reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Mamuśka - hihi, ja też dzis właśnie byłam w pracy zawiezc zwolnieni :D pojechałam o 10, wróciłam o 15 :D małe zakupy plus ploty i tak się zeszło.. ale na zakupy spozywcze to chyba coraz mniej sie nadaje.. zgrzewki wody i mleka muszę sobie jednak odpuscic..

mamaktosia, awunia - ja jestem co miesiac u dentysty i zawsze jest co robić.. czyli w sumei mniej wiecej co 2 tyg mam wizyte, a słodyczy mało jem, naprawde. Tak mi zęby leca :/

a propo leniwego dnia to biorę się za kluski leniwe na obiadek :D

Cześć babki :),

Jeny, u nas taki syf, że uświrknąć można. Ciągle siąpi, zimno, fu. Dziecię dom mi roznosi, pies się szwenda żebrząc o wyjście. Jak ja nie lubię jak pada, szczególnie teraz, mając Młodą pod skrzydłami. Słusznie porzekadło prawi, że w czasie deszczu dzieci się nudzą...

mamaktosia łazanki, mniam! Ależ bym zjadła. Zapodaj proszę przepis, bo uwielbiam, a wieki całe nie jadłam, bo nie umiem robić:sorry2:

szyszunia oooo, miodowy miesiąc się kończy:-D Czas pędzi!

mb89 u mnie też plan zakłada koniec października z szykowaniem rzeczy dla Bąbla:tak: Z córcią też tak zaczęłam. Z początkiem lipca. Wyszło idealnie. Liczę na powtórkę;-)

awunia zdrówka!!!

Piękna - a powiedz jak ta fasola , bo minutę temu miałam ją kliknąć :-D jest na allegro za 59 a w smyku 79 wychodzi praktycznie na to samo bo przesyłkę trza zapłacić i nie klikłam narazie ....

Pauletta - ja mam porobione wszystko przed ciążą , ale tego się już nie da odratowć , czeka mnie ksatracja :-D

Koriander - mojemu czasem sie tylko zdaża sypnąć , ale w ciąży jestem strasznie wrażliwa na takie uwagi i pamiętam je długo ...może nawet tydzień ;-):-D

Łazany : makaron gotuję , boczek ( ew kiełbaskę ) podsmażam , potem dodanę podsmażone grzybki lub pieczarki (dziś to były prawdziwki ) i cebulkę , a kapuchę kiszoną gotuję do miękkości . Do dużego gara wrzucam boczek , grzybki z cebulką , potem makaron , kapuchę , dodaję sól , świeżo mielony pieprz i magę , można dodać zasmażkę z mąki ale ja nie daję , mieszamy , doprawiamy i już ...

Czekam na chłopa patrząc na Bolka i Lolka z synusiem ...

mb89, ty to zawsze wrzucisz jakis smaczny pomysl. Czy te pierogi z kapusta i ziemniakami to jeden farsz czy dwa rozne?
mamaktosia, wrzyc ten przepisik w kulinarne , bo brzmi zachecajaco:-)

Ja juz upralam pierwsza partie ubranek, dzisiaj druga ale tylko dlatego ze moja pierwsza corunia rodzila sie w maju, teraz druga w grudniu. Musze wiec uzupelnic po czesci braki i zrobic liste z rzeczami ktore potrzebuje, bo kolezanki robia mi wkrotce baby shower

awunia kuruj się! Pod kocyk, herbatka z sokiem malinowym i niech mąż grzeje :-D
mamuska również miłego plotkowania życzę:-)
Ja dopiero co wróciłam miałam być na 14 by obiad zrobić jest 16 :-p ale na szybko zrobię tą sałatkę tylko zamiast kurczaka dodam mozzarellę. Kuzynka męża w 24 tyg. ciąży jest i ma niewiele widoczny brzuszek.. i nic nie przytyła jeszcze ma szczęście. Ja niby mam 7 kg na +, ale ja pulchniejsza byłam więc dla mnie i tak to dużo.. i tak patrze na swój suwaczek i.. jutro wkraczam w 30 tydzień wow! kiedy to zleciało!

a ja wlasnie padlam :-D:-D:-D

ugotowalam dzisiaj mloda kapuste na slodko z marcheweczka itd itd, dodalam do tego podsmazona kielbaske i sobie mysle.. oo! wlasnie.. zrobie do tego lazanki:-D wchodze na przepisy a tutaj... lazanki to odmiana makaronu:zawstydzona/y::-D:-D przepraszam za moja ignorancje ale ja serio myslalam ze to sie jakos robi samemu:-D

wiec dogotowalam tagliatelle i mam obiad;-)

reklama
niezapominajka1101 to jeden farsz.
Robie go tak:
Ugotowane ziemniaczki, pogniecione (np. jak zostaną z dnia wcześniej)
podsmażona cebulka i podgotowana kapusta kiszona. To wszystko mieszam, doprawiam pieprzem i trochę jeszcze solą. Lepię pierogi...a najlepsze są jak się potem odsmaża na patelni wcześniej ugotowane:) mniammmm polewam je uprażoną cebulką z tłuszczem:-D Zjadłam na obiad 20 szt...chyba pękne:)

Do góry