reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Oregano jesli caly czas czujesz glod to jedz co 2h i dostarczaj kalorii, ale nie pustych, czyli zrob sobie zapasy warzyw i owocow i je zajadaj, np jakies marchewki (ja teraz wlasnie zajadam takie mini, zawsze mam je w lodowce), rzodkiewki, ogorki, takie rzeczy do chrupania, nie maja duzo kalorii, a jak sobie pochrupiesz to i z glodem powalczysz. Oprocz tego jakies jogurty, kefiry, biszkopty, herbatniki czy moze plauszki. Zupy warzywne, salatki owocowe, one syca, a nie zawieraja duzo kalorii.
A o slodkosci sie nie martw, wsluchaj sie w swoj organizm czego potrzebuje teraz :). Bo to tak juz jest, ze smaki i gusta sie w ciazy zmieniaja, ale potem to wraca do normalnosci.

reklama
witaminka2013 masz świętą rację (twój nick na pewno nie wprowadza w błąd:tak:) tylko ja nigdy tyle warzyw i owoców nie jadałam, więc muszę się "nauczyć" i wyjdzie wszystkim na dobre, fasolce zwłaszcza :-)
O tej godzinie jak teraz nigdy nie jadłam (21:30), ale idę coś wsunąć bo znowu mam ssanie...

Oregano smacznego :-). Wiesz, ja do zdrowego odzywiania przywyklam odkad sa dzieci, chociaz wczesniej tez lubilam warzywa i owoce, ale nie w takich ilosciach jak teraz. Ale fast foody, smieciowe jedzenie tez lubie. Wogole staram sie dla mojej rodziny sama gotowac, aby ich dobrze i wlasciwie odzywiac. Moj maz to miesozerca, dla niego mieso musi byc, ale tez dal sie przekabacic na witaminki :tak:. Warzywa i owoce w kazdym badz razie sa dobre na ataki glodu, troche pochrupiesz i glod zelzeje .
A moj nick no tak witaminka :-), a wzielo sie to stad, ze moj best friend, a dziela nas tysiace km teraz mowil na mnie witaminka, a ja na niego witaminek i tak nam zostalo :-).

Witam! Już duża grupa grudniowych Mam :) Ja wczoraj zrobiłam test wyszedł pozytywnie w przeciwieństwie do zrobionego 4 dni wcześniej. Póki co żadnych objawów, zachcianek itp. Potwierdzić pójdę do lekarza za około 2-3 tygodnie.

dzień dobry

ja w sobotę wrąbałam kebeba:-Dprawie pęklam...a teraz jem codziennie po 4 pomarańcze bo ak mnie naszlo..jak na tą porę roku są smaczne..

dzis chyba mam pełny 4 tc..zarz na suwak zerknę...ból jak na @ minał teraz kucia czuję:-) i dzis przed 6 na siku wstać musiałam...czyli dobrze sie dziać zaczyna:-)

Co tam Mamusie po weekendzie!

Witam serdecznie nowo dołączające mamuśki grudniowe, mamy sporo czasu by się poznać ;-) Ja w weekendy czuje się po prostu prefekt, a gdy przychodzi szara rzeczywistość tygodnia pracy i trzeba wstać o 5.00 to wymiękam. Normalnie coraz częściej zastanawiam się nad L 4. A jak to u Was jest?

reklama
Cześć Dziewczyny, mogę się przyłączyć? 3 testy pozytywne, dziś po pracy jadę na betę, boję się okrutnie, bo w czerwcu ubiegłego roku poroniłam, a o dziecko staramy się ponad 2 lata.

Do góry