Moja znajoma z Warszawy dostała zzo za opłatą. Rodziła w 2010r zaraz po porodzie się odwołała bo ponoć nie mogą za to pobierać opłat. NFZ zwrócił jej za to znieczulenie. Tak więc dowiedz się w NFZ jak to jest. Są ponoć szpitale w których wogóle nie podaje się zzo a w niektórych jest gaz rozweselający ale i o niego trzeba się domagać bo mówią że nie mają... Polskie realia
reklama
Pieknaszyszunia
Fanka BB :)
Pieknaszyszunia noo tak już grudzień dotrwałaś jak chciałaś powiedz mężowi, że dziecko jak urodzi się w mikołajki będzie biedniejsze o jeden prezent w roku
To jest argument!!!
Lece negocjować, czy moge myc podłogi na kolanach, hehe
Nie pozwala mi nic robic
MamUśKaaa88
ale naskrobałyście...
ale oczywiście nadrobiłam :-) My wróciliśmy do domu, bo week spędzaliśmy najpierw u moich rodziców, potem u rodziców Męża, bo teściowe do tego imieninki wyprawiali (Andrzej i Barbara ;-)), ale już na szczęście w domku
AgKrK jej to nie dają Wam Ci goście odpocząć...? A jak Ty się czujesz? Jak połóg? Nie boli Cię...? A zrzucanie przez Ciebie wagi jest bardzo motywujące :-)
Domi w zyciu nie robiłam, ale jadłam i jest pycha ta chatka... A Ty biedna odpocznij sobie...
Oregano strasznie się cieszę, że jesteście już w domu!!! Super, że z Sarą lepiej, ale powiedz i Ty jak się czujesz!
Szyszunia hehe no to jest jak chciałaś, doczekałaś do grudnia
ananaska oj u mnie mandarynki też są teraz na topie hehe
ale oczywiście nadrobiłam :-) My wróciliśmy do domu, bo week spędzaliśmy najpierw u moich rodziców, potem u rodziców Męża, bo teściowe do tego imieninki wyprawiali (Andrzej i Barbara ;-)), ale już na szczęście w domku
AgKrK jej to nie dają Wam Ci goście odpocząć...? A jak Ty się czujesz? Jak połóg? Nie boli Cię...? A zrzucanie przez Ciebie wagi jest bardzo motywujące :-)
Domi w zyciu nie robiłam, ale jadłam i jest pycha ta chatka... A Ty biedna odpocznij sobie...
Oregano strasznie się cieszę, że jesteście już w domu!!! Super, że z Sarą lepiej, ale powiedz i Ty jak się czujesz!
Szyszunia hehe no to jest jak chciałaś, doczekałaś do grudnia
ananaska oj u mnie mandarynki też są teraz na topie hehe
mb89
Cześć dziewczęta. My dopiero dziś w domku, 3 doba od urodzenia córeczki. Niestety wyszła jej żółtaczka i trzeba było ponaświetlać. Jutro spróbuję was nadrobić. Może się uda...padam z nóg, ale teraz już mężuś pomaga więc jakoś to będzie. Jesteśmy zmęczeni, ale szczęśliwi...dobrej nocki:-)
Pieknaszyszunia
Mb89 Bedzie coraz lepiej, spokojnej nocy!!!
Zglaszam sie na kolejną ochotniczkę do porodu
Tatus prosil synka o wyjście:-)
Zglaszam sie na kolejną ochotniczkę do porodu
Tatus prosil synka o wyjście:-)
U mnie w szpitalu jest tylko gaz nie ma w ogóle znieczulenie jak rodziłam pierwszego syna to było włąsnie coś takiego jak opłata więc zapłaciłam i było super nic nie czułam a mały urodził się 4330 ale oczywiście NFZ zaznaczył ze pobieranie opłat jest nielegalne i szpital cofnął więc załamka dziś idę do lekarza ale pewnie każe mi jeszcze chodzić lub chociaż na ktg skieruje sama nie wiem, a seksik bieganie po schodach w moim przypadku dziewczyny nie działa:-(zresztą seksik we tym momencie ciąży to jakies nieporozumienie:-)
smutnamama
Wiam dziewczyny i z miejsca oznajmiam ze do 31. grudnia raczej nie donosze wstalam rano a tam mega wielki czop, brzuch wisi i ledwo sie trzyma zaczynam miecz skurcze z kregoslupa, dzwonilam do gina. Kazal mi lezec do jutra i sie nie ruszac , jutro wizyte mam , bo mowil ze przydalo by sie jeszcze chociaz z tydzien ponosic, i zebym w ostatecznosci dopiero do szpitala jechala bo mnie zaczna badac naruszac i pojdzie ...
