reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Niezapominajka dobre z tym zapatrzeniem :-D

Baśka a mogę się zapytać co mu podali na zbicie gorączki? Ten Amotaks to dość mocny antybiotyk jak na samo zapalenie gardła, a uszko zdrowe? bo pisałaś że go bolało? Teraz musicie oby dwoje odpoczywać.
10 dni bez męża w twoim stanie i z 2-latkiem sama w domu nie zazdroszczę.

Pytałam się o ten pobyt w szpitalu, bo ja byłam 10dni w tej ciąży w 5 tygodniu i mój synek był dzielny, ale strasznie tęsknił, a był z tatą i babciami, a twój synek pewnie z babciami jak chłop w robocie.

reklama
halo dziendobry

prosze sie nie dac skurczom, nie dac sie zadnym chorobskom - jesien juz tylko czeka na nas zebysmy sie poddali jej humorom ! trzymajmy sie cieplo i zdrowo;) bez smarkow i kaszlow...ale wiem ze to trudne;/

ja dzis z moim dzieckiem ide na bilans 4latka...(!!) kiedy to zlecialo ?!:)

Hej Dziewczyny:-)

mb89
nie przejmuj się teściem, bo szkoda nerwów:-) a mówią, że to teściowe są wiedźmami:-D

aquarinka jeszcze 3 miesiące i będziesz ten słodki ciężar na rękach nosić:tak:

mamaktosia, Baśka_28 zdrówka dla Waszych synków, oby szybko uporali się z chorobą:tak: a Ty Basia odpocznij:-)

Anneeczka pięknie napisane, podoba mi się Twoje zalecenie;-)

Ja zjadłam śniadanie i czekam, aż mąż wróci z roboty, potem jakieś zakupki i zobaczymy, co będziemy robić.

Basia - dobrze że pojechałaś , też bym tak zrobiła po co Kamilek miał się męczyć całą noc! u mnie znowu w drugą stronę i mama i teściowa to by mnie z ukąszeniem komara do lekarza wysłały , kiedyś młodego w przedszkolu ugryzła pszczoła , przespał się i był jak nowy , a one były zniesmaczone że niebyłam u lekarza :-D młody codziennie bierze 5 ml clarityny , i asmenol 4 , pozatym mam leki rozkurczowe wziewne to po co miałam iść . U nas przy chorobie kaszel zawsze przez tą cholerną astmę , taka reakcja wiązana. Zdrówka dla synusia !

Aneczka - wczoraj rozmawiałam z rodzicami na ten temat , niedawno synuś był takim małym zawiniątkiem , a teraz jak to mówi " podrywa laski " a jak będzie duży " to sobie wybierze jakąś na żonę , a może dwie ":-D

Cosiek - w zeszłym roku byłam 2 razy w szpitalu w sumie prawie mc , mój syn nie płakał , ale był chyba obrażony że poszłam do szpitala , broił , nie chciał jeść , a jak mnie odwiedzali to wolał z dziadkiem wozić się windą niż tulić , dopiero po kilku dniach jakoś to przyswoił ...

Pogoda średnia więc miłego dnia dziewczyny !

TILUCHNA - daj znać kochana co u ciebie bo się martwimy ....

awunia :))) to teraz nic tylko sie do tego stosowac;D

mamaktosia - no nie mow ze twoj syn tak mowi?;) wow wow wow ! :) ja bylam u znajomych na grillu, maja 16letniego syna, rozstal sie obecnie z dziewczyna - przyszedl do ojca zaraz po tym z prezerwatywa w rece i mowi " trzymaj tato, bo mi sie juz nie przyda" !! rozumiecie? w tamtym momencie zwatpilam i sie zawahalam czy naprawde chce miec syna !:)

tiluchna - jejuuuu trzymaj sie .. az mnie ciary przeszly jak napisalas o 90% skurczach co 2 minuty...

Witam się i ja :-). Pogoda nas nie rozpieszcza więc nie ścielę dziś łóżka by móc zawsze do niego wejść :-D. Dziś muszę wszystko na jutrzejsze wesele poprasować i podejść po pończochy bo z gołymi nogami przy jutrzejszych 13(!!!)stopniach chyba zamarznę!Miłego dnia dziołszki! i zdrówka! ;-)

mamaktosia Twój synek wymiata:-D takie teksty są bezcenne;-)

Anneeczka łoooo matko:szok: no 16-latek z prezerwatywą to masakra, niedługo 14-latek z gumą nie będzie dziwił nikogo, zresztą już pełno dziewczynek w ciąży w tym wieku i przyszłych tatusiów, ten świat zaczyna mnie przerażać...

tiluchna
Kochana trzymaj się!!

