reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Ewa niestety odprowadzanie do przedszkola jest trudne na początku, moja sąsiadka to właśnie przechodzi. Za to jak po córkę przychodzi to ta nie chce wyjść z przedszkola :) Najważniejsze, żeby w ciągu dnia dobrze się tam czuł :)

Wczoraj napisałam długaśnego posta i go wcięło ....
Tak w skrócie pochód gwarkowy rewelacja , orkiestry dęte , wojsko , przystojni szkoci ;-) w spódniczkach :-D kilka wieków histori w pigułce . Potem odwiedziliśmy kuzynama mc córę ... nie wiedziałam jak się za to maleństwo zabrać :szok: odzwyczaiłam się :sorry2: Potem obiadek w Dworze Hubertusa ... było bosko !
Po wizycie ok , jutro usg .

Ewuś -wiesz co chyba każda z nas miała wyrzuty sumienia , choć niesłuszne , ja zostawiałam w przedszkolu młodego jak miał 2 lata i 4 mc i też wyłam nad swoim losem ...bo wcale nie chciałam tego robić , ale największy błąd to jakbyś teraz przerwała , bo za pół roku , rok Franuś przechodziłby przez to jeszcze raz... Zaciśnij zęby , naprawdę nie robisz mu krzywdy , a dzieciaki są mądre i wiedzą jak nas boli ich płacz i nie zawachają się użyć tej broni ;-)

Mamuśka - Cosiek dobrze ci napisała , zależy od dziecka , temperatury itd ... W domku wystarczą półśpiochy , body z długim rękawkiem , albo pajacyk , sprwadzisz dłonie i będziesz wiedziała czy nie jest mu za zimno

Awunia -miłej zabawy pani projektant :-) zazdroszczę bo u mnie malowanko za rok dopiero ...

Baśka - daj znać co u ciebie !

Martusia ! Witaj !

Miłego dnia dziewczyny !!!

cosiek no właśnie chciałam też się wybrać do szkoły rodzenia i chyba będę musiała pokombinować z tym meldunkiem :)
mamaktosia widzę, ze miło spędzony dzień na pochodzie :)
Ja już przygotowałam mięsko na obiad, oganęłam pranko i ruszam chyba połazić po sklepach:):):)

Dziewczyny muszę się pochwalić , pamiętacie jak wam pisałam o koleżance co się tak długo stara o dzidzię ? Właśnie zrobiła test :-) i są 2 kreseczki !!!!! tylko ma plamienia i jedzie do ginka po południu :zawstydzona/y:mam nadzieję że to nic groźnego bo to dopiero by było 4 tc i 2 dni ....A szwagierka testowała i narazie nic ...:-( Super dzień !

Cześć dziewczyny:)
Martusia witamy!!
Baśka dobrze, że masz towarzystwo i może już cie wypuszczą. Oby w dwupaku jak najdłużej. Każdy dzień jest na wagę złota.
Mamuśka ja postawiłam na body i pajace, sądzę, że tak będzie najwygodniej, do tego rożek. Zawszę jest coś w zanadrzu na górę gdyby dzidziusiowi było chłodno:tak: Co do szkoły rodzenia to ja bym bardzo chciała, ale nie mamy możliwości. Mąż nie ma czasu, a sama nie chcę. Wiem, ze gdybym poprosiła to by jeździł ze mna, ale chcę go troszkę dla siebie....a nie wykończonego po pracy i naszych ciągłych remontach. W sobotę pomalował kuchnie na biało bordowo- jest piękna:) a dziś zaczyna kłaść kafelki i maluje przedpokój.
mamaktosia pogratuluj koleżance, to piękne chwile na pewno. Ja też plamiłam w 6tc i nerwy mnie zżerały wtedy, ale dostałam duphaston i wszystko było ok. Tylko tydzień musiałam poleżeć w szpitalu. Szwagierce też się uda.;-)

Ewka początki na pewno są trudne. Ale w końcu dziecko się przekona i będzie z wielkim uśmiechem chodziło do przedszkola. Ta relacja z rówieśnikami w tym wieku jest naprawdę wiele warta:-)

Ja dziś nie gotuję strajkuję:) na obiad będzie sałatka kebabowa od wczoraj i mozarella tak mężuś chce więc wogóle nie będe się przeciwstawiać. W weekend się objedliśmy strasznie grill u znajomych i w ogóle więc dziś troszkę lżej.

mb -u mnie też szkoła rodzenia odpada , m dużo pracuje , często ma też dyżury , nie chciałabym chodziC sama ....

Awunia - my wczoraj byliśmy u kuzyna (1 raz na nowym mieszkanku ) i byłam w szoku jak niewielkim kosztem można super mieszkanko zrobić , tylko on pracuje i nie zarabia dużo , ale własnymi rękami cudo zrobili , ten pokoik od małej boski , jak w amerykańkich filnach, z garderobą ( sam robił ) jego żona dekorowała , po prostu prześlicznie .

Ja robię gulasz wołowy , surówę i kaszę , a od wczoraj została mi cała pieczarkowa , bo mąż zabrał nas na obiad, szkoda że nie powiedział o swoim zamiarze wcześniej kiedy o 7 rano sterczałam nad garami , żeby się do 10 wyrobić ...

reklama
mamaktosia no my też będziemy wszystko sami robić, bo u nas tylko mąż pracuje, ale mamy w rodzinie murarzy, malarzy, elektryków i złote rączki, więc damy radę, musimy :tak: Tym bardziej, że przed nami jeszcze cała wyprawka do skompletowania:tak:

Macie pyszne opcje obiadowe dziewczynki, ja dziś zupka pomidorowa, mielone+ sos pieczeniowy, surówka z kapusty kiszonej i marchewki i ziemniaczki ;-)

Do góry