Ania wiesz gdzie masz łożysko? Na przedniej czy tylnej ścianie? Jeśli z tyłu, to teoretycznie powinnaś czuć ruchy mocniej. U mnie tak jest i od dawna czuję małą, ale dopiero od tygodnia pojawiają się bardzo silne kopnięcia, że momentami zaczyna boleć. Ale moja córa jest szczególnie aktywna, nawet lekarz się z tego śmieje, że niezwykle ruchliwa
reklama
mb89
Fanka BB :)
Magda, ale najadłaś się strachu...współczuję:-( To taka refleksja dla nas wszystkich jak zwykle.
Baśka właśnie sie zastanawiałam gdzie ty jesteś dawno Cię nie było!!!
pozdrowienia dla nowej mamy
Baśka właśnie sie zastanawiałam gdzie ty jesteś dawno Cię nie było!!!
pozdrowienia dla nowej mamy
Baśka_28
Ja muszę przyznać że mój synusiek tez jest bardzo aktywnym maluszkiem ciągle skacze,kopie tylko kiedy ja jestem w trakcie sprzątanie lub chodzę on spokojnie zapewne śpi a jak już wieczorkiem leżę w łóżku to normalnie czuje jakby chciał wyjść z tego brzuszka.
Magda współczuję ale ważne że wszystko okazało się byc ok i musisz uważać no w ogóle każda z nas powinna dużo odpoczywać.
mb niestety nie miałam jak pisać i bardzo barkowało mi kontaktu z BB ale teraz się poprawię i obiecuję codziennie się meldować.
Idę położyć się koło Kamila bo idzie spać.
Magda współczuję ale ważne że wszystko okazało się byc ok i musisz uważać no w ogóle każda z nas powinna dużo odpoczywać.
mb niestety nie miałam jak pisać i bardzo barkowało mi kontaktu z BB ale teraz się poprawię i obiecuję codziennie się meldować.
Idę położyć się koło Kamila bo idzie spać.
awunia1234
Hej Dziewczyny :-)
U mnie tyle się dzieje, że nie mam jak wszystkiego nadrobić, ale postaram się w skrócie ogarnąć
To tak:
Witam nowe mamusie ;-)
Co do pampków, to z racji, ze jestem pierworódką nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale po zrobieniu wywiadu wśród zaprzyjaźnionych mam zauważyłam, że w rankingu najlepszych wygrywają pampersy i prawdopodobnie od nich zacznę Życie pokaże, czy w naszym przypadku będzie to dobry wybór
Koralikowa - jestem z Tobą i mam nadzieję, że wszystko się ułoży, a mała istotka w Twoim brzuszku zapełni pustkę Uszy do góry, wierzę w Ciebie!
Magda_88 jej, współczuję takiej akcji, ważne że sytuacja się ustabilizowała i nie masz plamień, trzymam kciuki, żeby już było ok Dobrze, że masz detektor, to zawsze uspokaja
Ania_Bydgoszcz mój mały kopie na maksa, ma swoje ulubione pory, albo rozrabia po posiłkach, ale dużo zależy od łożyska A po za tym lekarz mówił, że dzieciaczki mają swoje charakterki i jedne są spokojniejsze a inne bardziej żywe i jeśli wszystko jest ok w badaniach, to nie ma się co martwić na zapas
Ja po usg, płeć zostaje ta sama i wszystko jest ok!! :-) Ja zamierzam dziś poświętować z mężem rocznicę ślubu, bo mamy niedługo (w dzień rocznicy go nie ma i świętujemy wcześniej) i zrobiłam torcik, żeby mu zrobić przyjemność Jutro przychodzą znajomi, z którymi się dawno nie widzieliśmy, więc trochę nadrobimy, a jeszcze mam odwiedzić teściów i pewnie nie będzie czasu na nic ;-) W piątek mam wizytę, to sprawdzę swoje wyniki badań, bo już mnie nosi:-)
Wam życzę miłego weekendu
U mnie tyle się dzieje, że nie mam jak wszystkiego nadrobić, ale postaram się w skrócie ogarnąć
To tak:
Witam nowe mamusie ;-)
Co do pampków, to z racji, ze jestem pierworódką nie mam doświadczenia w tej kwestii, ale po zrobieniu wywiadu wśród zaprzyjaźnionych mam zauważyłam, że w rankingu najlepszych wygrywają pampersy i prawdopodobnie od nich zacznę Życie pokaże, czy w naszym przypadku będzie to dobry wybór
Koralikowa - jestem z Tobą i mam nadzieję, że wszystko się ułoży, a mała istotka w Twoim brzuszku zapełni pustkę Uszy do góry, wierzę w Ciebie!
