reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Nonek cytomegalia jest dosyć ryzykowna w ciąży, więc koniecznie do lekarza i porozmawiaj. Porównuje się zawsze do norm z laboratorium, które wykonywało badanie, więc Ty masz wynik wątpliwy. Ale nie bagatelizuj, tylko podpytaj dokładnie gina co robić.

Nonek ja nie miałam cytomegalii robionej. Teraz się zastanawiam czy to przypadkiem nie jest obowiązkowe badanie. Może będę miała później.
Nawet teraz jak przyjmowałam leki na przeziębienie to informacje o każdym sprawdzałam w trzech miejscach: w interencie, u koleżanki farmaceutki i ostatecznie u lekarza. Więc wszystkie nasze wątpliwości lepiej weryfikować.
Ja nawet usg genetyczne zamierzam powtórzyć za 2 tygodnie u innego lekarza

ja miałam dlatego robioną bo mój mąż nie słyszy na jedno ucho, a u neigo w rodzinie jest wujek głuchoniemy. I ginekolog skierował mnie na to badanie. To badanie jest płatne ja płaciłam około 100 zł.

Arteofbeaut y witaj :-)
Co do slubu to my tez bardzo szybko zalatwialismy, a raczej glownie tesciowa. Oswiadczyny byly w listopadzie 2009, a dwa miesiace pozniej w styczniu slubowalismy sobie :). Chcielismy takiego szybkiego slubu, a tesciowej udalo sie zalatwic i kosciol i sale w eskspresowym tempie. W ciagu dwoch miesiecy zorganizowalismy wszystko i slub i przyjecie, i zaproszenia i suknie i smoking itd, pisalismy jeszcze wlasne przysiegi... no i bylo pieknie :)... slubowalismy sobie w Londynie, pamietam jak snieg wtedy sypal, ale wszyscy dojechali :). Piekne wspomnienia :).
Nonek kciuki za jutro :). Na tych wynikach nie znam sie za bardzo, ale najlepiej jak z lekarzem wszystko skonsultujesz.
Aia my za Was trzymamy mega ogromne kciuki, wierze, ze bedzie dobrze :)
Basia wzruszajace to sa chwile :). Moj najstarszy synus tak robi i sredni tez, bo najmlodszy jeszcze za maly, on tylko obserwuje :). Pierworodny to i tuli brzusio, caluje, glaszcze, przytula sie, podciaga koszulke i mnie pyta jak „baby” sie czuje, co tam w brzuszku robi itd :). Sredni tez sie tuli i buziaki daje :). Razem z mezem mowimy im, ze w brzuszku jest dzidzia i tatus im powtarza, ze na mamusie trzeba uwazac i nie skakac, aby dzidzi krzywdy nie zrobic. A oni obserwuja tatusia jak przytula sie do brzusia, podciaga koszulke caluje i mowi, bo moj maz to juz sobie dlugie rozmowy z brzuszkiem ucina, zwlaszcza wieczorami i zanim wyjdzie do pracy albo jak wraca to podejdzie do mnie ukleknie, koszulke do gory caluje brzucholka, poglaszcze i mowi „daddy loves you „ :). A ja mam lzy w oczach jak on tak robi, jak chlopcy tak sie tula i caluja, to sa bezcenne chwile :). Pierworodny pomoga mi brzuszek smarowac :). A ostatnio maz tlumaczyl najstarszemu, bo moj brzuszek pieknie uwypuklony, juz go tak latwo nie ukryje i bylam w krotkich spodenkach i w gorze od kostiumu kapielowego i pierworodny tak zaczal sie mi przygladac i zaczal mowic, ze mamusi brzuszek sie robi duzy, a tatus mu zaczal tlumaczyc po swojemu dlaczego tak sie dzieje, ale nie bede pisala jak dokladnie haha :).

A ja narazie nie chce zapeszac, ale mdlosci lzejsze, pawie rzadziej :).
Zaraz uciekam na zakupy zapasy zrobic :).
Wczoraj wieczorem wcinalam mini marchewki z sosem czosnkowym mniam :).

witaminka, to u ciebie same chlopy, chcialabys teraz miec dzieczynke?
nonek, wystraszylas mnie ta choroba, poczytalam troche o objawach i nie powiem ale dalo m i to do myslenia, zwlaszcza ze mam kilka od jakiegos czasu, ktore wskazywalyby na... Jade w przyszlym tyg do lekarza.

Witam.Ja dziś znowu pobudka przed 6 bo mój synuś bajeczki musi oglądać:baffled:
Ale nawet wyspana wypiłam herbatkę,zjadłam już śniadanko potem posprzątam i myślę co na obiad robić.Ktoś ma pomysł jakiś smaczny?:sorry2:

witaminka tak to akie wzruszające chwile łapie za serce jak Oni tak robią a już mnie naprawdę rozbraja jak robi tak synuś bo tatuś to wiadomo jak tatuś kiedyś też tak robił ale mały to powala mnie.

Wczoraj znowu "dobranoc dzidziusiu słodkich snów" i zasnął :happy: Piękne to.

reklama
... i myślę co na obiad robić.Ktoś ma pomysł jakiś smaczny?:sorry2:

Ja dziś robię schabowe z młodą kapustką i ziemniaczkami z koperkiem. Niestety ziemniaczki z Maroka:baffled: ale koperek z własnego ogródka.:-)
Mój synek jest zdecydowanie większym śpiochem. Obudziłam go o 8.00 rano, by poszedł do przedszkola. Sam by pewnie jeszcze z pół godzinki potrolił. Ma to po mnie, ja też wielki śpioch jestem. AAA mój Staś chodzi spać 19.30-20.00
Co do cytomegalii to ja nigdy nie robiłam takich badań, ale jak się pracuje np z dziećmi w przedszkolu lub żłobku to lepiej zrobić. Ponoć małe dzieci najczęściej przenoszą tą chorobę.

AIA - trzymamy kciuki za Was :-)

Do góry