reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Magda w takim razie do zobaczenia na warsztacie :)
Szyszunia ooo Ty będziesz pierwsza, to zdasz relacje, czy warto iść :)
Ag Krk no ja właśnie dziś miałam się wziąć za te w salonie, ale pada ;D
cayoka najlepiej duszkiem :) Ja wybieram się jutro na tą słodką przyjemność:)
aquarinka to Smerfetka pewnie się męczy i nie daje wypocząć ;/ Trzymam kciuki, żeby szybko wyszły :)
Ja to mam jakieś problemy z zasypianiem ;/ w nocy standardowo budzę się na siusiu :zawstydzona/y: no, ale jak już wstnę to jest ok :) Właśnie zjadłam z pół chałki z masłem na śniadanie - pychaaaa :)

reklama
Cześć :),

U nas jest zimno jak pierun, pokapuje, wieje. Brrr. Zazdroszczę wszystkim, którzy mają szansę na słońce dzisiaj i jesienne ciepełko, u nas się nie zapowiada nic a nic.
Mam nadzieję, że uda się nam wytarabanić na spacer jakiś chociaż. Nie znoszę przymusowego siedzenia w domu.:confused2:

KMB super, że się Wam z przedszkolem udało:tak: Ja już teraz czuję, jakie będą u nas jazdy. Bardzo mi zależy mi państwowych placówkach, więc tym bardziej. Póki co o żłobku musiałam zapomnieć, bez szans na miejsce.

oregano 700-800 zł za prywatne przedszkole? Dobre ceny macie:tak:. U mnie poniżej 1200 nie schodzą opłaty, z wyżywieniem oczywiście.

cayoka nasz Mały też się uspokaja zawsze, jak mąż kładzie dłoń na brzuchu, zawsze mnie to intrygowało, czy taki małe Bobo wyczuwa czyja to ręka je gładzi;-)

Mamuśka o matko! Ależ ja mam dzisiaj smaka na chałkę:szok:

Bry ...

u nas po jednym ładnym dniu dziś znów zimno i paskudnie :eek:

fajnie, że udało Wam się zapisać na warsztaty :tak: ja nawet nie próbuję, bo i bez tego cierpię na chroniczny brak czasu ...

mamaktosia, ja też spóźnione, ale najlepsze życzenia :-)
Aia, :shocked2: strasznie drogie macie przedszkola ... w Krk prywatne zaczynają się już od 550-600 zł, choć oczywiście są i droższe ... ponad 1000 trzeba zapłacić za żłobek ...
Ag-Krk, &&& za wizytę ... daj znać po ...
i przykro mi z powodu dziadka kuzynki

Aquarinka, zdrówka dla małej ...
ja też miałam nadzieję, że moją atakują piątki, ale niestety to 'normalne' zapalenia ucha :-( zębów ani widu, ani słychu ...
starsza w jej wieku dawno miała już wszystkie zęby i nawet nie zauważyliśmy kiedy wyszły

oregano, Jol, Aia no to i mnie tak od 500- 600zł, ale top od wawą. A to Oregano jak można wiedzieć w jakiej dzielnicy Wawy mieszkasz, że tak tanio? :)

Mamuśka, Jol wiecie, nie wiem, może są i jakieś tańsze. Na pewno są tańsze niepubliczne, bo one jakieś dotacje często mają. Na Ursynowie takie klasyczne prywatne, które fajnie się prezentowały i mogły "pochwalić" wykwalifikowaną kadrą i kuchnią (dla mnie katering nie wchodzi w grę) to właśnie koło 1000 z hakiem najmniej za 5 dni w standardowych godzinach pracy z wyżywieniem.
Żłobki zwykle jeszcze droższe...

Aia, przy takich wymaganiach, to rzeczywiście cena ma prawo być wysoka ... niestety u nas większość prywatnych przedszkoli i żłobków to zaadaptowane lokale mieszkalne/użytkowe, bez kuchni, bez ogrodu, z ciasnymi salami ... kadra też pozostawia wiele do życzenia, a grupy często są łączone ...
dlatego mi bardzo zależało, żeby dziewczynki poszły do państwowego żłobka, bo tam są oddzielne, przestrzenne budynki, wykwalifikowana kadra, kuchnia na miejscu i duże podwórka/ogrody ... nie mówiąc o cenie :tak:
na szczęście udało się nam dostać i jetem bardzo zadowolona :tak: młody też pójdzie do państwowego żłobka ...

Hej Dziewuszki:-)

Ja dziś spałam jak zabita, ale nie czuję się wyspana tak jak wczoraj:-) Pogoda znów beznadziejna, więc zabiorę się za wynoszenie rzeczy z szafek z naszej sypialni, bo malowanie od weekendu rusza...tak, to pewnie coś posprzątam znowu:tak:
Jutro idę na zakupy dla maluszka, już się doczekać nie mogę:tak:

Sorki, że nie odpiszę teraz każdej po kolei, ale biorę się za robotę, bo zaraz się rozmyślę;-) Mam nadzieję, że żadnej nie będzie dziś bardzo głowa boleć, bo podobno dziś najgorszy dzień w roku, jeśli chodzi o ciśnienie...

Miłego dnia:-)

Aia no Ursynów generalnie jest chyba drogi! Tańsze w Wawie mogą być obrzeża. Ja w Legionowie mieszkam, więc mniejsze miasto to i cena nie może być warszawska. A czemu nie catering? Pytam tak z ciekawości, bo sporo osób właśnie się broni przed cateringiem :)
awunia mi coś ostatnio sprzyja niepogoda ;D Wzięłam się za mycie okien :D
teraz mała przerwa na podczytanie forum i dalej uciekam za robotkę się wziąć :)

Witam.Ja po zakupach i nawet bardzo udanych.
Sobie zakupiłam dwie pary spodni takich rurek na teraz i pózniej co by były gdy brzuszek już zniknie,sweterek,małą torebkę i botki.
Kamilowie bluzę ciepłą,kamizelkę puchową,dwie czapeczki i jeszcze muszę mu jakieś adidaski kupić.
Mąż tylko spodnie dresowe dostanie:sorry:

Jutro mam wizytę u gina i trochę się boję bo nadal odczuwam bóle brzucha ciekawa jestem co mi powie:confused2:

reklama
magda88, mamuśka, to widzimy się na warsztatach :-)

Aia, Mieszkam teraz na Białołęce i te ceny to wyczytałam z reklam na plakatach więc to mogła być cena np. bez wyżywienia i zajęć dodatkowych. Ale słyszalam że znajomi płacą właśnie 800

Do góry