reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

tiluchna hahahah, no jak się uprzeć, to możesz łazanki sama zrobić:-D

mb89 o ja! Też jestem pierogara, 20 lekką ręką bym wciągnęła:cool2: A ruskich to już na bank. Kocham:tak:

Właśnie wróciłam ze spaceru z córcią. Na placyku byłyśmy same:cool2: Plusy takiej pogody. Zimno, wieje, mokro...
Kupiłam Małej papcie, takie skarpetki podszyte skórką do chodzenia po domu, bo już trochę zimno jest. Jest zachwycona:-D Hahaha, cały czas je ogląda, przegląda się w lustrze, tupta w miejscu. Czad. Nawet nie wiedziałam, że Bąbel w tym wieku może się tak z ciuszka cieszyć:-D
Dzieciaki są obłędne!

reklama
angelika jej na myśl o tych placuszkach cieknie ślinka
koriander jak pranko?:) my za 1,5 tyg wymieniamy panele, więc jak się ogarniemy z bałaganem to też się biorę za pranie i prasowanie
Tiluchna pewnie, że możesz:) aaa, w sumie jakoś zapomniałam, że Ty nie w Pl ;)
Szyszunia faktycznie zleciało! Tak się wydaje, że dopiero co pisałaś, że niedługo wychodzisz za mąż, a to już prawie miesiąc ;)
lucere no to też posiedziałaś w pracy :)
Ja jak dziś wyszłam o 11.30 z domu tak wróciłam po 20 ;) Najpierw 4 godzinki w pracy posiedziała, a potem z koleżanką się spotkałam na kawę, ciacho i spacer ;) a spacer zrobiłyśmy sobie z Nowego Światu do Dworca Gdańskiego (to dla osób kojarzących wawę), tak czy siak nogi mi w dupkę wchodzą ;):):)

Aia ja też nie podejrzewałam, że taki maluch może tak się cieszyć nie z zabawki :) Ja dla siebie ostatnio kupiłam takie skarpetko-kapcie, tylko antypoślizgowe, ale właśnie do chodzenia po domku.

Mamuśka
ładny spacerek zrobiłyście, nie dziwię się, że nogi Ci w dupkę wchodzą :)

Witam się Piątkowo;-) znów mnie bezsenność ogarnęła.. mięsko na obiad się już rozmraża, dziś serwuję STROGONOWA a co się będę:-p. Muszę dziś domek ogarnąć na weekend bo jutro od przedpołudnia na dniach otwartych ujastka będę zobaczymy co ciekawego zaproponują:-D miłego dnia dziewczynki!:-)

Dzien dobry :-)
Aia no ladnie prawdziwa kobietka wam rosnie :-)
tiluchna no jak bys chciala to lazanki samemu mozna machnac ale teraz rzadko kto robi sam makaron :sorry2: Ja nieraz robie jak mi ciasta z pierogow zostaje to wlasnie wykrawam kwadraciki i mam swojskie lazaneczki :tak:

U nas dzis szaro,buro i do kitu.Dzis zaczynamy wywalac szafe z Victora pokoju i zrywanie tapet sie zacznie ...Kurcze tu w kilku pokojach we wneki mielismy wbudowane szafy,regaly i inne mebloscianki...u mlodego jest ostatnia i w koncu domek bedzie po naszemu.Victor doczekac sie nie moze i pomagac tez chce a my dalej nie wiemy co z podloga.Samemu panele ciezko polozyc a ja chyba nie za wiele pomoge,chyba,ze bede siedziec na podlodze i czekac a reszte mezus zrobi i tylko ukladac mu pomoge...

Vici - remoncik , u nie zazdroszczę , choć efekty będą napewno cieszyły , ale to sprzątanie .... to jest najgorsze , moi rodzice kładli drewniane panele na ściany i sufit i pyłki z cięcis paneli wychodziły jeszcze kilka mc po remoncie , ale za to jak ładnie teraz mają :tak:Ale tak jak piszesz będziecie mieli swój wymarzony domek :tak:
Aia - ja mam chłopaka to się ciuchami nie zachwyca , ale szwagierka ma córę , to już inna bajka , a wyprawa do przedszkola to prawdziwe wyzwanie , trzeba ubrać taką sukienkę żeby pasowała do spinek , pierścionka i papci , co nie zawsze jest łatwe ;-) ale jakie słodkie !
Ag-KrK - zjadłabym strogonowa , ale miałam nie dawno, ja robię szybszą " oszukaną " wersję z polędwicy wp , no chyba że na jakieś urodzinki itp to wołowinka musi być !
Baw się dobrze !
Mb 89 , Aia - ja też kocham pierogi , najbardziej ruskie ! A próbowałyście krokietów z ruskim nadzieniem ? pycha !

