reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Hej - witam Grudnioweczki w ten.. no.. ee.. niesloneczny dzien:sorry2: leje za oknem i bryy chlodnawo:confused2:

Basiu - a jaki to jest bol ktory odczuwasz??? mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok :tak:
super zakupy:-D ja tez przez ostatnie pare dni zrobilam mega przeciew w jesienno zimowych butach i kurtkach i tak oto - dzieciakow zimowe wszystkie do oddania bo za male:confused2: wiec trzeba bylo na pozadne zakupy sie wybrac:tak: ale toz sama przyjemnosc potem ich miny widziec:-D

* ja tez nie jestem za cateringiem:no: moje dzieciaki od 9 miesiaca zycia w zlobku, zlobek musial miec kuchnie, kucharke, wszystko robione na miejscu, odpowiednio duza sale do zabaw i ogrod, owszem placi sie wiecej ale moje dzieci spedzaly tam po 9h dziennie - taki drugi dom - musial byc na tip top:tak:

jak starsza chodzila do szkoly i zostawala w swietlicy to tez tam na miejscu wszystko robili :tak:

JoL - ojej, zapalenie ucha:szok: biedactwo, bardzo musi bolec :zawstydzona/y:.. zdrowenka dla corci:tak:

MamUsKaaa
- o jaaaaaaaaa... chalka!!! wieki nie jadlam:szok::-D no nie... zawsze sobie narobie apetytu na tym forum:-D:-D:-D:-D

ja wczoraj zrobilam muffinki ze sliwkami i ciasto sliwkowe;-) dzieciaki mi pomagaly:-D i dzisiaj dumnie zabraly muffinki do szkoly:-D

Angelika
- ja jak zaczelam robic zakupy to myslalam ze sie wyrobie ze wszystkim a tutaj od ostatnich 3 tyg nic:zawstydzona/y: w sumie to polowe rzeczy mi jeszcze brakuje:sorry2: kurcze musze sie zaczac streszczac:-D

* hehehe, to widze, ze polowa z Was pozna sie na warsztatach:-D tylko sluchac mi tam i sie uczyc a nie gadac:-D:-D:-D fajnie! a szpitale macie tez te same?

powiem wam, ze jak bylam na forum przy pierwszej corci to 3 laseczki byly z Gdyni i razem spotkaly sie na porodowce:cool2::cool2: smiechu bylo co niemiara:-D

mamaktosia - wszystkiego wszystkiego Naj!!!! przede wszystkim zdrowia dla Ciebie i Maluszka:tak: szybkiego i nieskomplikowanego rozwiazania, oraz wszystkiego czego pragniesz:tak:

* a ja z zakupow moze nie konkretnie dzieciecy:sorry: ale dzisiaj kupilismy suszarke do ubran:-D
tak sie ciesze bo juz mam dosyc tych suszarek 'manualnych' porozkladanych po jadalni:wściekła/y:

a tutaj ciach - stoi sobie kolo pralki, 120min i mam wszystko suchutkie i pachnace:tak: teraz jak dojdzie 3 dziecko to sobie nie wyobrazam co to by bylo:szok:

pozdrawiam !!!

reklama
Hej kochane...

Wkoncu mam neta i mam jak do was pisac bo mnie normalnie nosiło juz od kilku dni....
Zeszly tydz nic nie pisalam bo bylam w trakcie pakowania itp bo jestem w pl....ale czy sie cieszyc to nie wiem bo mala mi zachorowala pogoda do bani mam nadzieje ze sie polepszy bo depresji dostane...
Ostatni tydz was podczytywalam jak bylam jeszcze w domu ale nie mialam kompletnie czasu na pisanie a od niedzieli walczylam z netaem zeby sie w jakikolwiek polaczyc i dopiero wczoraj mi sie udalo :D:D:D Wiec jestem szczesliwa ze moge z wami byc bo mam duzo czasu i sie nudze :D:D

