reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Ja już po usg dzidzia zdrowa ruchliwa, serduszko waliło jak dzwon :-) Zdjęcia mamy naszej fasolki a za 6 tyg mogę iść na kolejne i może będziemy wiedzieć płeć / plakaliśmy oboje i od dzis informujemy bliskich :-D

reklama
Dziewczyny, już nie wiem czy mam się leczyć :-( jak tydzień temu mnie rozłożyło, tak jeszcze nie mogę się wykaraskać. Doszedł mi kaszel, a wczoraj straciłam głos. Byłam już u internisty i wczoraj u laryngologa, ale rozkładają ręce bo "nie ma czym Pani teraz leczyć". Biorę więc leki homeopatyczne i syropki dla dzieci
Macie jakieś domowe sposoby na zanik głosu?

mi pomoglo na poczatku ciazy picie cieplej wody z miodem i cytryna... i to na gardziołko wlasnie
a na kaszel rob syrop z cebuli (czerwonej lepszy w smaku) z cukrem brazowym i 2 dni po kaszlu!
i jest taki syrop dla kobiet w ciazy *spam* ? nie wiem jak sie nazywa bo ja tylko miodem cytryna i cebula sie leczylam :) duzo pij malymi lyczkami i duzo odpoczywaj
mama mi tez zawsze na kaszel kazala dmuchac poprostu, lub przez slomke pic ponoc pomaga :)
zdrowka duzo!!

szyszunia skad wzielas polozna? :p tam na rajskiej w poradni? bo ja zupelnie nieogar jestem w takich rzeczach :)
nie nie z Rajskiej, tylko jak byłam pod koniec kwietnia u tego na NFZ to kazał mi zgłosić się do położnej z przychodni i ona kartę ciąży mi wypisze, i takie tam, powiedziała mi tyle ważnych rzeczy ze warto czasem kogoś innego posłuchać, teraz zwracam uwagę większa, np. na kosmetyki, na pieczywo, na warzywa, na mięsko.... w czw mam wizytę na Rajskiej i właśnie będę rozmawiać o położnej bo do karty mam informacje dołączoną ze przysługuje mi bezpłatnie, wiec zgłoszę się i zapewne z jakaś spotkam;-)

kurcze bo ja wiem ze kiedys pisalam gdzies deklaracje o poloznej, ale nie chce napewno stamtad bo to przychodnia porazka i nie wiem czy to teraz powinnam sie gdzies zglosic? :( sierota ze mnie ..
Towicz tak w ogole to gratuluje serdusia!!!

Ja wlasnie potraktowalam sie Kanapka z salcesonem i pomidorem a na to góra pieprzu. Wczoraj wieczorem naszlo mnie na kisiel z mroZonymi owocami. Jak dalej będę jadła to będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść...
Niania, najlepsze Życzenia urodzinowe!
[FONT=.HelveticaNeueUI]Oregano, nie bierz sama nawet syropow dla dzieci, bo mogą zawierać składniki które mogą być szkodliwe dla
plodu w pierwszym trymestrze. Do tego syropu z cebuli dodać możesz czosnek zmiazdzony
na noc tez połoz przy łóżku kilka pokrojonych zabkiw czosnku, na gardło/bol plukanki z wody
utlenionej lub szalwi. Nawilzaj popowietrzem

a to jest przepis na herbatę na przeziębienie
zaparzyc herbatę w dzbanku ( bezkofeinuwa dla nas) z dodatkiem cynamonu i kilku goździków.
Do tego dodać jedna cytryne i dwa pomarańcze sparzone i pokrojonych ze skorka
w kostkę i dobrze utluc. Dodać sok Malinowy do smaku. To przepis od lekarza. Mnie pomaga
Z tego co piszesz masz zapalenie krtani, z czym ja miałam kłopoty dosyć długo i było to uciążliwe
Do tego doszło zapalenie uszu więc dbaj o siebie
[/FONT]

Mi kiedyś laryngolog na zapalenie krtani kazała wsypać do termosu 2 łyżki soli iwonickiej zalac wrzątkiem i oddychać ustami tuż nad termosem
duzo zdrówka;-)

Cześć dziewczynki

U mnie dzisiaj piękna słoneczna pogoda.
Wczoraj zasadziłam z mężem całe balkony kwiatami, surwinie biało fioletowe- wyglądają pięknie. Do tego zrobiliśmy skalniaczka w ogrodzie.

Niania33 zobaczysz wszystko będzie dobrze. Trzymam Kciuki!!!!
Co do tycia to nie wiem jak ze mną będzie moja jedna siostra przytyła tylko 8 kg, ale miała bardzo mały brzuszek, a dziecko ważyło 3100 i to było miesiąc przed terminem. Druga troszke więcej i Ola wazyła 4 kg. Zobaczymy jak u mnie będzie jak na razie stoje w miejscu. Ale od wczoraj mam problem z wypróżnianiem;/
Co do położnej podpisałam deklaracje i znam ta panią i wiem że będę zadowolona.
Towicz Gratuluje udanej wizyty, w którym jesteś tygodniu?? Mi lekarz teraz nie powiedział jaka płeć mówi że najlepiej w 20 tygodniu żeby nie robić nadziei. Chociaz idę 7 czerwca na usg więc może coś się dowiem, ale to na niz. W sumie ten sam lekarz ale inny sprzet niż u niego na prywatnej wizycie, bo tam był rewelacyjny
Oegano- zdrowiej nam

Miłej i pięknej niedzieli.

reklama
Witam sie niedzielnie :biggrin2:
Co do wagi to przez mdlosci i wymioty i bycie w ruchu mam jakies 5kg mniej jak przed ciaza i teraz waga stoi w miejscu a brzusio rosnie :). W poprzednich ciazach nie przytylam wiecej jak 12 kg i po kazdym porodzie szybko wracalam do formy. Mialam nadzieje, ze jakies kg zostana, ale nie zostaly. Moze teraz cos przybedzie :).
Towicz super wiesci, gratulacje :).
Oregano zdrowka! Ja tez proponuje syrop z cebuli, herbate z miodem i cytryna, mleko z miodem i czosnkiem. Ja robie jeszcze syrop z czosnku- kilka zabkow czosnku miazdze i mieszam z sokiem z dwoch cytryn, potem zalewam chlodna przegotowana woda, odstawiam i na drugi dzien juz moge pic. Na gardlo plukanki woda z sola lub soda oczyszczona lub szalwia.

Co do poloznej to my mamy super zaufana, ktrora byla z nami przez cala poprzednia ciaze. W piatek mielismy z nia spotkanie u nas w domu i wstepnie dogadalismy sie odnosnie porodu.
Bylismy wczoraj na zakupach ciuszkowych, chlopcom troche rzeczy zakupilismy i sobie tez. Sobie kupilam takie fajne ciazowe ogrodniczki :). Mialam sie powstrzymywac z kupnem czegos dla malenstwa az do chwili kiedy bedziemy plec znali, ale wczoraj jak zobaczylam sliczne kompleciki to kupilam w uniwersalne kolory :). Wczoraj tez skonczylismy urzadzanie pokoju dla mojego brata, bo w czerwcu sprowadzamy go tutaj i zamieszka z nami. I pokoj juz finito skonczony :), mamy nadzieje, ze bedzie czul sie w nim super :).
A dzisiaj w planach rodzinna niedziela, ktora zaczniemy nalesnikami z bita smietana i owocami oraz syropem klonowym i czekoladowym. A co? Jak szalec to szalec :)

Pieknej niedzieli :biggrin2:

Do góry