reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witajcie
W poniedziałek idę na badania prenatalne w moje urodziny mam nadzieje ze będę miała cudowny prezent i sie dowiem ze wszystko jest ok - denerwuje sie ta ciaza jest inna czuje sie dobrze niby wszystko ok mam cały czas tylko dziwny posmak w buzi chce mi sie pić ale nic mi nie smakuje a może inaczej sie czuje przez to ze będzie chłopiec -chciała bym

Ostatnio kupiłam sobie spodnie jeansy ciążowe H&M są super a fason maja taki ze wyglądam w nich szczuplej niż w niektórych moich strach spodni :-) Polecam a i zrobiłam pierwszy zakup dla dzidzi kupiłam 2 pack czapeczek :-D

Jeśli mowa o jedzeniu to ja wczoraj jadłem szparagi razem z truskawkami :-p Miałam straszna ochotę na jedno i drugie a nie wiedziałam co chce pierwsze hi hi

reklama
Baśka- hahaha ja mam to samo! Cały czas myślę co tu ugotować! Już mam plany na obiady, na kilka dni naprzód. No nigdy tak nie miałam!

Laperedhil- ja w poprzedniej ciąży żarłam o wiele więcej (soki wyciskane, ryby, warzywa, owoce ), a Filip nawet 3kg nie miał jak się urodził:szok: byłam w szoku! Sama spuchłam jak bania, a on taki mały i kruchy! Teraz chciałabym bardziej podtuczyć maleństwo, ale nie wiem jak;)

Niania- ostatnio całą ciążę przechodziłam w gieterkach i jakiś tam starych ciuchach, teraz też nic nie kupuję;) Tylko, że ja mam pełno sukienek, to moja słabość i w wiele wchodziłam w zasadzie do ostatnich dni ciąży i pomimo prawie 16 kg na plusie:D

Ostatnia edycja:
Paulettta - zazdroszczę Ci mnie wszystko co mam to drażni i ciśńi jak założe. po moich poprzednich ciażach znalazłam jakieś 2 pary spodni ale one są raczej na końcówkę takie duże ;)

Paulettta - jedz miód !!! Tylko nie przesadź bo nie dasz rady sama urodzić:-D

Tak się najadłam tą kapustką, że mnie teraz brzuszek boli :baffled:

Niezapominajka tak u nas sami mezczyzni :), a teraz skrycie marzymy o corci :). Najwazniejsze, aby maluszek zdrowy byl, jak bedzie dziewczynka bedzie cudnie, a jak chlopczyk tez bedzie cudnie :). Przeczucia jakies sa, ale zobaczymy :).
Koriander cudne wiesci, gratulacje :-)
Towicz kciuki za jutro :tak:

Mowicie o samych pysznosciach az slinka leci :). U mnie dzis spaghetti :).

Witam.Ja wstałam po 7.00 teraz mały wylazł z łózka i się bawi już.Dziś mam nadzieję odpocząć bo po 10.00 zabierają go do teściów bo jego kuzynka o rok starsza ma ur więc jedzie na imprezkę dla dzieciaczków.
Ja zaplanowałam zrobić dziś pierogi ruski i troszkę na słodko z powidłami.
Na razie chęci są ale nie wiem czy mnie nie opuszczą:sorry2:

Wiecie co ja nie przytyłam dużo tzn 11.5 w pierwszej ciąży a Kamil miał 3150 i lekarz mówił że jak na mnie to duże dziecko(jestem niska,szczupła taka drobna) a jedna znajoma utyła z 30 kg a dzidziuś miał 2700 i nie wiem właśnie dlaczego tak jest.My jemy dużo żeby dzieciaki rosły a okazuje się że my rośniemy:-D
K.M-B miód powiadasz pomaga rosnąć dzieciaczką?

K.M.-B- to niedobrze, bo ja nie przepadam za miodem:/

Baśka- ostatnio patrzyłam w poprzedniej karcie ciąży, do 28 tygodnia miałam 5kg na plusie, a potem było już tylko coraz gorzej, puchłam gorzej niż parówa we wrzątku. Była to jednak tylko woda i 4 miesiące później miałam już o 1kg mniej niż przed ciążą:tak:Podobno każda ciąża jest inna, mam nadzieję, że w tej już tak nie spuchnę:confused:

P.S. Trochę mi przeszły mdłości, mam nadzieję, ze tak już zostanie!

Ostatnia edycja:
W poprzedniej ciąży jak byłam na innym forum to była laska, której dziecko dość mizernie rosło. Lekarz jej powiedział o tym miodzie i one go jadła. Ponoć dziecko dość szybko nadrobiło wagę. Urodziła się dziewczynka 3,5 kg. Najlepiej podpytajcie swoich lekarzy. Niektórzy nie zalecają spożywać miodu w zbyt dużych ilościach.

Mi położna powiedziała ze mogę max 10kg przytyć, obecnie ważę 55,7. Powiedziała tak, ze względu ze mamcia i babcia maja żylaki i u mnie się pojawiają, wiec mam być czuja;-)
Aaaa i nasze przytycie w ciąży nie ma znaczenia ile kg będzie miało dziecko!!!
Ważne jest nasze zdrowe odżywianie, i ja to właśnie wprowadziłam do naszego jadłospisu:tak:

Zdrówka dla nasz wszystkich i zdrowych pięknych dzidzi.

reklama
szyszunia skad wzielas polozna? :p tam na rajskiej w poradni? bo ja zupelnie nieogar jestem w takich rzeczach :)
dzis zaliczone targi motherandbaby :D
kura zakupiona ;) chyba bardziej dla mnie
no i dostalismy 2 butelki, 2 smoczki, jakis gryzak do pokarmu i jakies *******y dla bobasa :D co ja z tym zrobie kolejne 6 miesiecy :)
a o wadze wole nie mowic i tak przed ciaza nie zdazylam zrzucic, mialam plan od lutego do wakacji i w wakacje sie zaczac na maxa starac o bobo, ale zrzucilam 4 kg i ciaza :D no i w sumie mam ok 1kg na plusie od poczatku :/
10kg to ja jeszcze przetrawie ale wiecej to chyba sie nie rusze ;P a wlasnie malzonek przyniosl jakies paczki w czekoladzie :/ no niech go! a soku z marchweki to nie chce mu sie robic :p i kto ma wieksze cachcianki :-p

Do góry