reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witam i ja

Tiluchna trzymam mocno kciuki, zeby skurcze przeszły i nie wróciły conajmniej do listopada! Jezeli mozesz to daj znac jak twoja sytuacja, jesli chcesz mozesz podac mi swoj nr tel. żebysmy tu nie osiwiały :tak::tak:

vici niezła jestes z nadrabianiem, szacunek :-)

Baska zdrówka dla maluszka, a nadal się skarzy ze go boli ucho?

reklama
vici ! widzę bezbłędnie nadrobiłaś zaległości , podziwiam że ci się chciało ! Dzięki :-)
Aneczka - ma to po tatusiu ;-) taki pech że mi się miły i przystojny mąż trafił :-D a nasi klienci to ....głównie klientki to się mały uczy :-D akcja z kondomem jak dla mnie pozytywna , my z mężem w bardzo młodym wieku skonsumowaliśmy związek , mąż też miał przy sobie w tedy popularną prezerwatywę London , kupioną przez jego tatę specjalnie dla niego w sex shopie ;-)A teście są bardzo wierzący .... ale po co taka obłuda , i tak wiadomo że po jakimś czasie ludzie zaczynają się ...tulić :-D lepiej z gumką niż 16 latka w ciąży ...

Koriander - myślŁam o tym samym !

A co do posiadania syna to sprawa jest prosta do pilnowania tylko jedna persona - syn , a przy córce - trzeba pilnować całe osiedle :-D wyczytane na fb....

mamaktosia a to nie jedyny plus posiadania synka :-D Synowie jeszcze nie wydają majątku na ciuchy i kosmetyki, przynajmniej moja teściowa tak uważa, bo ma 4 synów ;-)

W sumie lepiej, że młodzież używa prezerwatyw i innych środków, niż gdyby mieli to robić bez świadomości:tak:

vici jesteś mistrzynią nadrabiania :tak: my po rocznicy ok, świętowaliśmy troszkę, ale nie tak jak pierwszą;-) i dziękuję za życzenia:tak:

Cześć babeczki :),

Ja od 6 rano na ciągłym biegu...Teraz przysiadłam dopiero, jak Mała spać poszła. Napiekłam naleśników, udusiłam jabłuszka z cynamonem i liczę, że moje dziecię zje choć troszeczkę tych specjałów. Mamy ostatnio niezłe jazdy z jedzeniem, bo nic jej nie podchodzi. Ostatecznie tydzień temu ponad zaniechałam robienie jej zupek, gdy miesiąc od początku totalnego bojkotu minął. Doszło do tego, że na sam widok miski z zupką odwracała się w krzesełku, zaciskała usta i w kwęk. Nie było siły w nią wmusić ani łyżeczki.
Teraz przeszłam na podawanie jej dorosłego i jakoś mi z tym lepiej. Dostaje to samo co my. Odstresowałam się trochę. Zje to zje, nie zje to nie. Przynajmniej się nie nakombinuję przy garach tylko po to, żeby psu dać;-)

awunia oj tak, żebyś wiedziała, teściowa ma rację. Synowie jednak bardziej ekonomiczni się;-)

Anneczka no wiesz, w dzisiejszych czasach 16 latek to już prawie dorosły;-) Akcja kondom mnie nie dziwi. W sumie lepsze to, niż krycie się katach, czy udawanie, że się nie wie o co biega, a potem dziwowanie skąd się dziecko wzięło:wściekła/y: Ja też wcześnie zaczynałam, od zawsze z rodzicami o "tych" sprawach gadałam. Z mamą poszłam po pigułki jak miałam niecałe 17 lat. Jakoś w naszej rodzinie naturalnie to przychodziło, mam nadzieję, że tak będzie też u nas, choć póki co nie mogę sobie tego zupełnie wyobrazić;-)

Powodzenia na bilansie:tak: A czas pędzi strasznie:szok:!

vici szacun za zapał do czytania :szok::-D

mamaktosia hahahaha, racja:tak: Z dziewczyną trudniej w okresie dojrzewania zdecydowanie. Strach się bać normalnie:sorry2:

Baśka dobrze, że pojechaliście. Mam nadzieję, że Małemu się polepszyło. Daj znać!

Ag-Krk Oooooo, też bym najchętniej z łóżka nie wychodziła przy takiej aurze:-D Pończochy zdecydowanie wskazane, bo prognozy są bezlitosne. Jesień pełną gębą:tak:

dzień dobry...

chyba się wyłączyć z forum muszę całkowicie...nie wyrabiam ze wszystkim...czasu na posiedzenie przed kompem na spokojnie mam tyle co kot napłakał...nie wyrabiam już z moim dzieckiem...z przeprowadzką...ze wszystkim...jeden wielki kosmos...jestem tak zmęczona... zryta jak koń..ze ciązy nawet już mam dość

także się żegnam ,poprosze adminkę o skasowanie mojego konta...

