reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

hejhej:tak:

Aia nie poddawaj sie zlym myslom my tu na ciebie czekamy!!! &&&&

vici madrze mowisz o zamknietym ale uwazam ze warto pisac tam od czasu do czasu juz teraz:-)

ewa wlasnie skonczylismy jesc ciasto jogurtowe z karmelizowanym rabarbarem:-D:-D Ja robie z tego przepisu: Ciasto jogurtowe z rabarbarem - Przepis

kasia&filip super ze wyjazd sie udal, tez uwielbiamy podrozowac z corka:tak:

basia gratuluje ruchow, mnie na razie czasami cos zagilga,ale czekam na te "solidne" kopniaki:-p

reklama
baśka - gratki ruchów, ja w 1 bardzo późno poczułam ale ponoć w 2 prędzej się czuje
cosiek - tobie też gratuluję ruchów - fajne uczucie
baśka,towicz,polcia,kasia&filip - ja mam przepis z tego samego blogu co koriander tylko, że z truskawkami w ogóle fajny blog i świetne przepisy http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/truskawki/ciasto_jogurtowe/przepis.html
kasia&filip - zazdroszczę podróży ja też uwielbiam ale mój M ma inne podejście boi się o małego ostatnio odkryłam świetny blog podziwiam The Family Without Borders

Polegalm wlasnie w lozku po dluuuuugim dniu. Konie, yoga i basen zrobily swoje. To byl duzy zastrzyk energii ale niestety szybko sie wypalil. Na obiad znowu barsz, dla dZeicka pierogi a dla M pizza...
ewa, fajnyten blog, moze skusze sie zakracic jakies ciasto, bo ja taka ciastowa, nawet teraz chociaz nie przepadam za slodyczami, oczami pochlonelabym kazda ilosc
basia, no to fajnie, pierwsze ruchy to motylki, pozniej moze byc juz tylko weselej. Mnie tez czasem cos tam fruwa ale mysle ze to po wodzie gazowanej, ktora pochlaniam litrami
witaminka, jakie bierzesz prenatalne witami? Musze chyba zmienic swoje, bo mi ostatnio zoladek po nich wykreca

Witam.Dziś niby święto ale jakoś tego nie czuję wymyśliłam placki ziemniaczane na obiad z jakiś sosem może pieczarkowym zrobię:happy:

Dziewczynki takie łaskotanie to to już ruchy więc zapewne Wy też już je odczuwacie.Niedługo będą te silne kopniaczki:tak:

Witam wszystkie Mamusie! Z najwiekszą przyjemnością dołączam do waszego grona. Termin porodu mam na 29.12.2013. Pozdrawiam wszystkie mamy z Krakowa! :)

Hej dziewczynki :-)
Aia trzymam za Was mega mocne kciuki i wierze, ze bedzie dobrze :)
Vici co do Polakow tutaj to powiem tak. W NY na studiach poznalam kolezanke, ktora przyjechala do US z rodzicami jak miala 7 lat, jej brat urodzil sie juz tutaj. Rodzice chcieli, aby dzieci mowily po polsku i pamietaly o swoich korzeniach, ale tez, aby poznaly historie i kulture tego miejsca gdzie przyszlo im mieszkac. U niej w domu mowiono po polsku, polska tradycja, kuchnia itd i tak ma do dzis. Ona bardzo dobrze i chetnie mowi po polsku, a po amerykansku perfect wiadomo, ale jej brat juz mniej chetnie mowi po polsku i wyczuwalny jest u niego akcent amerykanski. Ale taka moja ogolna ocena na podstawie kontaktow z Polakami tutaj to moge powiedziec, ze chetnie mowia po polsku i jak uslysza kogos np na ulicy czy w metrze mowiacego po polsku to buzka im sie cieszy, czasem podejda i zagadaja. W NY Greenpoint jest takim specyficznym miejscem, polskie sklepy, restauracje, muzyka disco polo gra na ulicy :), tam wszyscy mowia ze soba po polsku, wchodzi sie do sklepu i mozna po polsku normalnie mowic swobodnie.
Basia gratuluje pierwszych ruchow :), ja tez czekam az moje brzuszkowe szczescie da mi znak :).
Asiac224, Kaffka witajcie
Niezapominajka
ja biore New Chapter Organics Perfect Prenatal Vitamins. Moim zdaniem najlepsze i dobrze sie po nich czuje :).

U nas ostatnio tyle na glowie, ze wieczorami jak padam to zasypiam w mig :).
Sobotniej wizyty sie nie mozemy juz doczekac :).

Hej dziewczyny! Rzadko sie odzywam, ale jestem pozna grudniowka i jeszcze dokuczaja mi dolegliwosci pierwszego trymestru.. Po pracy przewaznie padam i nie mam sily juz wpatrywac sie w ekran, nawet telefonu :/

Dzis moj maz gra ze swoim nowym projektem, a ja chyba nie dam rady tam pojsc :( To juz trzeci raz jak mnie nie bedzie..i w dxxxx mam czy ludzie beda gadac, tylko jest mi tak przykro, ze nie moge go supportowac :/
Impreza zaczyna sie o 21, muzyka na zywo o 23- nie dam rady, tym bardziej ze ma byc tlok!

Jestem na siebie zla! Czasem zapominam ze jestem w ciazy, tak dlugo czuje sie tak jak sie czuje, ze mam wrazenie, ze to ze mna jest cos nie tak i co ze mnie za czlowiek, wiecznie nie do zycia :| i w pracy i w domu :| ale mi sie zalic chce....

Dziub no cos Ty! Ciaza to ogromny wysilek dla organizmu i masz prawo zle sie czuc, nawet do samego konca! Ja tez sie nie pojawiam tam gdzie sa tlumy i ostatnio musialam wyjsc ze sklepu tak sie zle poczulam, bylo mi ciasno duszno i smierdzaco hehe;)

Kaffka, Asiac witajcie i rozgosccie sie:)

reklama
Witam

DZIUB i jak się dzisiaj czujesz? Ja też jeszcze czuje się jakbym była w ciąży :rofl2:, nie jesteśmy już w 100% sprawne, no i musi to być nam wybaczone, musimy dużo odpoczywać żeby szczęśliwie donosić nasze pociechy i na każdym kroku pamiętać że jesteśmy w ciąży.

Kaffka, Asiac witajcie jak tam Wasze samopoczucie?

Ja dzisiaj mam wolne tzw. długi weekend i siadam do zaległych prac pisemnych tzw. sprawozdanie mam do napisania i już mi się nie chce a jeszcze nie zaczełam :blink:, pisze to już cały tydzien i skończyć nie mogę, trzymajcie kciuki.

Poza tym jestem lekko chora :(, gardło mam zawalone, chrypkę, ale to pewnie zrobił powrót do pracy, muszę dużo mówić, tłumaczyć i mam za swoje, po miesięcznej przerwie wyszłam z wprawy. Mąż kupił mi ten syrop Prenatal czy jakoś tak i strasznie po nim wymiotowałam, na razie mam z tej serii tabl do ssania, i trochę płuczę solą emską gardło i dzisiaj dostałam lekki kaszel, mały też coś łapie chrypkę ode mnie :-(.

Do góry