Kika a umnie jest znieczolenie ale jak niedasz do reki to mowia ze anasteziolog ma nagle wezwanie na chirurgi i niema kto podac ... moj lekarz mowil mi ze jak bedzie na zmianie to damy rade ze znieczuleniem, bo ja 4 dziecko a jeszcze tak porodu sie nie balam
Kika a umnie jest znieczolenie ale jak niedasz do reki to mowia ze anasteziolog ma nagle wezwanie na chirurgi i niema kto podac ... moj lekarz mowil mi ze jak bedzie na zmianie to damy rade ze znieczuleniem, bo ja 4 dziecko a jeszcze tak porodu sie nie balam
ojojoj smutnamamo - oby synek jeszcze tydzien posiedzial niech troszke tluszczyku nabierze i kociaz do tego donoszonego okresu 37 tyg... trzymam &&&
u nas ze znieczuleniem problemu nie ma;-)przy pierwszym porodzie nie musialam ale przy drugim blagalam o epidural tak mnie rozrywalo
kika - witaj tak na prawde jak dziecko nie jest gotowe co by sie nie zrobilo - nie zadziala
u mnie podobnie, na badaniu w piatek pani doktor powiedziala, ze mloda kompletnie nie gotowa, ze tydzien jeszcze pochodze, zrobila masaz, byl seksik, spacerki i nic nie wiem czemu sie utarlo ze dziecko urodzone przed terminem to super grzeczne dziecko i kochane bo mamusia nie musiala dlugo chodzic a te dzien po terminie to juz jest uparciuszek itd przeciez termin to rozleglosc 4 tygodni!! kika - wyjdzie jak bedzie gotowe
nie umniejsza to faktu ze wiem jakie jest juz zniecierpliwienie i ze juz ciezko
mb89 - a po co nadrabiac chcesz??? ogarnijcie sie w domku, skup sie na Malenstwie i zdawac relacje jak sobie radzicie
Mamuska - uuu to fakny weekend mieliscie, pewnie pysznosci byly mniam niam
dzisiaj lece na badanie krwi czy ta moja nieszczesna hemoglobina podskoczyla
i kolejny tydzien zaczety
milego dnia
u nas ze znieczuleniem problemu nie ma;-)przy pierwszym porodzie nie musialam ale przy drugim blagalam o epidural tak mnie rozrywalo
kika - witaj tak na prawde jak dziecko nie jest gotowe co by sie nie zrobilo - nie zadziala
u mnie podobnie, na badaniu w piatek pani doktor powiedziala, ze mloda kompletnie nie gotowa, ze tydzien jeszcze pochodze, zrobila masaz, byl seksik, spacerki i nic nie wiem czemu sie utarlo ze dziecko urodzone przed terminem to super grzeczne dziecko i kochane bo mamusia nie musiala dlugo chodzic a te dzien po terminie to juz jest uparciuszek itd przeciez termin to rozleglosc 4 tygodni!! kika - wyjdzie jak bedzie gotowe
nie umniejsza to faktu ze wiem jakie jest juz zniecierpliwienie i ze juz ciezko
mb89 - a po co nadrabiac chcesz??? ogarnijcie sie w domku, skup sie na Malenstwie i zdawac relacje jak sobie radzicie
Mamuska - uuu to fakny weekend mieliscie, pewnie pysznosci byly mniam niam
dzisiaj lece na badanie krwi czy ta moja nieszczesna hemoglobina podskoczyla
i kolejny tydzien zaczety
milego dnia
smutnamama
Tiluchna ja w marcu mialam juz tylko takie plamienie przez dwa dni lekarze licza to jako okres a z tego co obliczylam z kalkulatora teraz to jesli om mialala 25 luty to termin na 1. Grudzien wychodzi ja na usg nie patrze bo mialam pozno robione a to im pozniej tym wieksze roznice ... czop nadal schodzi wiec ujscie otwarte sporo narazie brak skurczy , ale dzidzia tez bardzo spokojna jakto przed porodem, leze sobie w lozku i zobaczymy co sie zacznie dziac, a cos mnie wczoraj wzielo na pranie ubranek dla maluszka
reklama