reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Witamy nową mamę :)

Ja wczoraj wylądowałam na IP. Po zakupach w Ikei poszłam do toalety, podcieram się, a tam czerwona krew i skrzepki. Było już około 21, mój lekarz nie odebrał, więc pojechaliśmy od razu do szpitala. Szybko mnie przyjęli, zrobili ktg, usg szyjki, badanie dowcipne i... nic! Ani śladu krwi. Może do z przemęczenia, że się nachodziłam, a może naczynko w łożysku poszło. Nie wiadomo. W każdym razie dzisiaj mam odpoczywać i obserwować. Do tej pory ani śladu krwi.

Hejka Mamuśki!
Kto mi doradzi? Zdarłam starą warstwę farby z kołyski po babci i teraz rozkminiam jak ja pomalować... Oryginał wyglądał podobnie do tej:

Fotolia_26271669_Subscription_L.jpg

co sądzicie o brązowym - czekoladowym i jaśniutkim ecru???

Magda :szok: ale się strachu najadłas.. trzymam kciuki żeby to tylko jednorazowa sprawa była - Trzymaj się i odpoczywaj!
a nie ciągnął Cię brzuch wcześniej, żadnych bóli?

Anulk@ od kilku dni ciągnęły mnie mocno więzadła, brałam nospę forte i przechodziło. No i brzuch mi twardniał co jakiś czas, ale bezboleśnie i na krótko. 19 sierpnia minął rok odkąd poroniłam i miałam już czarne wizje przed oczyma. Na szczęście to nic groźnego, teraz już wszystko wygląda ok. Mam detektor serduszka, więc jak nie będzie się ruszać, to będę słuchać co i jak. Lekarka powiedziała, że jak długo nie będę czuła ruchów to mam przyjechać.

Magda - Przepraszam, ze jeszcze dopytam, ale ja się ciągle boję że mój mały za mało się rusza. Ile jest długo? Tzn. kiedy należy się zaczać martwic? Albo zgłosic do lekarza?

Anulk@ jeśli się mało rusza, to pewnie dzień braku ruchu może zacząć niepokoić, ale nie trzeba jeszcze pędzić do lekarza. Najlepiej zjeść coś z cukrem, położyć się na lewy bok - jakoś sprowokować dziecko :) Moja Mała jest niezwykle ruchliwa.

reklama
Dziewczyny jak Wy odczuwacie ruchy dzieciątek? Ja od samego początku raczej słabo - takie wiercenie się i słabiutkie puknięcia. Nasłuchałam się opowieści innych mam, że ich dzieci strasznie kopią a moja ćora raczej jest spokojna, dopiero w drugiej połowie dnia zaczynam ją czyć, bo rano nic:no:

Do góry