reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Dziewczyny jak to jest z tym kwasem foliowym?Ile bierzecie?Czytam na necie ze trzeba 0,6 mg,ale ja mam tabletki 0,4???I nie widzialam w sklepach kwasu 0,6?

reklama
tez gdzies widzialam, ze trzeba 0,6. Ja mam jak Ty 0,4 - a na stronie doz.pl udalo mi sie znalezc jedynie opcje 0,8. Z racji tego, ze wiekszosc to 0,4 co i tak jest 200% to mam nadzieje ze to wystarcza ludkowi do zdrowego rozwoju. A pytalas gina?

Witam się i Ja.Testowałam dwa razy i nawet już byłam u gina określił mi 2-3 tydz a z moich obliczeń wynika 5 tc i termin na 30listopada/1 grudzień ale wizytę mam 9 kwietnia znowu więc może dowiem się więcej.

Witam się i Ja.Testowałam dwa razy i nawet już byłam u gina określił mi 2-3 tydz a z moich obliczeń wynika 5 tc i termin na 30listopada/1 grudzień ale wizytę mam 9 kwietnia znowu więc może dowiem się więcej.

oo to podobnie jak ja- czekam z niecierpliwością na wizytę 9 kwietnia :)
miałam nawet do tego czasu robić betę, ale czy ja wiem.. poczekam chyba :D

Maua_She ja miałam już usg robione domacicznie i jest pęcherzyk tak więc cierpliwie czekam na 9 kwietnia i w piątek muszę iść robić wyniki morfologia,mocz itp.Także trzymam kciuki za Nasze wizyty.
Powiem Wam że mdłości mam straszne i co zjem to od razu zwymiotuje,zawroty głowy i aż słabo czasem się robi :baffled:

Hej.. ja niestety nie mam dobrych wieści. Beta 141 , 48godz później 330, wiec ok, ale...no własnie ale! Pęcherzyk nieregularny i źle się na to patrzy- mówi gin. Także powtórka z rozrywki chyba. No niestety...:(

Maua_She ja miałam już usg robione domacicznie i jest pęcherzyk tak więc cierpliwie czekam na 9 kwietnia i w piątek muszę iść robić wyniki morfologia,mocz itp.Także trzymam kciuki za Nasze wizyty.
Powiem Wam że mdłości mam straszne i co zjem to od razu zwymiotuje,zawroty głowy i aż słabo czasem się robi :baffled:

u mnie nic nie było widać- niby jakiś pęcherzyk, w dobrym miejscu.. ale pytanie czy coś się z niego wykluje :confused2: poczekam cierpliwie do wizyty, betę odpuszczę. Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona, choć czytając o Waszych dolegliwościach to się załamuję, bo u mnie praktycznie nic- zero mdłości, cycki nie bolą.. Tylko siusiam często- czyli w zasadzie tak jak w pierwszej ciąży! No nic, będzie dobrze :-)

Pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko :-)

Maua_She nie martw sie brakiem dolegliwości bo czytałam gdzieś ze nie każdy je ma na początku.No i to że np objawy ciąży mogą także być gdy np pęcherzyk pusty bez zarodka a czujesz się jak w ciąży więc to chyba nie ma reguły.
Ja też miałam tylko pecherzyk i okaże się co będzie ale także jestem dobrej mysli musi być ok.
A ja w pierwszej ciązy byłam pierwszy raz w 4 tyg i miałam już zarodek widoczny teraz poszłam szybciej ale jakoś tym się nie martwię na zapas co ma być to będzie.

madaaa trzymam kciuki aby było wszystko ok.

reklama
Baśka_28, ja w pierwszej ciąży pierwszy raz u gina byłam w 6tyg i już był zarodek i słyszałam tętno. Teraz nawet nie widziałam zarodka ale to w zasadzie był 2-3 tydz od zapłodnienia :-):-) więc wyrwałam się trochę za szybko do gina, no ale.. ja w gorącej wodzie kąpana haha :tak: 3 testy wyszły pozytywne choć na początku drugiej kreski trzeba było się doszukiwać ale z dnia na dzień ciemniała. Test z krwi też pozytywny, więc jestem dobrej myśli.. Mimo, że gin prosił mnie, abym się nie nastawiała, bo mimo rozpulchnionej macicy i "czegoś" niewiadomego na razie nie widać to ja i tak myślę, że to ciąża jednak :-)

Już niedługo.. już niedługo.. :-D

Do góry