Magda_88 jej, współczuję takiej akcji, ważne że sytuacja się ustabilizowała i nie masz plamień, trzymam kciuki, żeby już było ok Dobrze, że masz detektor, to zawsze uspokaja
Ania_Bydgoszcz mój mały kopie na maksa, ma swoje ulubione pory, albo rozrabia po posiłkach, ale dużo zależy od łożyska A po za tym lekarz mówił, że dzieciaczki mają swoje charakterki i jedne są spokojniejsze a inne bardziej żywe i jeśli wszystko jest ok w badaniach, to nie ma się co martwić na zapas
Ja po usg, płeć zostaje ta sama i wszystko jest ok!! :-) Ja zamierzam dziś poświętować z mężem rocznicę ślubu, bo mamy niedługo (w dzień rocznicy go nie ma i świętujemy wcześniej) i zrobiłam torcik, żeby mu zrobić przyjemność Jutro przychodzą znajomi, z którymi się dawno nie widzieliśmy, więc trochę nadrobimy, a jeszcze mam odwiedzić teściów i pewnie nie będzie czasu na nic ;-) W piątek mam wizytę, to sprawdzę swoje wyniki badań, bo już mnie nosi:-)
Wam życzę miłego weekendu
Ania_Bydgoszcz
Zaangażowana w BB
Łożysko mam na tylnej ścianie, kurcze zaczynam się martwić, bo jak popytam to wszystkie dziewczyny czyją intensywne ruchy dziecka a ja tylko takie delikatne puknięcia. Na usg niby wszystko ok, lekarz trochę mnie zlekceważył jak pytałammówi, że każda inaczej czuje ruchy maleństwa. Też mi diagnoza i pocieszenie
Baśka_28
Kochane moje ja dziś odczuwałam taki ból jak na miesiączkę i tak mam od rana co jakiś czas i trwa to kilka sekund i znika
mamaktosia
Magda - się strachu najadłaś ... ja korzystam z " usług " szpitala nr 1 w Sosnowcu tam to nie ma szans na powrót do domu , jak czytam że na IP robią wam usg i puszczają to zazdroszczę tu z byle pierdołą trzymają , szwagierka miała przodujące , nie krwawiła a leżała ponad 2 mc. Takie widoki jak miałaś miewam często niestety , nie wiedzą co to i z kąd bo wszystko oki , przez jakiś czas zwalali na niby niskie łożysko , tyle że z synem też krwawiłam a łożysko było wysoko , plamienia zaczynały się w 4 tc więco łożysku nie ma mowy , więc na niedobory progesteronu i luteina , hormony w normie a plamienia były dalej .... kilku lekarzy stwierdziło że taka moja uroda ... Jak idę do lekarza to czuję się jak hipochondryk albo histeryczka ...
Mam nadzieję że taka niemiła niespodzianka cię już nie spotka ....
Baśka - myślałam o tobie dziś ... i proszę jesteś , martwiłam się ....
Awunia - gratulacje udanej wizyty ! Miłej imprezki !
Aniu - no mOj mały też mocno kopie dokładnie mam 24 tyg i 5 dni ale mały jest 2 tyg większy , ja zawsze wcześniej czuję ruchy , ale teraz mam łożysko na przedniej i takie naprawdę mocne to od 18 dopiero w 15tc takie przesówanie i pukanie. Może asz słabiej unerwioną macice ? Nie wiem czy oglądasz ciąże z zaskoczenia , tam babki dowiadują się ociąży w czasie porodu , wcale nie czują ruchów , nie wiem jak to możliwe ale tak twierdzą . Dopytaj ginka , bo teoretycznie między 24 a 28 dziecko rusza się najbardziej . A może masz bardzo dużo wód ? one też tłumią ruchy , jak łożysko ...
A my byliśmy na smerfy 2
Mam nadzieję że taka niemiła niespodzianka cię już nie spotka ....
Baśka - myślałam o tobie dziś ... i proszę jesteś , martwiłam się ....
Awunia - gratulacje udanej wizyty ! Miłej imprezki !
Aniu - no mOj mały też mocno kopie dokładnie mam 24 tyg i 5 dni ale mały jest 2 tyg większy , ja zawsze wcześniej czuję ruchy , ale teraz mam łożysko na przedniej i takie naprawdę mocne to od 18 dopiero w 15tc takie przesówanie i pukanie. Może asz słabiej unerwioną macice ? Nie wiem czy oglądasz ciąże z zaskoczenia , tam babki dowiadują się ociąży w czasie porodu , wcale nie czują ruchów , nie wiem jak to możliwe ale tak twierdzą . Dopytaj ginka , bo teoretycznie między 24 a 28 dziecko rusza się najbardziej . A może masz bardzo dużo wód ? one też tłumią ruchy , jak łożysko ...
A my byliśmy na smerfy 2
Ania_Bydgoszcz
Zaangażowana w BB
Baśka_28 ja zamęczam swojego gina pytaniami o podobne bóle, sama mam takie często i cały czas słyszę, że mam zluzować z nerwami i to poprostu rozciąganie się macicy i więzadeł. Ruchy dziecka i jego rośniecie powodują, że wszystko nam się naciąga. Także uszy do góry:-)
reklama
Mamaktosia współczuję, dla mnie ta krew wczoraj była koszmarem! Na IP nie było śladu po plamieniu, zrobili wszystkie badania i bez sensu było mnie trzymać. Nie chciałabym, żeby mnie zatrzymali do poniedziałku.
Ania nie panikuj. Może bobas jest bardziej leniwy. Najważniejsze, że czujesz pukanie i na usg jest ok
Ania nie panikuj. Może bobas jest bardziej leniwy. Najważniejsze, że czujesz pukanie i na usg jest ok