Nap szybko co u mnie tu a potem juz na bierzaco w osobnych watkach..
Bylam w zeszly wt u dr kazala mi jechac do pl ale musialam brac leki na rozrzedzenie krwi przez 5dni i jak bede wracac to znowu mam brac ogolnie ok mala sie ladnie rozwija widzialam ja na 3D jest slodziutka :)
Wazy juz tzn wazyła 940g moj maly kklocuszek:)))
POtem w zeszly czw mialam krzywa cukrowa pierwszy raz to pilam bo w pierwszej ciazy nie mialam tego badania i myslalam ze zdechne przez reszte dnia mialam taka zgage ze nie wiedzialam co z soba zrobic ale badanie wyszlo chyba ok bo na drugi dzien nie dzwonili:)))

Ogolnie jest ok podroz zniosłam ciezko ale dałam rade....teraz wypoczywam odwiedzam rodzine i robie mega zakupy dla malutkiej imie juz wybraliśmy wiec jest ok....mam nadzieje ze u was wszystko w porzadku lece nadrabiac co pisałyście:)))
Wkoncu moge spokojnie na luzie wrócic na forum
: Rofl:: Rofl:: Rofl:: Rofl:: Tak:: Tak:: Biggrin2::-D:-D:-D:-D: Rofl2:: Rofl2:: Rofl2:: Rofl2:

Ja tez zaszalalam, kupilam sobie kiecke, taka ze bede mogla w niej pomykac po ciazy, spodnie na yoge, bo te ktore mam zjezdzaly z tylka, spodenki i kilka bluzek z krotkim rekawem. Goraca bedzie na pewno do listopada wiec musze miec kilka szmat.
Dla mojego malutka chce tez cos kupic ale musze jeszcze poczekac bo mam kupony na dzieciece ubrania (ja z tych zeruja na obnizkach i zbieraja kupony)

oregano no tak, na Białołęce macie dużą konkurencję, więc wierzę, że ceny mogą być nieco niższe, ale generalnie to jest tak, jak dziewczyny pisały, rosną bardzo wraz ze standardami...Osobne sale, odpowiednio przystosowane kibelki, kuchnia własna, ogródek itd.

Mamuśka sama nie znoszę kateringu i dziecku bym go nie dawała. Nie ma mowy, żeby codziennie jadło odgrzewane, niezbyt świeże jedzenie. Niby są wymogi odnośnie kateringu dla żłobków i przedszkoli, ale to pic na wodę, bo tak naprawdę nie sposób sprawdzić jak jest to jedzenie na co dzień podawane i transportowane.
Kuchnie w placówkach dla dzieci są pod ścisłym nadzorem, mają swój program dietetyczny, kucharki odpowiednio przeszkolone itd.

Baśka mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze:tak:

JoL O! Ileż bym dała, żeby Młode się do państwowych placówek dostali...U nas warunki w nich są naprawdę super:tak:

tiluchna królestwo za suszarkę miejsce na nią!!! Dobry zakup, naprawdę się przydaje z tego co słyszałam, nikt nie narzekał na tę inwestycję:tak:

Baśka fajnie, że zakupki udane. Ja poczekam na wypłatę i może też się wybiorę po jakieś ciuszki dla siebie :) No mam nadzieję, że wszytsko będzie ok po tej wizycie...
oregano no myślę, że bez :)
tiluchna co tam chałka, ale te MUFFINKI :) mniam, chyba będą grane, z czekoladą :D (ale dopiero jutro, żeby przed glukozą się nie naobjadać :) )
Z tego co mi się wydaje to szpitale inne, bo ja na Inflanckiej, a któraś z dziewczyn w bródnowskim lub bielańskim jeśli się nie mylę ??? (Oregano, Magda poprawcie jak się mylę:) )
Ja mam niby funkcję suszarki w pralce, ale raz skorzystałam i to jednak nie to samo...Jakoś mi dziwnie pachniało to pranie, ale może pewnie taka suszarka tylko suszarka lepiej się sprawuje :)
Awunia no ja kojarzę, że Ciebie ost słońce motywowało, a mnie już drugi raz chmury :)
Pomyłam wszędzie okna, posprzątałam łazienkę, wszędzie kurze i podłogi :D Zaeaz biorę się za obiadek dziś ziemniaczki, pieczony sum i buraczki :) Jest też wczorajsza ogórkowa :)

tiluchna - dzięki :-) zazdroszczęci tej suszarki , ja mam takie małe mieszkanko , że odpada , jak będziemy kuchnie zmieniać to nawet ze zmywarką bieda będzie , ale ja mamna nią pomysł ;-) A jak się czujesz kochana skórcze ustały ?

