że nie dziele u marchewki na 4 czesci i nie daje tak do jedzenia. Zreszta słoiczki chyba tez juz maja wieksze kawałki
reklama
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Ja nadal blenduję, ale już coraz mniej. Ania radzi sobie z tymi większymi kawałkami coraz lepiej, wcina chrupki, bananów też nie rozdrabniam, wafelki ryżowe, krakersy
Te słoiczki po 8-9 miesiącu z bobovity maja juz jakis makaronik i kasze-ale mocno rozgotowana. Ostatnio odkryłam w realu w 2-pakach takie cos jak pierwsze danie. Np. barszcz ukrainski i sa super. Wyglada jak normalna zupka ze sporymi kawałkami warzyw.
WOW WOW WOW!! Byłyśmy u neurologa i powiedziała że ma sporo dzieci po zaczadzeniu w stopniu znacznym, ale nie widziała jeszcze żeby któreś rozwijało się tak jak Marika Moja gwiazda malutka - pewnie domyślacie się jaka to duma i miód na serce mamy
Na spacerku już siedzi
Na spacerku już siedzi
Załączniki
porzeczkas
Zaangażowana w BB
No to Swietnie:-):-):-):-) Cieszymy sie bardzo i gratulujemy....A Mariczka jest sliczna, te oczeta.....oj bedzie lamac serducha;-);-);-)
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
Witam:-)
Andzia ćwiczy siadanie z pozycji raczkowania z uporem maniaka i pełza po brzuchu mamusi:-). Coraz sprawniej wychodzi jej stawanie:-), a jaka z siebie jest dumna
Andzia ćwiczy siadanie z pozycji raczkowania z uporem maniaka i pełza po brzuchu mamusi:-). Coraz sprawniej wychodzi jej stawanie:-), a jaka z siebie jest dumna
porzeczkas
Zaangażowana w BB
Jejcia jak Wam fajnie Oliwia tak jak sie rwala do raczkowania to teraz nie bardzo jej to wychodzi...wscieka sie jak zabawki sa za daleko i zaczyna plakac i tylko sie turla do nich:---(tak juz sie cieszylam, ze zacznie raczkowac a tu nicza to w chodziku zasowa jak szalona....wszedzie za mna chodzi nawet do lazienki sie pcha...dzis zasnela mi na podlodze podczas zabawy i spala na kocyku 2 godzinki tak slodko, ze nie mialam sumienia jej ruszac
reklama