Ja dziś się lenię , bo wczoraj z m cały domek posprzątaliśmy , tylko zupę uwalę , tylko nie wiem jeszcze jaką , muszę w lodówę luknąć.....Jak m wróci z Krakowa to jedziemy po kołyskę !

Dziewczyny a widziałyście reklamę papieru toaletowego , chyba regina ? z tym gościem z tabletem ? " nie ma " jeśli reklama może być fajna to ta jest :-D a przynajmniej ostatnie sekundy . Papier ma przyszłość , przynajmniej w wc :-D

Ag koniecznie opowiedz pozniej jak bylo na tych dniach otwartych. ja dzis do rodzicow jade na caly weekend i nie bedzie mnie ;( a tak chcalam poogladac sobie ujastek..no ale innym razem...choc i tak u mnie najbardziej w gre wchodzi zeromski !...
[Bmamaktosia[/B] no ja i maz uwielbiamy ta reklame !!:) maz najbardziej, bo on przeciwny wszelkim nowinkom technologicznym;) nasmiewa sie ze mnie ze mam dotykowy telefon ..i ze co chwila cos se psuje;)

ja dzis wyjezdzam na weekend do rodzicow, takze mie nie bedzie. Musze jeszcze poodkurzac pozmywac..i spakowac sie troszke..obiadu nie robie. u mamusi zjem;)

Aneczka - baw się dobrze u rodziców , i smacznego obiadku :tak: A co do reklamy ...to jakbym swojego m widziała :-D bo on ma wszystko dotykowe , bezprzewodowe i w najnowszej technologii :-D i śmieję się że też mu tak tableta wsunę jak mu się papierek skończy :-D

Matko wlasnie ogladnelam w ddtvn o suplementach diety dla dzieci jestem w szoku :szok: Ja akurat nie podaje mlodemu nic,doslownie nic a nic ale nawet nie wiedzialam,ze te suplementy nie sa wogole badane.Ktos poda sklad i tyle juz w aptekach czy sklepach mozna kupic :szok: Victor tez nie je wszystkoego i wiekszosc warzyw i owocow kluje w zeby ale soki owocowe i te co jada je czesto bo staram sie zrobic tak aby choc troche zjadl tego co zdrowe.Normalnie az ciarki przechodza.
mamaktosia a ja lubie remonty moze jakas dziwna jestem ale tak juz mam :-D A przy kupnie domu kupilismy tez duzo sprzetu pomagajacego przy nim.Nawet przy gladzi nie bylo katastrofy,na drzwi naklejaismy drzwi remontowe z suwakiem a szlifowalismy jakias tam specjalna maszynka podlaczona pod odkurzacz budowlany...A efekty skonczonej pracy zrobionej wlasnymi rekoma jest piorunijacy
Reklama z tabem jest super hehehe usmialam sie na maksa az meza na nia wolalam! No i jesli chodzi i strojenie sie to Victor jest jak baba :-D wybiera,przebiera ja mu moge cos sama kupic ale na szczescie znam jego gust i jak do tej pory trafiam.Buty to obowiazkowo jak idziemy kupic to on wybiera ja tylko przytakuje albo odmawiam jesli cena mi sie nie widzi.Tak juz mamy jakos jak skonczyl 3 lata chyba:baffled: Pamietam,ze butow nie chcial rzadnych zalozyc az w koncu kazalam mu pokazac ktore by chcial...wtedy uswiadomilam sobie,ze nie tylko z dziewczynkami moze byc problem :rofl2:
Aneczka milego pobytu u rodzicow :-)

reklama
vici też lubię remonty, ale jak już posprzątane mam i podziwiam rezultaty:-)
mamaktosia też robię "oszukanego", ale i tak smakuje wyśmienicie:-D masz prawo do lenienia się, pochwal się kołyską jak wrócicie. Kurcze ja prawie TV nie oglądam muszę zobaczyć tą reklamę skoro dobra jest:-p
Aneeczka zdam relację oczywiście, udanego pobytu u rodziców życzę i smacznego maminego obiadku!:-)

Do góry