reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Tiluchna- no to w końcu musi nastąpić, oby szybciej niż później;)

Cosiek- ile waży Twoja mała, że Ty już ją chcesz wywoływać na ten swiat?

Oregano- a widzisz! Zazdroszczę, że jesteście już razem w domu!!!!!

reklama
Cześć Mamuśki ledwo dzisiaj żyję przez cały wczorajszy dzień bolał mnie brzuch, ale dopiero w nocy było wesoło, do 3 miałam skurcze myślałam, że się wykończę. Nie pomagała ani nospa ani magnez, zastanawiałam się nawet czy nie pojechać do szpitala, ale szczęśliwie po 3 udało mi się zasnąć

koriander oj ciężko wytrzymać, tym bardziej przy niedzieli, a tu chcę karmić jak najdłużej się da, a takie minimum to pół roku i mam nadzieję, że przynajmniej pożytek z tej diety będzie taki, że wróce do wagi :-) na tą chwilę idzie mi dobrze zrzucanie:tak:

tiluchna no czekam na dobre wieści:-) może akurat...:tak:

oregano cieszę się bardzo!!:tak: i tak niech zostanie:tak:

Pieknaszyszunia he he, a ja tam chciałam w Mikołajki rodzić, ale nie wyszło i mały zrobił mi niespodziankę tak bez okazji;-)

Domi 85 biedna, współczuję...zmęczona jesteś pewnie...

U nas leniwa niedziela, wreszcie odpoczywam trochę:tak: I pogoda miła, słoneczko świeciło cały dzień, więc jest super:tak:

PAULETTA nie wiem ile ona tam ma dokładnie, ale jutro się dowiem ;-)

pamiętam jak rodziłam synka w listopadzie to byłam jedyna która nie chciała rodzić, miałam remont zaczęty dopiero co (pokój bez okna, drzwi, bez podłogi itp.) na szczęście miałam już zrobione z mężem zakupy (drzwi, okno, tapety, panele) oczywiście dla małego tez już wszystko było, ale w kartonach i co wzięło się i .... urodziłam przy kładzeniu paneli :laugh2: w 39 tygodniu, a te dziewczyny które chciały urodzić chodź o czasie to czekały i czekały. Więc teraz pewnie będzie na odwrót i ja sobie poczekam na księżniczkę :rofl2:.

My zaliczyliśmy Leroy Merlin, kupiłam sobie w końcu lampę tzw kinkiet (bo przy ostatnim remoncie 4 lata temu nie zdążyłam :laugh2:) no i po 4 latach kaloryfer też pomalowany przez męża.

awunia1234 zmęczona to jedno, gorzej bo po tej nocnej akcji poddałam pod wątpliwość fakt czy dam radę urodzić naturalnie, tym bardziej, że zapewne to było tylko preludium tego co przede mną...

Witam i ja w niedzielę:)
awunia, koriander no niestety i ja słodyczy jeść nie mogę, na ciasteczka zbożowe mogę sobie jedynie pozwolić;-) a jak pomyśle, że we święta mam obejść się smakiem na te wszystkie potrawy i sałatki to mnie skręca:baffled: co do wagi to ja moje 11 kg z ciąży już pożegnałam + dodatkowo 2,5 kg;-):-):tak: czyli już mniej jest 13,5 kg;-) . A jeszcze w temacie jedzenia to co ja mogę zrobić sobie na święta w sensie jaką dietetyczną sałatkę żeby móc zjeść tuńczyka jeść wolno??
Domi biedna.. dobrze, że przeszło w nocy pewnie za dużo namęczyłaś się przy pichceniu wczorajszym:tak:
Pieknaszyszunia noo tak już grudzień dotrwałaś jak chciałaś :-D powiedz mężowi, że dziecko jak urodzi się w mikołajki będzie biedniejsze o jeden prezent w roku :-p
cosiek lepiej późno niż wcale :-D:tak:

Aaa mam jeszcze pytanie kiedy najlepiej wyjść z maluszkiem na spacer?? Bo my tylko do samochodu i tyle jak na razie + przychodnia . Może jutro zacząć wietrzenie tak z 10 min??

Witam

Ja już w Gorzowie i teraz pozostało mi już tylko czekać na cc. 10 grudnia mam się zgłosić na sprawdzenie szyjki i do 16 mój synuś już będzie po tej stronie :)
Niestety jestem tu sama, bo mój m i synek wrócili do Bydgoszczy. Mają przyjechać dzień przed cc.

Piszecie o urodzeniu dziecka w mikołajki i powiem Wam z własnego doświadczenia, że dla dziecka to wcale nie jest dobry dzień na urodziny. Ja urodziłam się 6 grudnia i co roku dostawałam tylko jeden prezent i nigdy nie czułam się jakoś specjalnie wyróżniona, bo inne dzieci też w tym dniu dostawały prezenty. :crazy:
A urodziny to urodziny! Na domiar złego mam imieniny dzień przed walentynkami i to też niezła kicha :baffled:

Hej dziewczyny ja jestem z listopadówek ale jak widzicie moje maleństwo wybrało jednak grudzień...więc nadal czekamy. Jutro wybieram się do lekarza ciekawa jestem co mi powie czy dalej chodzimy i czekamy czy oddział. Termin miałam na 29 list, nie wiem jak Wy, ale ja już mam dość po prostu dość i zaczyna dopadać mnie coraz większy strach,waga na ostatniej wizycie pokazała ponad 4 kg wiec jestem po prostu przerażona tymbardziej, że szpital wktórym rodzę nie daje znieczulenia ech.......:-(, ale damy radę oby tylko maleństwo było zdrowe i oby już w tym tyg się urodziło...

reklama
ja dla odmiany pochłaniam ogrom mandarynek bo teraz sa przepyszne............:-D

kika pobiegaj po schodach,jakiś sexik no kombinuj ale waga spora jak to bez znieczulenia?? ja w sumie też nie miałam bo podobno nie dawali i klełam jak szewc...teraz od razu z wjazdu bede sie pytać ale z tego co wyczytałam tylko nie wiem ile kosztuje

no własnie jaka jest cena mniej wiecej zzo ???któraś wie??

Do góry