reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Mamuśka zdjęcia oczywiście wam wrzucę jak będę kafelki a potem dołożę z meblami jak srolarz założy. Z takich szaleństw mam też krwisto czerewono- szarą sypialnię z wnęką i wielkim lustrem oświetlonym ledami. Lubię takie wyzwania, zwykle to ja maluję. Kuchnię wyjątkowo mąż musiał się nauczyć:) z wiadomych względów.
Co do 4 kompletów to zależy ile będziesz w szpitalu. Ja w moim będę 2 dni, jak będzie ok wiec planuję zabrać 3 komplety. Jbc to mąż coś podrzuci.

oregano no to faktycznie suuper wyprawka. Połowa nie potrzebna, jak to zwykle bywa. Z dwojga złego teraz będziesz mogła poszaleć:)

angelika te nasze kochane teściowe...w mojej dziś obudził się dziwny instynkt babciny:) kupiła małej poszewkę na jasiek...miała być żółta. Dwa razy mówiłam...kupiła różową..........pffyy
Potem przyszła z pytaniem czy kupimy tetrę na metry i uszyjemy pieluchy...myślała,że ja będę zakładać dziecku szmaciane pieluchy.Wynalazek pampersów jeszcze do niej nie dotarł.:baffled: Szanuję jeżeli ktoś tak woli, ale ja nie,,

reklama
awunia no to fakt, że efekt jest zawsze super, gorzej z tym sprzątaniem:)
mb sypialnia też brzmi pięknie... Mnie kusi podwieszany sufit w salonie, ale tak się kurzy przy takiej robocie, że na samą myśl mi się odechciewa:) Oj to widzę, że teściowa ma swoje zdanie hehe Moja zaproponowała, że kupi nam pościel, ale kazała mi wybrać, a powiedziała, że da nam pieniążki :):):)
Mój M oszalał! Idzie jutro wieczorem na całą noc na ryby z kumplami, siedzi pakuje jakieś dziwne sprzęty, opisuje pudełko na haczyki i jest w siódmym niebie haha

Czy ja mogę Wam się troszkę pożalić?? Nie wiem co się dzieje chyba hormony mi szaleją bo.. (nie śmiejcie się:-D) rozpłakałam się w domu do męża bo jedna z moich lepszych koleżanek kupiła sobie takie same buty co ja miałam upatrzone, a co jest najśmieszniejsze pokazywałam jej je w internecie i stwierdziła, że są badziewne i odradziła mi je a tu nie cały tydzień minął i.. ona je kupiła!:wściekła/y:Teraz się śmieje ze swej głupoty czytaj płaczu;-). Ale tak czy siak nie ładnie zrobiła. W związku z zaistniałą sytuacją poszłam do KFC, zjadłam 6 stripsów, popiłam pepsi i zjadłam Kinder niespodziankę i jest mi już lepiej :-D, a jeszcze się Wam wygadałam i jest mi dobrze.:-) Odnośnie zakupów to nie wypaliły ehh trudno;P
mamaktosia ​może faktycznie świętują, albo była obsuwa w kolejce?? Trzymam kciuki!

Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie, a teraz może coś o sobie , do młodzieży już nie należę to raczej połączenie wczesnej menopauzy z ciążą , jednymi słowy mieszanka iście :wściekła/y:. To moje piąte dziecko , niby doświadczona ze mnie babka , ale jakoś po 10 letniej przerwie powrót do pieluch nieco mnie szokuje. Pomyślałam że na tym portalu wiele rzeczy sobie przypomnę a może tez w czymś doradzę. Czekam na synusia :-) , będzie duży chłopak w piątek miałam USG ma 33cm i waży 780 gram :happy2:

ticker.php

Witaj Martusiu - widze, ze rocznik mojego meza i mojego brata;-) super rocznik!

i Gratuluje synka :-D 5 wow! a jakie pociechy juz masz??

Ag - Krk - ja pewnie zareagowalabym tak samo:zawstydzona/y: bardzo.. wrazliwa jestem w tej ciazy:sorry2:

najwazniejsze, ze juz lepiej, ze mialas gdzie sie wyplakac i zjadlas cos fajnego:-D

mamaktosia - oby wiesci byly dobre:tak:

Ag KrK ach te hormony :) ale swoją drogą koleżanka kiepska ;/
Ja ostatnio popłakałam się jak zobaczyłam straszą pania... Tj. przy metrze politechnika co jakiś czas stoi starsza babuleńska z kartką "zbieram na leki", co jakiś czas wrzucam jej jakiegoś pieniążka, bo widać, ze nie jest to żadka naciągaczka i ost podeszłam, wrzucam jej pieniążka, a ona tak na mnie spojrzała i mówi: "dziękuję pani naprawdę z całego serca", a ja odwróciłam się i popłakałam ;/ - wiem, głupek ze mnie, ale naprawdę strasznie biedna jest ta pani...
mamaktosia trzeba być dobrej myśli... na pewno oddzwoni
martusiaNo to masz jeszcze trochę czasu, żeby sobie wszystko poprzypominać ;) a w jakim wieku starsze dzieciaczki ? przy takiej gromadce zapewne masz sporo pracy...

mb89 to Ci teściowa pomaga w zakupach, nie ma co :-D

mamaktosia kurcze, mam nadzieję, że będzie ok, trzymam kciuki:tak:

Ag - KrK 89 a żal się, jak Ci ulżyło, to się ciesze ;-) miałam taką koleżankę w liceum, miałyśmy taki sam żakiet, bluzkę, kurtkę i buty, bo kupiła sobie takie same jak ja:baffled: i jak tu chodzić w takich samych ubraniach??? masakra:tak: a przynajmniej podjadłaś coś smacznego;-)

martusia1977 no to masz niezły dorobek, jeśli chodzi o dzieciaczki :tak: gratki dużego chłopczyka:tak:

tiluchna no to Ciebie też czeka niezły remoncik:tak: powodzenia :tak:

reklama
Właściwie to bardziej bym się zdziwiła gdyby lekarka powiedziała że dziecko będzie małe, moja ostatnia pociecha była największa na oddziale , ważyła 4,500 i 62 cm . Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to że ja mam 155cm a mój mąż 172 . najmniejsze dziecko ,dzięki Bogu "pierwsze" miało 3,900 :-)

Do góry