reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Kochane ja mieszkam w uk,ostatnio tez brzuch bolal z jednej strony i lekko krwawilam,pojechalam na A&E i wyczekalam dlugo bo 5 godzin ale zrobili wszystkoe badania i scan...Tez byl tylko pecherzyk (jakos 5/6 tydzien),kazali wrocic za dwa tygodnie na scan,bylam wlasnie wczoraj i juz byl zarodek i bijace serduszko :-)

reklama
Dlatego winki i dziub,jedzcie do szpitala i wymagajcie,oni od tego sa!I nie przemeczajcie sie,powolutku wszystko i czekajcie bez stresu oczywiscie Trzymam kciuki kochane!

Kogasica ciesze sie, ze u Ciebie wszystko dobrze :) ze sluzba zdrowia, chyba tak jest wszedzie, zalezy na kogo sie trafi, czasem mozna niesmialo szepnac slowko i zrobia ci wszystkie badania, a czasem mozna sie wyklocac i i tak odesla so domu :/

Winki, tak mi przykro, bo wiem jak to stresuje. Ale postaraj sie myslec pozytywnie, obie jestesmy a bardzo-bardzo wczesnej ciazy i wszedzie pisza i mowia, ze plamienia/krwawienia moga pojawic sie bez znaczacego powodu czy wplywu na ciaze. Jestem myslami z Toba, z calego serca zycze zeby w Twoim przypadku byly one bez znaczenia! Odpoczywaj :)

Witam wszytskich ;)

U nas brzydka pogoda, pada, ale naszczęscie wczoraj pogoda się udała:)
Co do tabltek biorę tylko kwas foliowy, lekarz mi powiedział że narazie to mi wystarczy.
pieknaszyszunia mam nadzieje, że udały się wczoraj odwiedziny, wiem jak to jest my mieliśmy kolo 150 gości i strasznie długo schodziło;)
Dziub może wybierz sie do lekarza i to skonsultuj;)
Koralikowia właśnie suwaczek z rocznicą dziwnie mi pokazuje a wypada dziś:)
Cosiek zobaczysz będzie wszytsko dobrze;)
Oregano ciesze się że wszytskow porzadku;)
winki80 trzeba poczekać i bedzie wszytsko dobrze, tylko się denerwujesz, a to nie pomaga.

Witam.Wpadłam na chwilkę bo robię obiad.
Pogoda paskudna bo od wczoraj zimno,pochmurno i deszczowo wiadomo weekend:baffled::wściekła/y:
ewa81 jak wpadłam na BB to jeszcze miałam 28;-) ja biorę VITA MINER PRENATAL.

Uciekam.Miłego dzionka

Baska u nas tez paskudnie, az sie z lozka nie chcialo wychodzic! Na zlOsc pogoda psuje sie w moje dni wolne i nigdy nie moge w ogrodku popracowac :/

Zadzwonilam dzis do szpitala to uslyszalam, ze na wszystko jeszcze za wczesnie haha, za wczesnie zeby sprawdzic gdzie ciaza sie zagniezdzila i jesli jest pozamaciczna to za wczesnie zeby odczuwac objawy. Bol moze byc spowodowany cysta albo czyms innym nie zwiazanym z ciaza, ale wg nich nie ma sensu na razie sprawdzac co to moze byc zanim nie wykluczy sie ciazy pozamacicznej hmmm. Zasugerowala zebym zrobila badanie hcg we krwi u swojego rodzinnego teraz i po 2 dniach, wiec jutro do nich zadzwonie. Swoja droga badali mi krew w srode, moze bedzie mozna uzyc wyniki z srody i porownac z tymi z tego tyg..? Niedlugo waszystko sie okaze :)

Winki strasznie mi się przykro zrobiło jak Twojego posta przeczytałam :(((
Jak się dzisiaj czujesz?
Masz kogoś do pomocy przy dziecku? Odpoczywaj i jak najmniej podnoś, wiem że to trudne ale ja też się tego uczę, boję się wylądowania na patologii przez np. przedzwiganie, nie chcę znowu się rozstawac z synkiem. Trzymam za ciebie kciuki.

ANANASKA co U Was???? Jak się czujesz jak synek?

Witam ja też na chwilkę się przywitać bo o 15 wychodzimy z domu i nie będzie nas do wieczora.
pięknszyszunia - śliczne te pieliszki
winki80 - odpoczywaj dużo, na pewno będzie wszystko dobrze jak dzisiaj?? i niestety trzeba uważać z tym noszeniem starszaków ja też staram się jak najmniej go nosić ale czasami nie idzie a waży już 15kg
kogasica - gratuluję bijącego serduszka :)
nonek - 150 gości!!??
dziub - ciężko mi określić jak bardzo cię boli ale ja też mam takie kłucie z prawej strony, jajnika ale to od hormonów ponoć tak jak piersi bolą, a przy ciąży pozamacicznej ból jest bardzo silny nie do wytrzymania tak wiec w ogóle w ten sposób nie myśl.

udanej niedzieli!

Winki trzymaj sie , myśl pozytywnie i dużo odpoczywaj , powtarzają ze ma być dobrze i będzie ! Ja trzymam za was kciuki!

Dziub wlasnie tego sie obawialam... Za dużo lat doświadczenia z nhs... Mam nadzieje ze jak obie pójdziemy na scan 20 będziemy sie chwalić dzidziusiami i pięknymi zdjęciami ;-)

Wiedzę ze sporo dziewczyn z zagranicy.
U nas dziś kicha z pogoda , zimno 4 stopnie a ja już zimowe kurtki, czapki , buty pochowalam... Hura.

Mam nadzieje ze wszystkie dobrze se czyja , ja cierpię na senność niesamowita , najchętniej by. Spała Non stop .

Miłej niedzielki kochane ciezaroweczki

reklama
Dziub bo mi wyleciało , tego typu bóle to mogą być bóle związane z rozchodzeniem sie kości miedniczych ( ból porównywalny ze złamaniem) gdyż macica rośnie ( mimo ze dzidzia jeszcze tycia) i organizm kobiety sie przystosowuje do tego stanu. Ja mam takie bóle w biodrze i dretwieje mi lewa noga. I to wlasnie atakami , zaboli i puści. Pamiętaj zeby sie nie zrywać jak wstajesz to powoli jak z leżącej pozycji to najpierw usiac posiedz i dopiero wstan , musisz zwolnić trochę teraz i myśl pozytywnie , stres nie pomaga kochana.

Do góry