reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Winki kochana ja wiem co przezywasz, tez to kiedys przezywalam, wiec wiem, brak mi slow, bo zadne nie sa odpowiednie, przytulam mocno, trzymaj sie... smutno mi bardzo kiedy wchodze i czytam takie wiesci.
Aniaa23 wlasnie u nas dwa najstarsze bable to spieszyly sie na ten swiat, ale najmlodszy siedzial w brzuszku i siedzial i lekarz mowil, ze jesli przyspieszenie porodu to sex, sex i jeszcze raz sex i my sie tych zalecen trzymalismy jak najbardziej :). Ja oczywiscie jeszcze sprzatalam, bylam w ruchu caly czas, biegalam za starszakami, chodzilam po schodach itd, ale chyba ten sex przewazyl :).
Basia ja mam juz sny... i tak jak Szyszunia moge powiedziec, ze od erotycznych po najdziwaczniejsze z najdziwaczniejszych... W poprzednich ciazach tez takie mialam... czasem piekne rozczulajce, a czasem rodem z horrorow... w poprzedniej ciazy tuz przed porodem stresowalam sie, bo mielismy rodzic w domu, wiec balam sie jak to wszystko sie zorganizuje, czy wszystko pojdzie po naszej mysli i przed porodem to mialam takie sny, ze np rodze na schodach, polozna nie dojezdza i moj maz porod odbiera, slysze placz, on daje mi dziecko na rece, a potem mowi ze idzie kolejne...
Pauletta trzymaj sie.. damy rade, mnie tez czasem dopada takie mega zmecznie, ale wiem, ze dzieci mnie potrzebuja, kazdy z nich chce miec mame tylko dla siebie, mam tesciowa w ciagu dnia do pomocy, wiec ona wtedy zabiera starszaki na spacer a ja zostaje z najmlodszym, wtedy odpoczywam troche, a jak maz w domu to wtedy odciaza we wszystkim, a ja wieczorami padam doslownie.
Ania_87 takie doly przychodza, bo ciaza to i ogromny wysilek i ogromny stres i wszystko sie zmienia, ale to przejdzie. Mnie w poprzednich ciazach tez takie doly lapaly, nawet nie wiedzialam skad, a potem przechodzily. A teraz od poczatku rozpiera mnie radosc, chociaz zmeczona i mdlosci itd to taka mega radosc czuje :).

U nas dzis dzien na wariackich papierach od momentu kiedy wstalismy, wiec staram sie wszystko ogarnac i pisze tego posta juz od 2h chyba :).

reklama
Hej

O rany winki kochana tak bardzo jest mi przykro,duzo sil ci zycze.

Nonek i co kupilas cos? Ja mam swojego syna teraz komunie i nic dla siebie nie mam.

Basia ja tam zadnych snow nie pamietam,dwa razy moze w roku zapamietam.

Pauletta wspolczuje takich mocnych dolegliwosci.

Szyszunia erotyczne? Wow

Koriander nie stresuj sie,bedzie dobrze.

Polcia ide czytac.

A ja po probie,zalatana non stop.ech.

winki80, :( trzymaj się, mam nadzieję że masz teraz wsparcie najbliższych

też wróciłam z zakupów i obkupiłam się że hej! między innymi ładną koszulę nocną, w której mam zamiar przechadzać się korytarzami porodówki :-) jest rozpinana na guziki i mocno się rozciąga. Potrzebowałam czegoś luźniejszego, bo spodnie od piżamy już mnie ściskają :/

Co do snów erotycznych to jakaś plaga! To chyba brak seksu...:sorry2: Teraz jak mój mąż wyjechał to jakoś mam rzadziej, ale jak jest i śpi obok to co noc budzę się pobudzona

Winki - tak mi przykro. Przytulam.

Mi się nic nie śni, albo po prostu nie pamiętam.

Jutro mam wizytę u gin. Nie wiem tylko co zrobic z moim synkiem w tym czasie, bo mi sie niestety rozchorował. Ma wysoką gorączkę i nic więcej, żadnych innych objawów. Do gin go przecież nie wezmę...