życzę każdej spokojnej i donoszonej ciązy

niezapominajka nawet nie żartuj... moje dziecko odzwierciedleniem teścia??to by była jakaś katastrofa. Od dziś będę patrzeć w podłogę:szok:
Baśka ty to masz ciągle jakieś przeboje...współczuję. Dobrze, że synowi się poprawia.
Mamuśka faktycznie fajnie się tak wyrwać z domu na jedną dniówce czasem:) A po awanturze w domu to już szczególnie:-)
Aneczka z tą gumą to mnie przeraziłaś..a co na to tata tego chłopaka??? Normalnie zero obciachu:baffled:
Vici dobrze ci idzie nadrabianie:)
mamaktosia z tym pilnowaniem to zapewne święta prawda. Mój mąż mówi, że córki do 18-tki z domu nie wypuści a potem potencjalnych narzeczonych będzie z strzelbą sortować:-D

My dziś odpoczywamy:) Potem będą naleśniki z truskawkami i czekoladą...zachcianka mężusia. Kupiłam wczoraj też pokrowiec na przewijak żółty:) dwie czapeczki dla córci i termometr do wanienki. No i majtki i podkłady dla siebie. Teraz można powiedzieć że wyprawki przybywa:happy2::-)

Wasze kciuki sa magiczne:-D:tak: dziekuje Wam :*

ja jestem w domku

po dzisiejszej kroplowce i nastepnie ktg ktore wykazalo tylko 20-40% skurcze co ok 10-15 min dostalam pozwolenie wyjscia do domu..

nie wiadomo czemu macica tak reaguje, wszystkie wyniki mam po prostu idealne
rozwarcie sie nie powieksza (1cm) wiec nie ma co kisic sie w szpitalu
zawsze moge wrocic (oby nie!!!!)

jedyny rozsadny komentarz jaki uslyszalam to to ze macica sie moze buntowac bo to 3 ciaza w przeciagu 5 lat:sorry2: i moze sie tak bede bujac do konca.. a moze nie..

najlepszy byl tekst mojej nocnej poloznej ' dozobaczenia niedlugo' eeee bomba:baffled:

najgorszy moment byl wczoraj kiedy odlatywalam po petydynie, cala pokluta, akurat polozna zakladala mi ktg a tutaj maz z dziecmi.. a ja nawet zdania pozadnie skleic nie moglam:zawstydzona/y: plotlam dwa po trzy, wizja zamazana.. maz szybko sie skapnal ze mamusie trzeba zostawic.. po co maja mnie widziec w tym stanie?:zawstydzona/y:

teraz czekamy do 10 pazdziernika na usg :tak:

zaraz postaram sie Was nadrobic :tak:

tiluchna witaj w domciu! Super, że Cię puścili i się wszystko unormowało:tak: Oby t był ostatni raz przed grudniem:-)

mb89 naleśnikami nasza kuchnia dzisiaj stoi:-D U mnie też naleśniki. Tylko jesiennie, z jabłuszkami. Co do wyprawki, też muszę zacząć ogarniać wreszcie...

ananaska no weź nie wygłupiaj się, nie znikaj...To że nie masz czasu bywać dzień w dzień nie znaczy, że jesteś niemile widziana! A że maszteraz sajgon to tym bardziej... Może mogłybyśmy Cię jakoś wesprzeć, chociażby duchowo!

-Aia- naleśniczki...mniam, takie z jabłuszkami to moje marzenie:tak::-) ja dziś mam rybkę i dzień bez słodkości, chociaż nie wiem, czy wytrzymam długo;-);-);-)

ananaska nie zostawiaj nas całkowicie, wybaczymy, że nie piszesz, bo każda z nas ma takie dni, że nie ma czasu, siły czy możliwości, my Cię wspieramy mimo Twoich niedyspozycji na forum:tak:

mb89 jacie, Ty masz z truskawkami:blink:♥ zazdraszczam i naleśniczków i wyprawki, ja na razie moją mam skompletowaną, dla dzidziusia nic oprócz paru ubranek, ale od przyszłego tygodnia zaczynam swawole, po troszku wszystkiego trzeba nabyć, bo to tak dalej nie będzie;-)

tiluchna no super, że jesteś w domku i z nami :-) oby już mała nie chciała takich numerów wykręcać:tak:

reklama
Witam się popołudniową porą ;-)
AIA niestety na słonce i ocieplenie nie mam co jutro liczyć..
Tiluchna dobrze, że już w domu jesteś lepsze to niż szpital.Teraz odpoczywaj ile się da!
Ja miałam dzis nigdzie z domu nie wychodzić.. taak to miał być dzień gospodarczy itp, a ja dopiero co wróciłam bo nagle musiałam pozałatwiać sprawy, obiadu już nie mam siły robić i co?! Jem zupkę chińską.. dobrze, że mąż w pracy i nie widzi;-)

Do góry