reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Aia to powodzenia,na pewno bedzie wszystko ok,skoro tak szybko reaguja.

Ja dzisiaj robilam badania na toxo i inne,w piatek u gina sie dowiem,czy wszystko ok.

Pa babiczki

reklama
Witam :-)
koralikowa czyli nie ma nogi w gipsie? cos z kolanem tak?Ile bedzie z toba w domu??Co do tej brazowej kreski to ja ja mialam a pepek i tak w srodku...ale po cc widac lekkie przesuniecie tej lini i pewnie teraz bedzie pod i nad blizna krzywa heheheh.
Baska trzymam kciuki za dziewczynke niech siusiak zaniknie heheheheheh.
Aniaa kozystaj pogody poki jest :yes:
witaminka fajnie,ze brata sciagacie i zycze aby tez fajnie ulozyl sobi zycie na obczyznie.Tez mam pomidorowa faze ostatnio ale bardziej na surowo i do wszystkiego :-) A jak to z Polakami u was jest?Piszesz ,ze jest dosc i masz znajomych a ogolnie ich podejscie?Latwo kontaktowi chetni do rozmowy po polsku??Pytam bo tu 1/3 to jakies ufole chyba a nie Polacy...niedosc,ze w mojej okolicy malo ich to jeszcze patrza z pod byka a jak slysza rozmowe po polsku to zmieniaja odrazu swoj na niemiecki-paranoja jak nic.Ja jestem dumna ,ze jestem Polka i wcale sie nie wstydze jezyka jak mam mozliwosc to oczywiscie po polsku mowie zreszta z mezem i synem glownie polski.Zarabiam(no teraz na bezrobociu ale zarabialam) place podatki,nie kradne hehehe wiec nie czuje sie gorsza bo nie mam obywatelstwa czy ze nie jestem Austryjakiem.
lucere zazdroszcze tego glodu,ja tylko sniadanie i wczesny obiad a potem porazka...
Aia mam nadzieje,ze leczenie idzie w dobrym kierunku i wszystko bedzie oki.Tu robia obowiazkowo badanie na tokso w ciazy i to w sumie co trymestr.Swiete slowa co do prywatnego...choc po czasie jak juz zostanie was garsteczkato pewnie calkiem sie tam przeniesiecie bo zzycie sie ze soba bedzie owocowalo w sumie prywatnymi rozmowami,nowe mamy nie beda dochodzic.My tak na kwietniowkach 2006 mamy teraz juz tylko prywatny a wczesniej(pare lat temu) prywatny byl tylko nasza "wyzywaczka"
U mnie wczoraj latanina i dzis tez sie zapowiada a lenia mam niemilosiernego.Milego dnia dziewczyny.

Witam.Ja już nie śpię od 7.00.Kamil mi się zsikał na łóżko i musiałam całą pościel przebierać.I powiem Wam że to drugi raz odkąd nie chodzi w pampkach tak zrobił więc nie jest zle ale wczoraj biegał na bosaka po mieszkaniu a było chłodno i może dlatego.

Aia powodzenia w leczeniu i trzymam kciuki aby było dobrze;-)
Witaminka,Vici ja Wam także życze córeczek ale przecież jak będziemy mieli synusiów to świat się nie zawali ważne aby Skarbusie były zdrowe:tak:
Aniaa ja cukier miałam dawno już robiony na pierwszej wizycie i było dobrze a też właśnie dużo słodkiego się najadłam ale dobre wyniki miałam.Najgorsze będzie ta nieszczęsna glukoza za jakiś czas:baffled:

A właśnie co do grupy zamkniętej to ja udzielam się na PAZDZIERNIK 2010 i tam ostatnio wszystkie piszą główny watek zamiera ale od czasu do czasu jeszcze któraś napisze coś ale nie tak jak kiedyś że nie było czasu na poczytanie wszystkiego.Może dlatego że dziewczyny czasu nie mają za dużo i tylko coś skrobną.
I tak jak Aia pisała na zamknięty przyjdzie czas bo teraz dopiero się poznajemy i musimy "dotrzeć":sorry2:

Hej dziewczyny ja czekam na majstra od remontu co ma przyjechać poprawki zrobić i już mam stres nie dość że zdarł duuuużo pieniędzy to jeszcze co nie co nie do końca dobrze jest zrobione!!!!

Z fajnych informacji zatwierdzili projekt o rocznym rodzicielskim któraś się wybiera???? ja TAK!!:-)

vici - to dobrą opiekę medyczną macie w Austrii
baśka - moje forum lipiec 2010 padło :-) ale w sumie ja się mało udzielałam późno tam trafiłam i jakoś tak nie zżyłam się z dziewczynami choć mimo wszystko często było bardzo pomocne

witam, się Środowo, tak jakby Piątkowo:-)
ja badanie na toxo robiłam przed ciąża i w trakcie i na szczęście tez jest wszystko ok.
Polecam tez cytomegalie żeby zrobić!!!

Ale piękny dzień!
Przebieram nogami przed wizytą , ale trzeba ogarnąć mieszkanko i chcę upiec ciasto mojego męża, bo zawsze on je robi a dzisiaj w pracy. Biszkopcik już mam ale brakło mi herbatników i krówki i muszę leciec do sklepu..
Cosiek- moja siostra-endkokryn. i naprotechnolog tez mnie naciska zebym nie piła mleka, ale za to mam jesć właśnie jogurty i sery. Myślę, ze jak pozbawisz się nabiału i jeszcze mięsa, to możesz się odbiałczyć i dla dzidzi to tez niedobre, bo głównie buduje swoje ciałko z białka:tak:
Aia - bądź silna-jesteśmy z Wami

Hej Grudnióweczki.....

