reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Dzieki raz jeszcze :-)
Polcia lepiej pozno jak wcale i super,ze jednak w domku :tak:
madaa gratki i ladnie synus sie pospieszyl :-)
Ag KrK obys wytrzymala w dwupaku:yes: udanej imprezki i nie forsuj sie zbytnio tym przygotowaniem
awunia widze po dentyscie nie jest zle :-)

reklama
Wow madaa gratulacje :-D ale Cię synuś zaskoczył. To Twoje pierwsze dziecko? Jak poród?

Tak, pierwsze dziecko. Wody zaczęły mi odchodzić od wtorku rano, pojechałam do szpitala, tam w kolejce czekałam (!), potem na porodówkę, kroplówka na wywołanie -nic-sen na sali przedporodowej-pierwsze lekkie skurcze-środa i kroplówka na wywołanie-OKROPNE NIE DO WYTRZYMANIA SKURCZE-nic-sen na PORODÓWCE, na łózku porodowym z ktg podłączonym i zastrzykiem przeciwbólowym (małe rozwarcie, prawdopodobnie rano cesarka)-czwartek rano kroplówka jednak i o 12 urodziłam mojego chłopca siłami natury.

Mimo,że wcześniak z 36t i 2d to dostał 10pkt:)i w drugiej dobie życia wypis:)

madaaa - gratulacje! :) najwazniejsze że zdrowy i ze wszystko poszło dobrze :) pewnie też sie nastresowałaś, bo to jednak 36 tydz. Powodzenia z maluszkiem :)

A ja własnie wrociłam z kina :D się z mężem wybralismy do Imaxa. A ja dzis kaleka bo mi sie chyba miednica zaczeła ostro rozszerzac bo stawy krzyzowo-biodrowe mnie bolą bardzo. Wiec kuśtykam jak to kobiety w ciąży i sie bujam chodzac.. masakra. Nie lubie tego :/

Cześć Mamuśki :-)
Ja w piątek mam wizytę i w związku z tym miałam zrobić badania moczu i morfologię, tylko, że ostatnio skleroza to siostra moja rodzona więc zapomniałam rano nasiusiać do pojemniczka i muszę jutro jechać jeszcze raz...
Za to że byłam dzielna podczas pobrania krwi kupiłam sobie w nagrodę ptysia :-D

DOMI dobra byłaś z tym ptysiem :-D

MADAAA ogromne gratulacje, super że wszystko dobrze się u Was skończyło, tu na forum jakaś dziwna cisza, pewnie hurtowo pójdzie ;-). Jeszcze Cię trochę pomęczę żebyś nam zdjęcie wstawiła

LUCERA najtrafniej opisałaś sytuację rozciągających się kości ja czuje się właśnie tak samo :-(

Awunia współczuję kanałowego... Mnie po porodzie czeka walka z ósemką, w której mam ogromną dziurę, a nie ma jak jej teraz podleczyć, bo jeszcze dziąsło jest na niej...;/;/;/ i chodzę tylko do mojej dentystki, a ta mi opatrunki zakłada na ząb...
madaaa gratulacje!!! jej to długo się pomęczyłaś od odejścia wód...
Polcia fajnie, że piszesz!! Doczytam tu i idę na wizytowy sprawdzać :)
lucere a na czym w kinie byliście? i mam nadzieję, że przejdą Ci te bóle... Mnie to czasem w pachwinach coś "ciągnie"
Domi i masz rację, nagroda się należy :):):)
Ja z poranną kawką podczytuję Was :) w tv brzęczy DDTVN, na 11 fryzjer, a patrzę przez okno iu wydaje się jakoś brzydko i ponuro ;/ ;)

MAMUŚKA Ty nie lecz tej ósemki tylko ją wyrwij jak urodzisz, tych zębów się nie opłaca leczyć, wiadomo stan zapalny trzeba wyleczyć, ale z zębem zapisz się lepiej do chirurga dentysty i po kłopocie. To i ta dodatkowe zęby które nam rozpychają szczękę i sa martwe i bardzo szybko się psują, roznosząc choroby na inne zęby, ja mam aż 4 ósemki i jak y=tylko któraś zacznie szwankować to ją usuwam od razu.

Czemu się boicie kanałowego??? Ja miałam z 5 lat temu leczony ząb i to z dużą ilością kanalików i byłam tak ładnie znieczulona że nic, a nic mnie nie bolało, siedziałam tylko z otwartą buzią i czekałam na koniec.

