reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Dziewczyny wpadłam na chwilę z ciekawości sprawdzić co tam na październikowych mamach ... a one się rozpakowywują ! o matko , coraz bardziej dociera do mnie że to już niedługo :szok: i wracają wspomnienia z sali porodowej :szok:

reklama
mamaktosia - tez mam juz cykora:-)zwiedzilam w weekend porodówkę i wygladała jak skrzyżowanie sali gimnastycznej z salą tortur:-)liny do wieszania się (nie dosłownego haha) przy parciu w pozycji wertykalnej, krzesło do parcia w kucki, piłki, drabinki, worki sako, materace - no milusio, czyściusio, położne uśmiechnięte - ale stresik jest:-):-)od ćwiczeń zaproponowanych w szkole rodzenia na wzmocnienie rzepony mam meeeeeega zakwasy więc coś czuję, że lekko nie będzie:-)
Dziewczyny niby po 28 tygodniu zapisuje sie ruchy dziecka (ilośc i godzinę), grunt by ich było razem 10 od godziny 9 do 21...prowadzicie taki dzienniczek?

Dziewczyny czy kupować teraz laktator?
Chce karmić piersią, ale wiadomo czasem będę musiała wyjść chociażby do lekarza/dentysty, wiec odciągnąć chyba trzeba, dwa czy takie mleko się zamraża czy tylko do lodówki w pojemnikach i na jak długo, i jak to grzać, w podgrzewaczu?
Zielona jestem
embarrassed.gif

Jakieś mnie takie dziwne pytania naszły i czuje się zagubiona
eek.gif

Ja nie zapisuję , z młodym też nic nie zapisywałam , chłopaki moje to się ruszają na okrągło , więc raczej chyba nie ma potrzeby , usg ciężko zrobić :-D raz synuś mało się ruszał to pojechałam na usg , było wszystko dobrze ale to było w 9 mc ciąży ...

Piękna - no ja polecam używałam przez rok , miałam avent , sprawdzałam też elektryka ale jakoś wolę ręczny , teraz kupiłam też taki malutki i prosty do szpitala chyba za 8 zł w aptece , w moim szpitalu jest psychoza naturalnego karmienia , więcdo laktatorów podchodzą średnio , mówią że twój laktator to twoje dziecko :-D w necie są takie tabelki ile można przechowywać mleczko , inaczej w lodówce , zamrażarce lodówki inaczej w chłodni takiej - 18 C inaczej zdrowe dzieci inaczej chore ... ja robiłam tak w lodówce 24 h w zwykłej zamrażarce max tydzień zgodnie z zasadą pierwsze weszło , pierwsze wyszło , mroziłam w pojemnikach avent i w jednorazowych woreczkach do pokarmu zapisując datę, a rozmrażałam w letniej wodzie max 40 C i mały żyje ;-)A przez pierwsze 2 mc w zamrażalce było tyle mleka że nie było miejsca na nic innego :-D

Zazdroszczę Wam dziewczyny takiego zapału do porządków itp., jaki dziś macie, ja się byczę cały dzień bo mnie pogoda dobija, zimno, leje, wieje i ciemno, że szok:no: Chyba mam dziś zły dzień, bo wszystko mnie denerwuje i dobija:-(

Baśka trzymam kciuki, żeby obyło się bez chirurga! Może u teściów uda Ci się trochę odpocząć!
mamaktosia ja na szczęście jako pierworódka nie mam wspomnień z sali porodowej, więc póki co to jestem dobrej myśli: "wchodzę, rodzę i wychodzę":D I się doczekać już nie mogę:)
Szyszunia ja właśnie też mam dylemat, ale kupię chyba taki ręczny, żeby nie wydawać nie wiadomo ile kasy, a nie wiadomo, czy się przyda
Ania ja jeszcze nie przekroczyłam 28 tyg i nie wiem...a jaka jest norma? 10 ruchów na godzinę???? :zawstydzona/y:
awunia no ja dziś mam naprawdę mega porządkowy dzień, a i tak mam wrażenie, że ciągle jest bałagan :p

reklama
MamUśKaaa88- 10 ruchów na cały dzień:-)u mnie Mała jest leniuchem, a moze jej położenie sprawia, ze mało ją czuję. Leży głową w dół więc kopie w górę:-)wczoraj na usg ssała palec - leniuszek obżartuszek mi rośnie. Ja kupiłam laktator Medeli - niech sobie będzie na wszelki wypadek:-)przecież nachomikować zapasów mleczka dla Małej trzeba:-)

Do góry