reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

MamUśKaaa88 pewnie, że nie ma co się spieszyć ze sprzątaniem, tym bardziej, jak się cały czas coś robi :tak:

lucere nie ma to jak nowe meble:tak: można powiedzieć, że miałaś "zabiegany" weekend;-) ale ta tragedia na mecie...jej... i gratki wygranej na warsztatach, super sprawa!:-)

Marika30708 szok! Miałaś na prawdę ciężko po porodzie, straszne przeżycia i to "wyduszanie na siłę" malucha, to masakra:no: Ale teraz Ci życzę jak najlepszego porodu i najkorzystniejszego dla Ciebie, walcz o CC, podziwiam, że sie zdecydowałaś na drugiego maluszka po czymś takim...

Podziwiam dziewczyny, że pijecie kawę, ja tylko zbożową od czasu do czasu, ale mnie odrzucało na początku ciąży, a teraz się przyzwyczaiłam i nie piję, bo nie mam ochoty:-) Zresztą ja nigdy kawoszką nie byłam:tak:

vici faceci! :-) Ja mam w sypialni ciemne meble z jasnymi frontami i chociaż wyglądają fajnie, to...wrrrr...na ciemnych blatach ciągle zbiera się kurz i ciągle muszę ścierać, a jasne fronty, to też nie najlepszy pomysł, szczególnie że strasznie palce się na nich odbijają (niby się otwierają przy pomocy uchwytów, ale jednak..:wściekła/y:)....ale ważne, że mąż żyje;-);-)

smutnamama i dobrze mu tak, niech wie, jaki skarb miał przy sobie...

mamaktosia super wieści! :tak: I trzymam kciuki za wizytę, będzie ok:-)

-Aia- skąd ja to znam...a jestem mega niewyspana ostatnio, więc też współczuję:tak: u nas też słoneczko i cieplutko, aż miło:-)
Ag - KrK 89 zdrowiej szybko, ale widzę, że mimo choróbska pracowicie u Ciebie:-)

Ja dziś miałam masę załatwiania, zaliczyłam kilka urzędów i oczywiście dłuuuuuugich kolejek, masakra:wściekła/y: W jednej mnie tylko babeczka przepuściła przed siebie, bo reszta ma gdzieś kobitę w ciąży, a w innym znów jeszcze jakiś obleśny facet się wepchał przede mnie, niby o coś zapytać tylko, a mu nieźle zeszło, aż się ludzie oburzyli i się mu dostało...przynajmniej wszystko załatwiłam, ale ile ja sie po kibelkach olatałam, to szok...chyba mnie bierze coś z pęcherzem:baffled: Za to kupiłam pieluchy tetrowe w biedronie taniej i ręczniczek - rożek z myjką maleństwu:-) Jestem mega głodna, bo tyle co wróciłam, więc zmykam, mam nadzieję, że mniej więcej nadrobiłam:tak:

reklama
AgKrK właśnie, mogłabyś się wyspać trochę przed narodzinami Malucha :p
Awunia jej, może ne pęcherz... może Maleństwo uciska...aaa i ja też kupiłam ten ręczniczek;D A jaki bezczelny facet!
Ja w sobotę stałam w kolejce do łazienki, a przede mnie zaczęły się wpychać matka z ok. 10 letnią córką i zwróciłam i uwagę, że obowiązuje kolejka a ona do mnie, że jestem starsza niż jej córkai mogę postać! Ale się wkurzyłam! Nie dość, że i tak nie korzystam z żadnych pierwszeńśtw to jeszcze na bezczela się wpychają! Jakby jeszcze poprosiła to rozumiem, a takie coś mnie wkurza strasznie!

A dziś się nasprzątałam, bo już taki kurz był wszędzie, że nie wiem ;) i niby się nie spieszę hehe
Idę zjeść obiadek ;D

My dziś cały dzień w domu siedzimy bo pogoda jakaś paskudna :baffled:
Tyle co sobie zrobiłam małą drzemkę a mój zdolny synuś zalał mi pół łazienki wlewał sobie do nocnika i na podłogę a kot siedział i patrzył na niego..obojgu się oberwało:angry::-D

awunia,mamuśka ja odkąd jestem w ciąży to ani razu nikt nie udzielił mi pierwszeństwa w kolejce ani w banku,sklepie czy gdziekolwiek.Ludzie mają to za przeproszeniem w czterech literach:crazy:
Co do wysypiania się to Wam powiem że w pierwszej ciąży strasznie cierpiałam na bezsenność i może to dziwne ale jak Kamil przyszedł na świat to tak może z dwa tygodnie nie spałam a potem to tak się wysypiałam że można by rzec za wszystkie czasy.
Teraz za to się obawiam bo mówią że jak pierwsze spokojne to drugie może być krzykaczem a Kamil należał do spokojnych za to teraz nadrabia.
A jeśli chodzi o trzecie dziecko?hmmm nigdy nie planowałam trójki cud że dwójka będzie ale także nie zarzekam się że nie zdecyduję się na trzecie ..chęć posiadania córki silniejsza:sorry2: Wiec kto wie co może strzelić mi do głowy za jakiś czas:laugh2:

MamUśKaaa88 no właśnie już sama nie wiem, czy to dzidziuś czy pęcherz:-( Bo jak chodziłam między tymi urzędami, to dosłownie cały czas chciało mi się siusiu i chodziłam ciągle:zawstydzona/y: A teraz jak leżę sobie, to tego nie czuję już, może masz rację, zobaczę, czy będę czuć kłucia, bo przez dzień czułam i przez to myślałam, że to może to...ciąża to szalony stan, nigdy nic nie wiadomo, co od czego:-D no z tymi kolejkami już nie mam siły, mam nadzieję, że nieprędko przyjdzie mi w nich stać;-) W sumie lepiej choć trochę sprzątnąć, niż siedzieć w kurzu, ale się nie przemęczaj:tak:;-)

Baśka_28 mam takie samo podejście, jak za drugim razem też będzie syn, to się postaram trzeci raz o córcię, może się uda:tak::-)

Ostatnia edycja:
awunia wiesz ja nie mówię że sie zdecyduję na trzecie dziecko ale też się nie zarzekam że nigdy trzeciego nie będzie bo kto to może wiedzieć:happy2:
mamuśka ja aż tak długo próbować nie będę raczej chociażby dlatego że będą za mnie 2 cc :sorry2:
Kuzyn mojego męża ma 8 chłopaków i rok temu mu się córeczka w końcu urodziła:laugh2:

awunia uważaj na pęcherz, teraz łatwo o infekcję, przewianie itp. W Razie czego żurawina nawet herbatka ;-)
Ale mam zaciesz:D są nowe odcinki Chirurgów na kinomaniaku :-)
Baśka niezła gromadka! Nie wyobrażam sobie tyle dzieci w domu ;-)

Ag - Krk - ogladasz chirurgów?? ja po skonczonym Housie tez sie za nich wziełam, i jestem w połowie 8 sezonu :D teraz mam sporo czasu na ogladanie i szczerze mówiac czesto ogladam przy robocie kuchennej jak np obieranie dużej ilości jabłek itp :)

reklama
Ag - Krk - oj ja hopla napewno nei mam... nie mogłabym tego znów ogladać, a niektore odcinki to były wkurzajace wręcz. No ale dotrwam do końca napewno :) Dużo tego jest? To się w ogóle skończyło juz czy nie?

Do góry