To muszę Wam napisać jak było wczoraj u dentysty z moim synkiem, zadzwoniłam o 12 do nowo otwartej przychodni stomatologii dziecięcej i tyle się dowiedziałam, że ażżżż takich małych dzieci nie obsługują
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
, no to wymyślili sobie przychodnie od siedmiu boleści grrrrrr. Odesłali mnie do Akademii Medycznej w Gdańsku, bo do współpracy z takimi maluchami potrzebna jest odpowiednia obsługa.
Odebrałam Pawła z przedszkola a on mówi: to teraz do dentysty mamo? Próbuje mu wytłumaczyć że nie udało mi się go zapisać na co on w ryk że go boli ten ząbek
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif
, wsadziłam go do auta i podjechałam do mojej dentystki, jej nie było była jakaś inna młodziutka, Paweł już się jej wgramolił na fotel, nawet nie zdążyła się zorientować i otworzył buzię, ona rozebrała mu kurtkę i powiedziała że to jej ulubiony pacjent. Przyjęła nas bez słowa i bez zapisów. Zaczęła mu dmuchać w ząbka, bo powiedziała że boli go od zbierającego się jedzonka, potem wsadziła mu to do śliny (a on ciągle zadowolony z szeroko otwartą buzią
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif
), potem się go zapytała czy może pozabierać z ząbka chore robaczki - Paweł jej tylko przytaknął głową, wywierciła mu wszystko w minutkę za jednym zamachem, młody z uśmiechem na twarzy, dała mu kubeczek z wodą żeby przepłukał i wypluł. Następnie powiedziała że założy mu plombę i może trochę na początku szczypać w język, Paweł się zgodził, faktycznie troszkę go zaszczypało, ale dzielnie to zniósł, wypłukał i Pani powiedziała że to już koniec, on chciał jeszcze
eek.gif.pagespeed.ce.6B5TFgnLti.gif
. Dostał w nagrodę helikopter nakręcany. Myślałam że będę tą babkę po rękach całować. Paweł zadowolony ząbek przestał boleć, mamy za miesiąc przyjść pokazać tą plombę bo pani mówiła że jest delikatna i może się wykruszy. Jestem mega zadowolona.

Witam sie z rana ..
Cosiek dzielnego synka masz bardzo, moj pierworodny dal sobie wiercic w zebie dopiero meszczyznie he he . Ale ostatnio prosi sie zeby isc z nim wyrwac jedybke bo mu sie rusza juz dlugo a stwierdzil ze druga mu tam rosnie i bedzie krzywa :-) i tez musze go zapisac do stomatologa a tak mi sie nie chce juz lazic. Po. Tych lekarzach... zreszta caly czas bym spala , niewiem czy tak szpital mnie rozleniwil, ale anemia tez robi swoje. Pozdrawiam i milego dnia dziewczyny..podczytam was pozniej bo oko.mi sie zamyka

Mamuśka - byliśmy na Thorze :D my właściwie do kina chodzimy tylko na tego typu filmy.. Thor, Avengers, Transformers i inne takie sci-fi ze statkami latajacymi w kosmosie... Mój mąż to lubi, i nzjaomy z którym bylismy. A ja chodze troche dla towarzystwa, choc przyznam że wczorajszy film to nawet śmieszny był :D Ja lubie bardziej psychologiczne, życiowe filmy i zdecydowanie wole je w domu ogladac pod kocykiem i z herbata :) Wiec tak robimy :)

cosiek - własnie takie jest wrażenie.. jak mi nie przejdzie samo to pewnie sprobuje zapiąć sobie taki pas pod brzuchem który trzyma miednice, cos w stylu pasa ciążowego.
I super że tak Cie syn zmobilizował do znalezienia mu dentysty i naprawde podziw dla niego że tak chętnie na wszystko sie zgadzał :) Szczesciara z Ciebie :)

reklama
Cosiek - i to sie nazywa full profesjonalizm!!! tacy lekarze wlasnie powinni byc - z powolania!!
a synek - no coz - ogromne gratulacje! twardziel maly:-D:-D

Mamuska
- cos szalowego na glowie bedzie??;-) :-D

Domi - hihi ja sobie takie nagrody funduje...eee.. prawie za wszystko :zawstydzona/y::-D:-D

a tak na serio to teraz sobie nic nie odmawiam - a w kij to - na tej koncowce chociaz te pysznosci mi sie naleza:-D

lucere - a na czym byliscie w kinie?? a z tymi koscmi to solidaryzuje sie:baffled:
aaa no to twoj maz by sie dogadal z moim mezem i synem :D:D:D:D moj syn ma nawet buty z Avengers :D
najlepsze efekty kinowe

madaaa - ogromne gratulacje!!!

obstawialysmy obstawialysmy a tutaj hops i kto inny:-D:-D:-D

Ag-KrK
- oj biedna z ta biegunka, zycze obys jeszcze te pare tyg wytrzymala:-D a przynajmniej do 18stki brata
no takiej imprezki nie mozna oposcic:-D:-D

smutnamama - no wlasnie, a gdzie oszczedzanie sie????:wściekła/y:;-) lepiej sie czujesz?
no i doczytaalam, oj tez cos wiem na temat ospalosci przy anemii.. mnie najbardziej przeraza gwaltowane oslabienie i goraco, trzesace sie nogi i oblewanie zimnym potem - te stany sa dla mnie najgorsze :/

no i niestety ale ja gdy moje scene robia w sklepie to konczy sie jednym - wyjsciem ze sklepu z pustymi siatkami:sorry:
absolutnie nie toleruje wymuszania

Vici - o jaaaaaaaaa ale mi zrobilas ochote na fasolke po bretonsku:szok::szok::-D

u mnie / Nas ;) nic nowego :tak: tu cos strzyknie tu poboli, tu jakis skurczyk tam jakis skurczyk :-D:-D
wlasnie sie objadam plackiem z rabarbarem :-p

dzisiaj bylam z moja przyjaciolka w szkole u dzieci przedstawic ja nauczycielom
w godzinie zero ostatnia rzecza jaka bede chciala robic to dzwonic do szkoly i informowac ze taka a taka osoba odbierze dzieci itd
wiec wiedza juz ze Kasia bedzie sie zajmowac dzieciakami w czasie kiedy bede w spzitalu i juz:tak:

zycze milego dnia:-D

Ostatnia edycja:
Do góry