Awunia - ja też jakaś zkapicała jestem , może dlatego że w nocy zamiast spać kłuciłam się z m , od 22 prosiłam żeby eco włączył na telewizorze i przyciszyL bo chce spać i tak średnio co 20 min o 24:30 wybuchłam jak bomby w jego filmie i tak go zjechałam że mi potem wstyd było i nie mogłam zasnąć ...

Basiu - no to poszalałaś . Ja też muszę się wybrać na zakupy dla starszego synusia , bo tak mi poszedł w szerz i w zdłurz że szok , przez wakacje ... przytył 3 kg i urusł prawie 3 cm , i mój 5 latek wygląda jak 7 latek ... A co do wizyty to trzymam kciuki , będzie dobrze !

Mamuśka , Aia -mój młody chodzi do państwowego , ale nie narzekam , jedyne co mi ciut przeszkadza to to że przesadzają z dyscypliną ... trochę jak w prl , rączki za krzesłem , rączki na stoliczku , zeszycik prosto , cisza na morzu itp ...ale jedzonko super, gotują 4 kucharki , pieką podwieczorki , ciasta , babki , drożdżówki ...za ten mc do zapłaty za 5 h dziennie mam 86 zł ...jak chodził na 8 h to ok 140 ....

polcia88 ale się u Ciebie dzieje :tak: Podróż, zakupy, badania, odwiedziny u rodziny....wszystko na raz :tak: Ty masz dopiero energię;-) gratki zdrowej córci:-):-)

niezapominajka1101 ja też łowczyni promocji, w Rossmanie mam kartę Rossnę, w innych sklepach obczajam ulotki promocyjne i tak sobie kupuję na przecenach itp.;-)

MamUśKaaa88 zazdroszczę, też bym chciała ogarnąć chałupę:-) ale jak mamy mieć to malowanie, to nawet piętra nie ruszam, bo potem i tak będzie syf:no: ale coś tam porobiłam mimo to;-)

mamaktosia ja Ci powiem, że też bym mojego zjechała, a co:-) przecież masz prawo się wyspać, szczególnie teraz, a jak spać, jak Ci coś dudni od telewizora...nie miej wyrzutów, niech też pomyśli o tym, że nie jest sam w pokoju:tak::tak:

reklama
Cześć dziewczyny chyba wszystkiego nie nadrobie. Dwa dni nie byłam na forum, a tyle do czytania:-)Nie odpisze każdejz osobna, bo od wczoraj pucuję domek, zostały mi tylko nieszczęsne okna, ale co chwilę pada...moja cukrzyca jest przedziwna, cukry w normie nawet po słodkim - nawet glukometr zmieniłam, bo już myślałam, ze popsuty. Muszę się jakoś zebrać do diabetologa, ale jak mu sie przyznać, że pomomo zaleconej diety wsynęłam parę razy słodkie i wyniki były ok?:-)ja to jakiś dziwoląg jestem:-)dziś narobiłam gołąbków i upiekłam schabik-jakaś wena na gotowanie mnie dopadła...Mała nadal nie rozpieszcza mamusi kopniakami-czują ją jak sie położę, bo w ciągu dnia to wcale:no:coż tłumaczę to sobieże jest damą i nie wierzga nogami na prawo i lewo:-)w poniedziałek miałam takie szybkie usg serducho ok, mała leży głową w dół. Za dwa tygodnie w 30TC mam usg szczegółowe-ciekawe ile waży ten mój pączuś:-)miłego dnia dziewczyny!

Do góry