Patanka, Michalina witajcie
Aniolek u mnie przy malych dzieciach to caly czas jest mnostwo rzeczy do zrobienia, ale z obowiazkami domowymi przystopowalam troche, z reszta maz mnie pilnuje, tesciowa tez i wiem, ze maja racje, wiec sie slucham
. A co do pytan znajomych i zmian w wygladzie to mam tak samo, znajomi, z ktorymi ostatnio sie widzialam zauwazyli zmiany we mnie, ze jestem inna i jak to okreslili promienieje i od razu pytania czy cos sie swieci, ale my narazie nikomu nie mowimy, wiec odpowiadam im, zem zakochana haha, a maz tylko usmiech. Nie wiem czy uwiezyli, ale nie dopytywali. Ale moj brzuch sie uwypuklil i caly czas jest zaokraglony, a wieczorami jakbym byla w 5 miesiacu i to nie uszlo uwagi znajomej ostatnio, bo mialam opieta bluzke
.
Koriander wspolczuje takich mdlosci, trzymaj sie
Dziub tak jak dziewczyny pisaly 8tc to dobry moment na pierwsza wizyte.
Moj maz pochodzi z UK, wiec wiem jak wyglada tamtejsza opieka nad ciezarna. My mieszkamy dalej, bo za oceanem. Tutaj opieka nad ciezarna czy to w czasie trwania ciazy czy porodowa czy poporodowa czy porod domowy to wszystko jest bez zarzutu jak dla mnie, zawsze bylam zadowolona. Wazne jest ubezpieczenie, chociaz traktuja wszystkie kobiety ciezarne tak samo i te z ubezpieczeniem i te bez. Przez cala ciaze sa spotkania z lekarzem i polozna, prowadza ciaze rownoczesnie. Pierwsza wizyta jest w 6-8tc (rozmowa, zakladanie ksiazki ciazy, badanie ginekologiczne, badania krwi, cytologia, mocz..), ale jest mozliwosc pojscia prywatnie na wczesniejsza wizyte i my tak wlasnie robimy i chodzimy prywatnie do ginka, a polozna mamy z przychodni. Jak sie chodzi do przychodni panstwowo to wyglada to tak, ze sa dwa usg na samym poczatku i pozniej kolo 20tc i nie na kazdej wizycie jest badanie ginekologiczne, dlatego wolelismy poszukac sobie prywatnego lekarza. Duza wage przywiazuje sie do badan, cytologia, krew mocz, probke moczu zanosi sie na kazda wizyte.. Wizyty sa co miesiac do 6 miesiaca, potem co dwa tygodnie, a w 9 miesiacu co tydzien. Chyba, ze sa jakies problemy to wtedy czesciej.
Pieknej niedzieli