Witam,przed prasowaniem nadrabiam kolejny temacik ;-) Pewnie zas wyjdzie mega post bo tym razem ponad 60 str do przeczytania -zobaczymy ile sie uda ;-)
Co do siary to nie mialam w pierwszej ciazy nic a moze prawie nic bo po nocy i wygnieceniu piersi na sutkach bylo widac,ze jenak cos...ale plam zero i jak narazie jest to samo.

mamaktosia nieraz taka beznadziejnosc rodzicow t z ich wlasnej winy niestety i wygody...Ale zeby 3 latka ila z butli to mi nie bardzo:baffled: Wszystkiego naj naj dla mlodego :-) Fajnie,ze imprazka udana i dzieciakow duzo sie szykuje :yes: Moja szwagierka tez z dada jest zadowolona a z mojego doswiadczenia to hagis byly do kitu no ale to bylo 7lat temu...Nie ma jak praktycznosc :-) ja tez z odgrzewacza nie skozystalam ni razu
mb89 tez uwazam,ze zmianykobiety ciezarnej to nie odbicie plci dziecka tylko genow,hormonow itd.Co do szkla to ja mialam jedna mala i jedna duza ale uzywalam tylko w domu na spacery bralam plastik i bidony tez plastik.Szklo ciezkie i jak dla mnie malo wygodne,starsze dziecko nie utrzyma szkla a plastik juz tak.Kupowanie lepszych firm tu sie sprawdza z atestami a nie tanie plasitki z marketow dziwnych firm-to moje zdanie.Wspolczuje przezyc z kosciola
Aneczka jak przeprowadzka ,kurcze zmiana z duzego na male to dlugo bedziecie sie chyba w tym odnajdywac...Jak zmiana przedszkola u malej ?? Udalo sie ja przeniesc do starszych dziciakow?Ja cale zycie mieszkalam z siostra na 10m2 kwestia przyzwyczajenia na pewno dacie rade :-)
Aia urlop krotk bo krotki ale widac udany :-)
polcia jak jeszcze ci nie minelo to wpadaj do mnie i rozkrecimy sie razem :-) a przy okazji zmienisz klimat
K.M-B slodki synusi i jaki steskniony za tata a z tym jezykiem to jestem tego samego zdania skoro jest to w miare mozliwosci finansowych oczywiscie warto kozystac.Dzieciaki sa jak gabki im wiecj teraz tym lepiej na przyszlosc.Oczywiscie nie nalezy przesadzac i wszystko w miare rozsadku.Wspolczuje sasiedztwa duzej ilosci kotow
lucere fajnie z tymi wiadomosciami o ciuszkach :yes:Fajnie z tym morzem
malutka sil w nockinowaniu zycze.
Koralikowa ty sie nie stresuj i nie doloj tylko pist,pisz tu my pomozemy przegonic zle samopoczucie
Magda88 dobrze,ze ta krew jednorazowo byla ale stres pewnie i tyk byl,wypoczywaj i nie forsuj sie tak.Fajne takie szycie,tez mam maszyne i nieraz ja uzyje ale to bardziej podwijani i wszyswanie tasm do firanek...moze jak bede miala chwile to poprubuje cos jeszcze
awunia wszystkiego naj naj z okazji rocznicy :-) Mam nadzieje ,ze swietowanie sie udalo
koriander,szyszunia wspolczuje zgagi
Baska wspolczuje skwaszenia krupnika ale i makaron dobry :-D To normalne,ze Kamil bedzie czesciowo zachowywal sie jak kolega bo dlaczego on ma sie bawic jego zabawkami skoro u niego on nie moze ...znam to z autobsji i trzeba tlumaczyci tlumaczyc niestety nie unikniesz tego do konca.
kasia&filip mam nadzieje,ze mlody juz nie popych innych dzieci,nieraz reakcje na rozne rzeczy z otoczenia sa zaskakujace...
ewa gratki synusia drogiego
tiluchna kiepsko masz sie z tym lozyskiem,ale glowa do gory.Widze,ze sporawo masz :-)
no wymiekam niestety hehehe zostalo jeszcze 30 stron ale len mnie dopadl ...podczytam jeszcze ale juz chyba niepoodpisuje...zobaczymy :-D

tiluchna trzymaj sie kochana w tym szpitalu i wychodz w dwupaku ,porozmaiaj z mloda aby sie nie wyglupiala tylko grzecznie czekala na termin!Nieraz takie brzuszkowe rozmowy tez pomagaja :tak:

Dobra spadam do prasowania bo czas ucieka a ja nic tylko na bb siedze :szok: dobrze,ze obiad jest i posprzatalam wczoraj :yes:

reklama
vici jestem pod wrażeniem Twojego nadrabiania :) A to prasujesz już ciuszki dla Maleństwa?
Baśka dobrze, że pojechaliście! Dużo zdrówka dla Kamilka!
Aneczkaaa ten 16 latek mnie przeraził... Jak tu teraz wychowywać nastolatka...? Masakra ;/ no, ale nic, damy radę:)
Ag KrK u nas też kiepska pogoda... pochmurno i zimno, ale na szczęście nie pada
Ja po śniadanku, ruszam zaraz na uczelnię odebrać dyplom mgr,a potem na chwilę do pracy dowieźć dokumenty, więc kolejny dzień zleci momentalnie...

Do góry