Znowu was przepraszam ze kilka dni sie nie odzywałam ale masakra ciągle coś:baffled:
Po tym krwawieniu siedziałam na kanapie bo maż mi zakazał wszelakiej pracy a ze ja nie umiem siedziec to byłam z tego siedzenia tak zmęczona ze nic nie chciało mi sie robić....
To potem w niedziele przyjechali znajomi troche sie poczułam lepiej:tak: W miedzyczasie załatwianie roczku w pl dla mojej małej....no i trucie tyłka mamie zeby do mnie przyjechała:-D Opłacało sie:-D W niedziele bedzie już u mnie to mi troszke pomoze pomyc okna doczyscic conieco posiedzi z mała i pomoze przy ur tu w de:-D
POtem dowiedziałam sie ze znajomej syn zaginą i go poszukuja (na szczescie wczoraj sie znalazł)..ze w lesie obok mnie znaleźli zabitą kobiete:szok: A ja mam do tego lasu z pol km :no: I wieczny deszcz...po tym jak wam pisałam ze mam wkońcu słońce czar prysł i dalej pada wczoraj tylko było pieknie a dzis od rana leje i nie mysli przestać:wściekła/y:
No i to chyba tyle co u mnie....

KOralikowa a jakie to ciasto robiłas z rabarberem??? drozdzowe???? Ja robiłam w sobote drożdzowe z jagodami dobre było ale nie to co ze swierzych owoców bo ja robiłam z mrożonych.
Dużo zdrowia dla meza...

vici dobry pomysł z ta mikrofala no ale ja jestem sceptyczna do mikrofali mam ja bo kupiłam meble z mikrofala a nie lubie jej uzywac jakos te promienie na mnie działaja i uwazam ja za mało zdrowa:happy2:
Nastepnym razem jak bede robic gołabki to takie slepe niezawijane :happy2:

niezapominajka tak wiem ale ja mam bzika na punkcie czystosci...maz sie smieje ze test białej rekawiczki zawsze bym wygrała....a to dlatego ze swojego czasu sprzatałam u ludzi i mi juz to weszło w krew.Ale teraz robie powoli i nie wszystko na raz najpierw co musze a potem co mniej potrzebne:)

maybeanna witaj;-)

Baska to fajnie ja nie bede miec takiego bo moj jest w srodku głeboko i przy pierwszej ciąży nie wyszedł wogole:-p

Co do płci to ja czekam po 20tc w pierwszej trafiłam z krwotokiem do szpitala był to 14tc i powiedzieli mi chłopak i tak sie nastawiłam bo moj gin to miał sprzet z II wojny swiatowej:-p po 30tc powiedział ze chyba dziewczynka no i wyszła dziewczynka:-D

Aniaa ostatnio mało tu bywam bo wiecznie cos ale ja cie pamietam:-)

A u mnie osatnio góruje chleb z białym serkiem mogłabym jesc i jesc no i pomidor ze smietana;p

Aia trzymam kciuki ja bede miec to badanie na nast wizycie....a skad ci sie to przyplatało??? masz kontakt z kotami??

Polcia ja w pierwszej ciąży dopiero w 32tc dowiedziałam się ze to chłopczyk będzie i jest Kamil.Teraz przypadkowo sama dostrzegłam siusiaka ale dr uważa żeby się nie nastawiać bo za miesiąc może okazać się co innego:happy2: Tak więc żyję nadzieją że jednak ta dziewczynka będzie i nawet się nie przejmuję tym że widziałam tego niby siusiaka:-D
To odpoczywaj i uważaj na siebie!!!

Ja dziś robię pomidorową z ryżem a Wy dziewczyny?

Baska tak jak piszesz byle by zdrowe:tak: A Kamil ci sie budzi jak ma mokro?Mojemu to nie wadzilo nawet ja w nocy sie przebudzal...
ewa mam nadzieje,ze majster choc poprawki zrob dobrze,i z rodzicielskim super zze zatwierdzili.
Co do opieki to naprawde nie narzekam a nawet chwale :tak:
polcia ja tez nie przepadam za mikro ale dostalismy ja i jak juz jest to nieraz i chodzi ;-) Moj maz sie smieje,ze z niej to nawet woda sucha wychodzi :-D Ale jak gdzies wlasnie o tej kapuscie poczatalam i wyprobowalam to stwierdzilam ,ze fajowe ustrojstwo z niej.Golabkow nie robie czesto ale jak juz to z garami tluc sie nie musze.Fajnie,ze mama przyjedzie a potem co razem do Pl czy kiedy wy sie wybieracie na ten roczek??Dobrze,ze dzieciak sie znalazl a ile ma lat?A z ta babka zamordowana to masakra wrrrrrrrrrrrrrrrr az ciarki przechodza.Sloneczka zycze.

Ja juz polatalam ,pozalatwialam co trzeba.Pozniej jade po mlodego to zakupy jakies zachacze.Milego dnia

reklama
Ja już zakupy zrobione i obiadek ugotowany dzisiaj takie szybie chińskie :) M bardzo lubi to mu zrobiłam...
Myśle jeszcze nad ciastem jogurtowym ale chyba mi się nie chce może wieczorem choć ostatnio zauważyłam, że odzyskuję energię...

Do góry