reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Mamuśka - hihi, ja też dzis właśnie byłam w pracy zawiezc zwolnieni :D pojechałam o 10, wróciłam o 15 :D małe zakupy plus ploty i tak się zeszło.. ale na zakupy spozywcze to chyba coraz mniej sie nadaje.. zgrzewki wody i mleka muszę sobie jednak odpuscic..

mamaktosia, awunia - ja jestem co miesiac u dentysty i zawsze jest co robić.. czyli w sumei mniej wiecej co 2 tyg mam wizyte, a słodyczy mało jem, naprawde. Tak mi zęby leca :/

a propo leniwego dnia to biorę się za kluski leniwe na obiadek :D

Cześć babki :),

Jeny, u nas taki syf, że uświrknąć można. Ciągle siąpi, zimno, fu. Dziecię dom mi roznosi, pies się szwenda żebrząc o wyjście. Jak ja nie lubię jak pada, szczególnie teraz, mając Młodą pod skrzydłami. Słusznie porzekadło prawi, że w czasie deszczu dzieci się nudzą...

mamaktosia łazanki, mniam! Ależ bym zjadła. Zapodaj proszę przepis, bo uwielbiam, a wieki całe nie jadłam, bo nie umiem robić:sorry2:

szyszunia oooo, miodowy miesiąc się kończy:-D Czas pędzi!

mb89 u mnie też plan zakłada koniec października z szykowaniem rzeczy dla Bąbla:tak: Z córcią też tak zaczęłam. Z początkiem lipca. Wyszło idealnie. Liczę na powtórkę;-)

awunia zdrówka!!!

Piękna - a powiedz jak ta fasola , bo minutę temu miałam ją kliknąć :-D jest na allegro za 59 a w smyku 79 wychodzi praktycznie na to samo bo przesyłkę trza zapłacić i nie klikłam narazie ....

Pauletta - ja mam porobione wszystko przed ciążą , ale tego się już nie da odratowć , czeka mnie ksatracja :-D

Koriander - mojemu czasem sie tylko zdaża sypnąć , ale w ciąży jestem strasznie wrażliwa na takie uwagi i pamiętam je długo ...może nawet tydzień ;-):-D

Łazany : makaron gotuję , boczek ( ew kiełbaskę ) podsmażam , potem dodanę podsmażone grzybki lub pieczarki (dziś to były prawdziwki ) i cebulkę , a kapuchę kiszoną gotuję do miękkości . Do dużego gara wrzucam boczek , grzybki z cebulką , potem makaron , kapuchę , dodaję sól , świeżo mielony pieprz i magę , można dodać zasmażkę z mąki ale ja nie daję , mieszamy , doprawiamy i już ...

Czekam na chłopa patrząc na Bolka i Lolka z synusiem ...

mb89, ty to zawsze wrzucisz jakis smaczny pomysl. Czy te pierogi z kapusta i ziemniakami to jeden farsz czy dwa rozne?
mamaktosia, wrzyc ten przepisik w kulinarne , bo brzmi zachecajaco:-)

Ja juz upralam pierwsza partie ubranek, dzisiaj druga ale tylko dlatego ze moja pierwsza corunia rodzila sie w maju, teraz druga w grudniu. Musze wiec uzupelnic po czesci braki i zrobic liste z rzeczami ktore potrzebuje, bo kolezanki robia mi wkrotce baby shower

awunia kuruj się! Pod kocyk, herbatka z sokiem malinowym i niech mąż grzeje :-D
mamuska również miłego plotkowania życzę:-)
Ja dopiero co wróciłam miałam być na 14 by obiad zrobić jest 16 :-p ale na szybko zrobię tą sałatkę tylko zamiast kurczaka dodam mozzarellę. Kuzynka męża w 24 tyg. ciąży jest i ma niewiele widoczny brzuszek.. i nic nie przytyła jeszcze ma szczęście. Ja niby mam 7 kg na +, ale ja pulchniejsza byłam więc dla mnie i tak to dużo.. i tak patrze na swój suwaczek i.. jutro wkraczam w 30 tydzień wow! kiedy to zleciało!

a ja wlasnie padlam :-D:-D:-D

ugotowalam dzisiaj mloda kapuste na slodko z marcheweczka itd itd, dodalam do tego podsmazona kielbaske i sobie mysle.. oo! wlasnie.. zrobie do tego lazanki:-D wchodze na przepisy a tutaj... lazanki to odmiana makaronu:zawstydzona/y::-D:-D przepraszam za moja ignorancje ale ja serio myslalam ze to sie jakos robi samemu:-D

wiec dogotowalam tagliatelle i mam obiad;-)

reklama
niezapominajka1101 to jeden farsz.
Robie go tak:
Ugotowane ziemniaczki, pogniecione (np. jak zostaną z dnia wcześniej)
podsmażona cebulka i podgotowana kapusta kiszona. To wszystko mieszam, doprawiam pieprzem i trochę jeszcze solą. Lepię pierogi...a najlepsze są jak się potem odsmaża na patelni wcześniej ugotowane:) mniammmm polewam je uprażoną cebulką z tłuszczem:-D Zjadłam na obiad 20 szt...chyba pękne:)

Do góry