Witam jestem tu nowa:)) Z ostatniego USG 8 tydzień jeden dzień ;) Długie cykle mam więc na początku sporo strachu się najadłam, bo dwa dni po potwierdzeniu ciązy <pęcherzyk> trafiłam do szpitala z krwawieniem, na wypisie widniał przerażający napis "poronienie zagrażające" .... hm to moja pierwsza ciąża wiec wówczas brzmiało jak wyrok, ale mój maluszek jak powiedziała doktor w klinice INVICTA, najgorsze ma już za sobą, na wizytę kontrolną z sercem w gardle pojechałam tam właśnie i co? ich wspaniały sprzęt pokazał bijące serduszko! radość ogromna!!!! :))) kolejną wizytę już u swojego lekarza mam za tydzień :) nie moge się doczekać aż zobacze jak się ma moje maleństwo :))) Dziewczyny! być może nie będę tu za dużo pisać :) ale wątek przeczytałam:d prawie cały :)) mam nadzieje być na bieżąco pozdrawiam. Aaaa. termin z USG 15.12 :))

Hej wszystkim dziewczynom.

Ja kurcze jeszcze nie bylam na USG i wlasnie mam zamiar sie umowic na przyszly tydzien, nie chce isc na marne i chce zeby juz wszystko bylo idealnie widac. Zazywam witaminy Prenatal i OMEGA 3 . Czuje sie normalnie, ciagle bym spala..ale poza tym zadnych objawow ciazy !

witam.Ja wstałam przed 7.00.Mały właśnie teraz się obudził i lezy sobie z butelką mleczka oglądając bajkę.
Wizytę kominiarzy już miałam:sorry2:

Właśnie te sny w ciąży są śmieszne a nie raz jak jakiś horror.Ale ja mam tylko takie dziwaczne w ciąży bo normalnie to albo nie pamiętam albo nic się nie śni.
Peatrysia,Anneeczka witajcie:tak:
oregano to super że zakupy udane.Ja też będę musiała sobie zakupić piżamkę taką na porodówkę ale w tym miesiącu jeszcze nie robię żadnych zakupów ale od czerwca już po troszeczku będę kupowała coś dla siebie i dla maluszka jakąś pościel do łóżeczka,kocyk,ręczniczki itp a ciuszki do szpitala kupię jak już poznam płeć dzidziusia:happy2:

Dziewczyny zaraz was doczytam, polecam bo sama czekam za chwilę na TVN bedzie o tym jak dbać o biust w czasie ciąży może coś ciekawego się dowiemy.

reklama
Witam jestem tu nowa:)) Z ostatniego USG 8 tydzień jeden dzień ;) Długie cykle mam więc na początku sporo strachu się najadłam, bo dwa dni po potwierdzeniu ciązy <pęcherzyk> trafiłam do szpitala z krwawieniem, na wypisie widniał przerażający napis "poronienie zagrażające" .... hm to moja pierwsza ciąża wiec wówczas brzmiało jak wyrok, ale mój maluszek jak powiedziała doktor w klinice INVICTA, najgorsze ma już za sobą, na wizytę kontrolną z sercem w gardle pojechałam tam właśnie i co? ich wspaniały sprzęt pokazał bijące serduszko! radość ogromna!!!! :))) kolejną wizytę już u swojego lekarza mam za tydzień :) nie moge się doczekać aż zobacze jak się ma moje maleństwo :))) Dziewczyny! być może nie będę tu za dużo pisać :) ale wątek przeczytałam:d prawie cały :)) mam nadzieje być na bieżąco pozdrawiam. Aaaa. termin z USG 15.12 :))

No to się najadłaś strachu ja podobnie jak Ty zaczynałam tą ciążę w szpitalu. Teraz już będzie tylko lepiej - gratuluje dzidziusia!!!
Hej wszystkim dziewczynom.

Ja kurcze jeszcze nie bylam na USG i wlasnie mam zamiar sie umowic na przyszly tydzien, nie chce isc na marne i chce zeby juz wszystko bylo idealnie widac. Zazywam witaminy Prenatal i OMEGA 3 . Czuje sie normalnie, ciagle bym spala..ale poza tym zadnych objawow ciazy !
Witamy i też gratuluje a który tydzień u Ciebie?
...Jutro mam wizytę u gin. Nie wiem tylko co zrobic z moim synkiem w tym czasie, bo mi sie niestety rozchorował. Ma wysoką gorączkę i nic więcej, żadnych innych objawów. Do gin go przecież nie wezmę...
Trzymam kciuki za wizytę i życze dużo zdrówka dla synka, tak cieplutko a biedak się rozchorował :((

Do góry