reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

ja od rana wymioty i biegunka...wieczorem wypiłam mleko z miodem i nic to nie pomogło...w dodatku synek sie mi też rozchorował spał dzis do prawie 10 co się nie zdarza prawie w ogóle...w domu kurza ogarniam już mam tak dość że chce mi sie ryczeć...ubranka wyprane...latam z mopem scieram...przerasta mnie to wszystko :-(

mada gratulacje!!!!!

reklama
cosiek no właśnie ta moja dentystka jest chirurgiem przy tym, więc będzie musiała się zastanowić, co z tym zrobić... A co do kanałowego - ja nigdy nie miałam, a przeraża mnie sama nazwa heh W ogóle przeraża mnie wszystko, co związane jest z dentystą! Jej i brawo dla Pawełka - chciałabym być taka odważna na fotelu dentystycznym hehe
Tiluchna nic szałowego :) zwykłe podcięcie z pocieniowaniem :) ale i tak grzywkę po swojemu muszę hehe zgadzam się z Tobą, co do wymuszania i mam nadzieję, że wbec swojego dziecka będę potrafiła być konsekwentna :) grunt to nie świrować :)
Magda miałaś rację, fajnafryzjerka :) Dzięki! a w ogóle co u Ciebie? Wszystko ok? Dawno nie pisałaś?
smutnamama ja rzadko chodzę, bo często nie lubię efaektów hehe ale uwielbiam jak ktoś mi się "bawi" włosami :):):)
lucere a to pewnie efekty fajne...My właśnie nie chodzimy na tego typu filmy, bo żadne z nas nie lubi :)
a co do filmów, to ogląała któraś "chce się żyć?" Bo ja się wybieram, ale coś dotrzeć nie mogę :D:D:D
Aia, Polcia na pewno świetnie dacie sobie radę!
oreganoo no cześć Kochana, oj tak oby nudno było już do końca, choć u Ciebie koniec już niebawem :) :) :)
Jak ja zazdroszczę tym , które już mają 37 skończony ;D;D;D
Oregano Wspomniałaś o pasie i mi się przypomniało - zamówiłam wczoraj piłkę do ćwiczeń ;D;D;D może jeszcze w ciąży trochę poskaczę, a nawet jak nie to po porodzie planuję :-)
Ja na obiadek mam zupę pomidorowa i zrobię naleśniki ! Dzisiaj chyba wezmę się za sprzątanie szafek kuchennych w środku ;D taki ambitny plan, oby coś z niego wyszło :):):)

ananaska współczuję.... kuruj się...
Widać, że coś "wisi w powietrzu" bo kolejna osoba, która ma takie rewolucje...

ja się boję że zacznę rodzić za wcześnie...a tu w domu pobojowisko...:-(D musi pracować,bo taka ma pracę nie pójdzie nie zarobi...i wszystko na raty robi,na pomoc rodziny i znajomych liczyc nie ma co...ale to temat rzeka jesli chodzi o rodzine,a znajomi tacy że za darmo to nikt nie ma czasu...albo najlepiej jakby skrzynka piwa była do tej roboty...co już w ogóle odpada...wiec w takich chwilach widać że mozna polegać ale na NIKIM...:-(

mamuśka, ja też zawsze jak wracam od fryzjera to muszę lekko poprawić po fryzjerce grzywkę. Musi być po mojemu :-D
Piłka może przydać Ci się jak już dostaniesz skurczy a jeszcze nie wyjedziesz do szpitala. Skakanie i kręcenie biodrami pomoże dziecku wchodzić w kanał

Jutro idziemy do gin sprawdzić czy mała się szykuje do wyjścia. Jak na razie dokucza mamusi i tak się wierci, że boli mnie tam na dole, gdzieś w ujściu szyjki

Witam ...

Madaaa, wielkie gratulacje :-) z całego serducha gratuluję zdrowego synusia !!! pisz, jak 'wrażenia' :tak:
Malutka, zdrówka ... mam nadzieję, że łykanie wielkich tabletek pomoże :tak:
Ananaska, głowa do góry !!! na pewno wszystko uda się ogarnąć :tak: zdrówka dla synka ...
Polcia, wiem, że może być różnie, ale trzeba być dobrej myśli ;-) u mnie akurat pierwsze miesiące to była bajka ... malutka była baaardzo grzeczna i spokojna, a starsza zakochana w siostrze po uszy ... najwięcej uwagi wymagały w okresie, kiedy młoda zaczęła raczkować/wstawać/chodzić i pokazywać charakter ;-) ale starsza zaczęła w tym czasie być bardziej posłuszna, więc jakoś się to wyrównało :tak:
a teraz potrafią bawić się i śmiać godzinami - choć wiadomo, spięcia też się zdarzają

Mamuśka cieszę się, że Ci fryzjerka podpasowała, bo głupio bym się czuła, jakby słabo wyszło :p Nie piszę, bo słabo się czuję i tylko przeglądam co się dzieje.

Witam po długim weekendzie.Ja dziś wróciłam do domu od teściów.Wczoraj byłam na badaniu moczu i morfologi i dzią tylko krótka wizyta do położnej aby wypisać wyniki do karty i czekamy na poniedziałek:happy:

Widziałam nowy wątek tyle co weszłam.lecę Was czytac.:sorry:

ananaska dużo zdrówka.....kuruj sie:happy:

oregano powodzenia jutro:happy:

JoL fajnie jakby i tak było u nas....ale chyba lepiej nastwawić sie na gorsze i byc miło rozczarowanym niż na odwrót:-)

Baśka ale ci zazdroszcze :-p

reklama
madaaa o proszę, gratulacje!:-):-):-)

MamUśKaaa88 ojoj, też współczuję tej ósemki, nie ma to jak wredne zęby:no: ja chyba się nie dam kanałowemu, wolę się pozbyć zęba, niż tak się męczyć, a nikt mi nie da gwarancji, że znów go coś nie trafi:crazy:

cosiek pozazdrościć, moja sis ostatnio miała kanałowe i namęczyła się tak, że w końcu wyrwała zęba, moja kuzynka tak samo, znieczulenie nic im nie dało:no: ale takiego dzielnego synka gratuluję, w sumie to pierwszy raz coś takiego przeczytałam, u nas wszystkie dzieciaki się boją, a tu taki zuch! :-) a dentystka super babka!:tak:

malutka80 oby tabletki zadziałały:tak: ja tego leku szczerze nienawidzę, ale to dlatego, ze nasz lekarz na wszystko go przepisuje, tylko zależnie od dolegliwości i choroby dobiera dawkę, wielkie tabsy, a nie zawsze daja radę:no:

polcia88 tylko się nie przemęczaj przy tym sprzątaniu:tak:

ananaska współczuję dolegliwości i humoru, oby jutro był lepszy dzień!:tak: pocieszam, że u nas wszyscy chorzy, bo taki beznadziejny okres teraz, nawet mojego męża rozkłada:-( a sytuacji też współczuję, zawsze, gdy potrzeba pomocy, to nie ma na kogo liczyć, mam nadzieje, że jakoś dasz radę...

oregano ja znów w piątek idę sprawdzić co i jak, oby było wszystko dobrze i mam jednak nadzieję, że do terminu dotrwam:tak: powodzenia!:-)

Do góry