reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Kamil zasnął po 19.00 ja sobie obrałam ziemniaki na jutro potem się wykąpałam i zagrzewam właśnie pomidorówkę z ryżem:happy2:

Ania ja nie panikuję aż tak bardzo ale czasem są rzeczy które martwią tak jak właśnie to można nazwać skurczami?Tyle tylko że ja biorę Feneterol więc ich nie powinnam mieć no ale cóż.Ostatni tydzień byłam bardziej zabiegana niż zwykle więc to pewnie też na to się złożyło.

Ostatnia edycja:
reklama
to ja wrociłam z mazur - musze przyznać że kiepski to byl urlop. W domkach wilgotno, pogoda sie w ogole nie sprawdziła, towarzystwo tak sobie.. Wiec wrocilismy dzien wczesniej. Dzis w koncu swoja wanna i swoje łóżeczko :)

Lucere - kuzyn też niedawno wrócił i też był zawiedziony , mieli między 15 a 18 stopni ...bry ... szkoda że wam nie wypaliło :sorry2:

Magda - mi też się nie uśmiecha leżeć w szpitalu tym bardziej że 3 lekarzy mnie zapewnia że wszystko jest oki , a wizyty mam praktycznie co 2 tyg , a z prenatalnymi to i częściej. Ale w sosnowcu jakbyś przyjechała ze wzdęciem to też by cię zostawili :-D

Baśka - też tak mam coś mnie dzisiaj kłuje , ciągnie , ginek patrzy na mnie jak na wariatkę , ale ja mam widmo przedwczesnego porodu przed oczami , skrócona szyjka ,odchodzące wody ... i takie tam ... no i czekam na ten 30 tc gdyby dało się " uśpić " i obudzić z 4tygodnie to ja poproszę !

Mój maluszek jest taki właśnie ze czasem dni ma takie spokojne raz kopnie i cisza, oczywiscie panikuje, ale mąż zawsze doprowadzi mnie do pionu : D żebym zluzowałam i jest okej, a innym znów razem maluszek szaleje. :) Takze Aniu bez paniki ;-) ale w zupełnosci Cie rozumiem :)

Baśka- i co? Nadal masz te bóle? Ja też brałam Fenoterol w poprzedniej ciąży, a mimo to bolało mnie:/ A do tego twardniał mi brzuch i w ogóle to była masakra...teraz już też coraz częściej mi twardnieje, ostanie 3 dni brałam trochę no-spę, bo czułam, ze powinnam (pobolewało mnie właśnie jak na mieś.) Ale nie panikuje jakoś szczególnie, bo stres to najgorszy doradca, a Filipa donosiłam pomimo tysiąca dolegliwości brzusznych...pomimo to na następnej wizycie zgłoszę wszystko:tak:

Dziewczyny, ruchliwość dziecka zależy chyba od jego charakteru;) Filip kopał jak szalony, a drugi maluch kopie owszem, ale leniuch z niego raczej;-) Także nie martwcie się na zapas!

mamaktosia- akurat na wizycie powinno się zgłaszać wszystko, co nas martwi. Niech już nie przesadza:tak:

Dziewczyny Was nadrobić to naprawdę… ALE UDAŁO MI SIĘ ;D
Wróciłam już z mazur, pogody jakiejś super nie było, ale mimo wszystko ok. Odpoczęłam sobie. Dziś jeszcz tylko gril urodzinowy mojej mamy, a jutro już do pracy ;/ nie chce mi się :p
Aneczka szkoda że nie pooddawali Ci ciuszków, które porozdawałaś.
Aia oj tak, jestem w pierwszej ciąży i uważam, że jest super J dobre ją znoszę, podczas urlopu cieszyłam się wszystkim, co dotyczy ciąży, więc jestem zrelaksowana. Do tego ta ciekawość ;)

Moje Maleństwo też się już coraz więcej rusza i to ciągle kopie mnie po pęcherzu Złośliwiec :p
Magda najważniejsze, że mówią, że jest ok. Wypoczyaj i będzie dobrze;)

Baśka_28 wiem, że czasami ciężko wygospodarować trochę czasu dla siebie, ale postaraj się zalegnąć na lewy boczek (mi też pomaga leżenie na poduszce ciążowej, odciąża to kręgosłup) i wystawić stópki do masażu:-), do tego coś na ząbek i full relaksik bez czarnych myśli, u mnie to sprawdzone na bóle, skurcze, brak ruchów dzidzi i wszelkie ciążowe smutki:-D

Dziękuję Wam dziewczyny za uspokojenie z tymi mało wyczuwalnymi ruchami Maleństwa:-)nie ma jak to nasze kobietkowe strachy:-)ale to dobrze, że jesteśmy czujne i nawet krzywe spojrzenia naszych gin nie powinno nas obchodzić:-Dto nasze Skarbki wyczekane, wystarane i wychuchane i nikomu nic do tego:-)Mam pytanko, a co z praniem ubranek? Takie włochate bluzy dla dziecka też prać przed założeniem? Niby na logikę to powinnam je uprać, ale boję sieże mi sie zmechacą:szok:

Witam nową mamusię :) Tym bardziej mi miło bo ja również z Bydgoszczy :-)

Mnie znów nie było kilka dni bo miałam gościa, koleżanka mnie nawiedziła i na neta już nie miałam siły. Teraz postaram się więcej udzielać.
U nas wszystko dobrze, mały kopie choć nie jest tak rozbrykany jak był rozbrykany jego starszy brat. Cały czas jest głową do góry i pewnie to z tego powodu. Czasem tylko jak wyczai pęcherz to mam wrażenie że kopanie mamusi sprawia mu przyjemność bo kopie cały czas w jedno miejsce jak młoteczkiem i wtedy boli :szok:

reklama
Witam.Ja dziś poleżałam prawie cały dzionek.
Rano herbatka przed domem z sąsiadką potem szybki obiadek ziemniaki i schabowy i znowu leżenie w łóżku a że Kamiś też jakiś chętny do wylegiwania się dziś był to było łatwiej.Ok.17 poszliśmy na plac zabaw wróciliśy parę minut przed 19 Kamil się wykąpał zjadł kanapkę i nie dawno zasnał.
Ja teraz sobie odsmażyłam ziemniaczki i zjadam z kefirkiem pychotka:happy2:

Co do skurczów to dziś miałam dwa w ciągu dnia czyli chyba mija:sorry2:

Do góry